Nieuwsbrief september 2013 
De "R" zit weer in de maand en dan duurt het niet meer zo lang tot de bladeren echt van de bomen gaan vallen.
 
Toch kan het nog tot ver in oktober mooi rijweer zijn en voor de winterrijders begint daarna de periode met hopelijk ook weer sneeuw en ijs om er met het zijspan in de winterkou op uit te trekken.

Een DNEPR met een CJ750 motor, kan dat?
Franz Heidinger is een Duitse klant die graag zijspan rijdt en daarbij zijn hond meeneemt. Maar, alhoewel het motorblok in zijn DNEPR goed voldeed, werd het ontbreken van een startmotor met de jaren toch bezwaarlijk. Franz is weliswaar jong gebleven, maar niet al zijn lichaamsonderdelen hebben dat al begrepen....

Dus, heeft hij onderzocht welk alternatief gebruikt zou kunnen worden. Daar komt bij dat de aansluiting op de versnellingsbak en de electrische interface wel moesten passen. Franz kwam uit op een Chang Jiang 750 cc kopklepper die met 32 pk voldoende trekkracht én de begeerde electrische starter oplevert.

Er moesten nog wat kleine aanpassingen worden verricht waar MOTORWERK behulpzaam bij kon zijn en toen was het: rijden maar!

Met een CJ750 M1 terug in de tijd
In onze nieuwsbrief hebben wij al vaker vermeld dat de Chang Jiang 750 M1 (de oudste versie, 22PK/6V) een uitstekende basis vormt voor re-enactment doeleinden. Daarbij hebben wij hier o.m. de machine van Sybren v.d. Velden afgebeeld.
 
Na een zomer vol met re-enactment activiteiten heeft Sybren ons niet alleen gemeld dat zijn CJ750 M1 prima loopt, maar ook perfect past binnen het door hem gestelde doel.
 
De foto's tonen enkele scènes uit dergelijke re-enactment meetings. Werkelijk terug in de tijd!

Aankomst nieuwe containers met Chang Jiang 750 en Jialing JH600B motoren
Door twee natuurrampen in China - overstromingen in de regio Chongqing en daarna Tianjen in juni en juli - konden de transporten van de fabrieken naar Shanghai niet op tijd plaatsvinden. De Yangtze wordt daarbij als een van de grootste transportwegen in China gebruikt. Maar, deze rivier is weken gesloten geweest. Enfin, begin september kwam het schip dan toch in Rotterdam aan en op 12 september konden wij de containers vol met CJ750 en JH600B zijspanmotoren in ontvangst nemen. Er was geen spatje waterschade! Lachen

De Jialing motoren gingen na controle door ons rechtstreeks door naar onze dealers in Duitsland, behalve één die hier blijft als onze demo-machine.

De Chang Jiang 750 M1M motoren werden op vrijdag aan de inmiddels ongeduldige, maar blije klanten overhandigd en een kleine voorraad werd daarop door ons uitgepakt en in ons magazijn gezet.

Tip van de maand - Heidenau K60 winterband ook voor Jialing JH600B
De moderne Jialing JH600B zijspanmotor verkoopt erg goed in Duitsland. Klanten en dealers zijn dik tevreden - en dus wij ook. Bijna vanzelf komt dan de vraag  hoe het zit met "winterbanden". Winterbanden, voor een motor? Ja, in Duitsland is er zelfs wetgeving die het gebruik van goedgekeurde winterbanden op een motorfiets verplicht stelt. Alhoewel daar het laatste woord nog niet over is gevallen en er niet gehandhaafd wordt, willen de H.H. motorrijders en motorrijdsters tóch graag goede winterbanden als ze met hun zijspan de winterse wereld inrijden. En dát doen veel van onze Duitse klanten erg graag. En laat nou net de Jialing JH600B na uitvoerige tests hiervoor uitstekend geschikt te zijn. Alleen, die banden...

Klaus Kühnl (een klant van onze dealer Löw Gespanne GmbH) ) heeft het voortouw genomen en er voor gezorgd dat de Duitse TÜV de Heidenau K60 120/80/18 vrij heeft gegeven voor montage op de Jialing JH600B.

Vanaf nu kunnen Duitse klanten zonder mankeren een van de beste zijspanbanden die ook geschikt is voor wintergebruik op hun JH600B zijspanmotor (laten) monteren.
 
 
Agenda
MOTORWERK staat weer op de bekende plaats tijdens de Motormarkt Hardenberg en wel direct na de ingang van de manegehal. Dit jaar laten we een Chang Jiang 750 Extended Classic zien, die kersvers uit het krat is gekomen. Wij hebben daar enkele exemplaren van op voorraad, dus u zou na aanschaf uw motor met zijspan ook direct uit ons magazijn kunnen meenemen.

5 oktober            Motormarkt Hardenberg
                             Een klassieker onder
                       de echte
                       oldtimerbeurzen op
                       motorgebied!
                       Van 8.00 u. - 16.00 u.
 
 
Inhoud
Een DNEPR met een CJ750 OHV motor, kan dat?
 
Met een CJ750 M1 terug in de tijd
 
Aankomst nieuwe containers met Chang Jiang 750 en Jialing JH600B motoren
 
Tip van de maand - Heidenau winterband ook voor Jialing JH600B
 
Agenda
 
 
 
 
 
 
 
DNEPR met CJ750 M1S OHV motor

 
 
 
 
 

 
Met een CJ750 M1 terug in de tijd
Kennelijk een door de Amerikanen bij Arnhem buitgemaakte R71
 
 
 
Aankomst nieuwe Jialing JH600B
 
Aankomst nieuwe Chang Jiang 750
Wéér een CJ750 M1 voor re-enactment gebruik

Pascal Eeckhoudt tekent zijn eigendomsoverdracht voor zijn saharagele CJ750 M1M

 
Agenda

Chang Jiang 750 M1M Extended Classic zoals te zien in Hardenberg
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl