Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF SEPTEMBER
 2021
 
Sammie is in aantocht!
TouchToTell SammieHet is bijna zover: volgende week verschijnt het nieuwe kindervocabulaire Sammie. Wilt u dat meemaken? Sluit dan op 30 september aan bij de webinar ‘Maak kennis met Sammie’.
 
Er is hard gewerkt aan dit nieuwe kindervocabulaire voor TouchToTell en wij zijn enthousiast! Na jaren van ontwikkeling is Sammie een zeer goed doordacht vocabulaire geworden, met een geheel nieuwe, bijzonder uitgebreide en aantrekkelijke illustratieset én nieuwe oefeningen, allemaal speciaal ontwikkeld voor kinderen.
 
Maar er zijn ook mooie nieuwe functies toegevoegd. Een tipje van de sluier:
  • Kinderen kunnen zelf foto’s maken en in hun album plaatsen
  • Ouders en begeleiders kunnen filmpjes aan het album toevoegen
  • Tik op een woord in de selectiebalk om verbuigingen (bijv. meervoud) te selecteren
  • Werkwoorden worden automatisch vervoegd
  • Verstuur zinnetjes en foto’s met de deelfunctie
Een beperkte lightversie van Sammie is sinds vorige week beschikbaar in de Appstore. De volledige versie volgt op 30 september. Vanaf die datum is het ook mogelijk een proefaccount aan te vragen.
 
 
omiVista vernieuwd
omiVista Mobii v3Er is een nieuwe versie verschenen van het populaire projectiesysteem omiVista Mobii. De Mobii is een uniek mobiel systeem dat dankzij een elektrische hoog-laagverstelling kan projecteren op élk verticaal oppervlak, zoals vloer, tafel en rolstoelblad. omiVista reageert op bewegingen en heeft een enorme hoeveelheid activiteiten aan boord. Daarmee is omiVista in te zetten voor o.a. ontspanning, ontwikkeling, sociale interactie, beweging of reminiscentie. Om het maximale uit uw sessies te halen, kunt u bovendien zelf persoonlijke of thema-activiteiten maken.
 
 
ISO-certificering verlengd
ISO-certificaatMet gepaste trots kunnen wij u melden dat wij onze ISO-certificering weer met drie jaar hebben weten te verlengen. Eerder dit jaar ondergingen wij weer de driejaarlijkse ISO-audit, waarbij alle processen van onze organisatie grondig werden doorgelicht. De auditor van Kiwa kon wederom geen tekortkomingen constateren. Daar zijn wij natuurlijk blij mee! Wij werken hard aan de kwaliteit van onze dienstverlening, dan is het mooi als dat in zo’n ‘examen’ wordt bevestigd. Vorige week ontvingen wij ons nieuwe certificaat.
 
Spelen met letters
GeletterdheidVorige week gaven wij de webinar 'Spelen met letters'. Daarin lieten we zien hoe je beginnende geletterdheid al op jonge leeftijd kan stimuleren, door interactief voorlezen, samen boekjes ontdekken, spelenderwijs letters herkennen, etc.. En natuurlijk lieten we ook zien hoe je daarbij de verschillende vocabulaires en communicatiesoftware kan inzetten.
 
Webinar gemist? Deze is nu terug te kijken op ons YouTube-kanaal.
 
Drie échte beurzen
In de komende maanden mogen wij ons eindelijk weer eens presenteren op drie échte beurzen:
 
VeineDAGEN
29 en 30 oktober 2021, Evenementenhal Gorinchem
Bezoek onze stand om onze unieke materialen voor spel en ontwikkeling te beleven.
 
Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT)
30 november t/m 4 december 2021, Jaarbeurs Utrecht
Wij demonstreren hier o.a. onze dyslexiesoftware SprintPlus en onze hulpmiddelen voor planning en tijdsbesef.
 
Support en Zorgtotaal
15 t/m 18 juni 2022, Jaarbeurs Utrecht
Het duurt nog even, maar dan heb je ook wat: tijdens de Dutch Health Week zullen deze twee grote beurzen voor het eerst gecombineerd plaatsvinden.
 
 
Ook ons workshopprogramma gaat dit najaar weer door op locatie. Bekijk het programma op https://rdgkompagne.nl/workshops.
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.