H2W | oktober 2016

H2W
H2W

De Koraal Groep kampte voorjaar 2015 met een probleem. Door het vertrek van een projectleider dreigde de implementatie van een Facilitair Management Informatie Systeem, waartoe een halfjaar eerder besloten was, grote vertraging op te lopen. Dankzij de hulp van H2W werd het project vlot getrokken.

Voor het complete artikel kunt u contact opnemen met H2W

H2W

Patiënten appen met eigen arts en ziekenhuis dankzij BeterDichtbij.

Patiënten van het BovenIJ Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Röpcke-Zweers Ziekenhuis en het Ziekenhuis Rivierenland Tiel kunnen met de BeterDichtbij-app vragen stellen aan zorgverleners over de behandeling en onderzoeksuitslagen ontvangen op hun smartphone. Ook zal in de app een functionaliteit worden ontwikkeld waardoor het elektronisch patiëntendossier (EPD) toegankelijk wordt voor de patiënt. De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) lanceerden de app op 4 oktober 2016 tijdens de e-Health Convention.

Sinds kort kunnen patiënten én omwonenden van de vier regionale ziekenhuizen zowel praktische als medische vragen stellen via de gratis app BeterDichtbij. Buiten de controleafspraken in de fysieke locatie van het ziekenhuis zitten veel patiënten vaak nog met allerlei kleine vragen tussendoor in het dagelijkse leven. Zij kunnen vragen stellen, die bijvoorbeeld een specialistisch verpleegkundige vervolgens beantwoordt.

Ook kunnen patiënten worden uitgenodigd om direct met hun arts te appen. "Zij kunnen bijvoorbeeld onderzoeksuitslagen van het ziekenhuis op hun telefoon ontvangen met BeterDichtbij. Met deze diensten kunnen regionale ziekenhuizen hun vertrouwde zorg nu ook digitaal aanbieden," aldus SAZ-directeur Yvonne Snel. Goed advies en veilig contact tussen patiënt en arts zijn volgens de SAZ “cruciaal” om een behandeling goed te laten verlopen.

Lees meer...


Hoes verder met aanpak verwarde personen.


Onno Hoes gaat de komende twee jaar aan de slag om gemeenten te helpen bij het omgaan met verwarde mensen en het aanbieden van zorg en ondersteuning voor deze personen. Onno Hoes is voormalig burgemeester van Maastricht en oud-gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Hoes leidt het zogeheten ‘schakelteam’ dat verder gaat met de plannen die eerder zijn opgesteld door een groep onder leiding van Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn.

Aanjaagteam
De ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) kondigden dat vrijdag 30 september aan. Het aanjaagteam van Spies werd in 2015 opgezet toen bleek dat de politie het aanzienlijk drukker had gekregen met meldingen van overlast door verwarde en overspannen mensen. (ANP)

Lees meer...

H2W

H2W
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel
0413 244 130
info@h2w.nl
www.h2w.nl

 
Website H2W