Quote
Week 39
Jaar 2015
 
 
De wijze mens denkt nooit aan eigen grootheid;
daarom wordt hij groot.

 
Als leidinggevende gaat het niet om jou. Een door ieder gewaardeerd leidinggevende denkt nooit aan zichzelf. Hij maakt de shift om te denken en te handelen in hetgeen het team aan meerwaarde kan bieden voor het verwezenlijken van de doelstellingen van de organisatie voor de klant.
 
Hij maakt de shift van ik naar wij: van 'ik ben niet de belangrijkste' naar 'wij zijn allemaal belangrijk', van mijn opdracht naar onze gemeenschappelijke taak.
 
Niet altijd een gemakkelijke opgave. Ego ligt soms in de weg.
 
Maar net als je medewerkers ben jij ook een werknemer van je organisatie. Niet meer of niet minder dan dat. Een werknemer met een leidinggevende functie die de taakuitvoering van zijn medewerkers faciliteert. Zelfs een CEO is een werknemer en heeft rekenschap af te leggen aan de raad van bestuur.
 
Het even op die manier bekijken, helpt om hetgeen van jou verwacht wordt te kaderen in zijn juiste context. Per slot van rekening zijn we allemaal mensen onder elkaar. Nederigheid siert.
 
Als je het soms moeilijk hebt met jouw leidinggevende die er helemaal niet zo over denkt, laat het dan niet aan je hart komen. Troost je met de gedachte dat hij ook zijn best doet maar van niet beter weet. Volgende cartoons kunnen helpend zijn om ook hem of haar voor jou wat te vermenselijken.
 
Blijf alleszins zelf het goede doen en maak de shift ‘from me to we’.
 
 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag wilt behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan een interessante bedenking of toepassing ter illustratie. 
 
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.