NIEUWSBRIEF
 
Liefde in tijden van Jongdementie

In Kortrijk hebben personen met jongdementie, hun partners en buddy's, samen het theaterstuk ‘De Loteling’ geschreven en opgevoerd. Dit theaterstuk gaat over lotelingen: personen die een slecht lot hebben getrokken, dat van jongdementie. Jongdementie betekent dat iemand voor de leeftijd van 60 aan dementie begint te lijden. In ‘De Loteling’ spelen deze personen met jongdementie hun eigen leven.
 
Documentairemaker Leo De Bock volgde de creatie van het theaterstuk en sprak met de acteurs. De documentaire 'Liefde in tijden van Jongdementie' geeft een uniek en zeer openhartig inzicht in wat het betekent jongdementie te hebben en om met die ziekte om te gaan.
 
De documentaire was eerder te zien op Canvas en VRT NU.
 
Filmgids- en fiche zijn beschikbaar op aanvraag. Wil je de vertoning koppelen aan een nabespreking met de regisseur of een gastspreker, of wil je het theaterstuk 'de Loteling' boeken? Contacteer ons via het formulier of laat het ons weten in de sectie 'Bemerkingen' bij de filmaanvraag!

 
 
 
Onze films!

Met onze eigen films willen we bijdragen tot de bewustwording over sociale problemen, over andere culturen en gewoonten en diversiteit hier en in landen over de hele wereld. Zo willen we het kritisch debat voeden rond belangrijke lokale en internationale maatschappelijke uitdagingen.
 
Hier vind je een overzicht van onze recente films en welke je binnenkort kan verwachten.
 
Wil je binnenkort een alternatieve titel in je bioscoopzaal programmeren of sluit het onderwerp van een documentaire naadloos aan bij de leerstof in jouw klas? Wij staan voor je klaar!
 
 
Bevrijdingsfilms vzw
Quinten Metsysplein 4
3000 Leuven
tel. 016/23 29 35
 
BE 0411 929 504
CATALOGUS

In samenwerking met verdelers zoals Disney, Universal, Belga en Cinéart beheren wij de vertoningsrechten van meer dan 15.000 films.
 
In onze catalogus vind je de titels waarvan wij een exemplaar in huis hebben en die je kan huren.
 
Nieuwe aanwinsten
 
Elke maand kijken we uit naar de nieuwe releases van onze partners of blikken we terug op een topper van het voorbije jaar. Voor een volledig overzicht kan je terecht op onze website.

Crash
(1996)
 
Imagine
 
  Corpus Christi
(2019)
 
Imagine
Shirley
(2020)
 
September
Film
 
 
A Girl Missing
(2019)
 
Imagine
The Secret Garden
(2020)
 
The Searchers
 
 
Il Traditore
(2019)
 
Cinéart
Tenet
(2020)
 
Warner Bros.
 
 
Emma.
(2020)
 
Universal Pictures
Pinocchio
(2019)
 
 Belga