Juni 2017
Dit is de nieuwsbrief van Scholen met Succes en De Lerende School.
De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 5x per jaar.
In deze nieuwsbrief:
 
Kom naar onze inspiratiesessie over kwaliteitscultuur!
Scholen met Succes en de Nationale Onderwijs Monitors nodigen u graag uit om (kosteloos) deel te nemen aan onze inspiratiesessie in september. De sessie gaat over de ontwikkeling van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur in het onderwijs. Over het zichtbaar maken van groei en ontwikkeling in plaats van controle en beheer. Over de vraag hoe we van vinken naar vonken komen. En over inzet van intelligente kwaliteitsinstrumenten: van databrij naar datablij.

We bespreken het graag met u op 28 september 2017 van 16:00 tot 19:00 aan de Herenstraat 35 te Utrecht. Lees meer en meld u aan

 
 
Ruim 80% van de ouders staat achter staking leerkrachten 

 
Uit onderzoek onder de leden van ons ouderpanel blijkt dat ruim 80% van de ouders achter de staking van de leerkrachten van afgelopen dinsdag staat. 67% zou ook een volgende (langere) staking steunen.
 
Bekijk de resultaten hier.

 
Van onbalans naar kans
Zoals betrokken leerkrachten het kunnen zien als kinderen uit balans raken, zo kunnen leerkrachten soms zelf uit balans raken. Betrokken leidinggevenden en collega’s zijn vaak degenen die dat zien en dat is mooi. Uit balans en onzeker zijn geeft de mogelijkheid tot leren, want leren is wat je gaat doen als je het niet meer weet. Lees meer 
 
De (on)tevredenheid in schooljaar 2016-2017

 
Het schooljaar zit er alweer bijna op, tijd voor een terugblik! Waarover waren ouders, leerlingen en teamleden tevreden en waarover niet? Wij verzamelde dit schooljaar gegevens van ruim 40.000 ouders en leerlingen en 8.000 personeelsleden. Bekijk hier per doelgroep een top 5 van plus- en verbeterpunten.
 
Heeft u al gepeild onder uw ouders, leerlingen en/of team als input voor uw schoolplan? Vraag meer informatie of een offerte aan.  

 
Volg ons op sociale media
We plaatsen regelmatig actualiteiten, onderzoeksresultaten, blogs, lesideeën en inspirerende stukken en filmpjes.
 
Volgt u ons al op Facebook, Twitter en/of Linked-In?
 
 
Fijne vakantie!

 
De zomervakantie nadert en dat betekent voor de meesten in de eerste plaats het afronden van het schooljaar, om vervolgens de schooldeuren voor een aantal weken te sluiten. Wij zijn een groot deel van de zomervakantie gewoon aanwezig, maar van maandag 7 t/m vrijdag 18 augustus is ook ons kantoor gesloten.
 
Wij wensen u een hele fijne vakantie.

 
Column Edwin Borger- Huppelen
Nog even en onderwijzend Nederland gaat zes weken genieten van de zomervakantie. Daar moet je dan wel de dagen aftrekken die de juffen en meesters (al dan niet verplicht) werken in de vakantie. En die dagen zijn dan eigenlijk weer geen vakantie en dat kun je in de nieuwe cao en taakbeleid en….je zou er stress van krijgen. En zoals u weet... lees verder

 
.