'Op een Blaadje'
Kook- en Voedingsadviesbureau
 
 
Nieuwsbrief no. 8. April 2010
 
Beste Beste Abonnee van de Nieuwsbrief,,
 
Vandaag zag ik een boerenzwaluw, de eerste van dit jaar. Dát is een feestje. Laat de lente maar losbarten.
De nieuwsbrief is kleurig en staat boordevol leuke dingen. De agenda staat direct bovenaan. Doe lekker mee met de diverse activiteiten die er zijn, ik hoop je te zien!
 
Agenda:
 
REINIGEN: Wil je met behulp van een yogadocent/masseur () en een voedingskundige een reinigingsweek ondergaan én ook nog gewoon je werk doen?
Dat kan bij ons van 7 tot 14 april. Meld je snel aan! Zie vorige nieuwsbrief of mail voor informatie: info@opeenblaadje.nl.
 
HIGH TEA: Dit is een aankondiging voor diverse high tea's op een ydillisch plekje.
Op vrijdag 25 juni, vrijdag 30 juli, vrijdag 27 augustus en donderdag 9 september, aanvang 14.00 uur.
 
INLOOPOCHTEND: voor vragen over voeding en gezondheid. Op vrijdag 31 mei van 9.30 tot 11.30 uur, kosten € 5,-. Adres: J. Michaëlpad 108, te Velserbroek.
 
OPEN TUIN: Eenmalig op vrijdag 11 juni en verder op elke eerste woensdag van de maand7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober. Welkom van 10-12 uur, kosten € 10,- per persoon.
 
D' AUVERGNE: Medio augustus kun je mee voor een 'Body & Mind' in de Auvergne.
Zet maar vast in je agenda! www.franshuisvakantie.nl
 
MOLLENVLIED: En als je niet mee kon of er nog niet genoeg van had is er nog de Mollenvlied voor een driedaagse sapvastenkuur. Een luxe plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. De agenda wordt vol: 17, 18, 19 september is de bedoeling.
 
Hééérlijke High-tea op de moestuin:
 
 
 
Je kunt reserveren door tijdig te mailen naar:
 
 
Beste Abonnee van de Nieuwsbrief,, deze zomer kun je genieten van onze Hééérlijke high-tea op de moestuin aan de Maluslaan 6 bij volkstuinvereniging Z.W.N. in Haarlem.
Tijdens deze high-tea in de idyllische tuin kun je genieten van diverse home-made lekkernijen, zoals scones met clotted cream & jam, worteltaart, diverse sandwiches & onbeperkt thee.
 
De tuin is een fantastische plek om te onthaasten en te genieten van de rust, de prachtige natuur en uiteraard de high-tea.
De high-tea vindt plaats op 25 juni, 30 juli en 27 augustus.
Aanvangstijd 14.00 uur. De kosten zijn € 25,- per persoon.
 
De Volkstuinvereniging is gelegen aan de Van der Aartweg 25 te Haarlem. Als u het hek bent gepasseerd vindt u de moestuin aan de Maluslaan 6.
 
Leerzaam dagje in de keuken:
Deze week was ik te gast als hulpje in de keuken van een toprestaurant in de regio. Dat was een leuke en  leerzame ervaring. Eens te meer werd me weer duidelijk dat eerlijke producten altíjd het uitgangspunt zijn. Ik ben geen groentje meer in keukenland maar het hieronderstaand recept was nieuw voor mij. Supersimpel, smakelijk en spannend. Heerlijk met asperges en gebakken boleten.
 
Aardappel in zout:
Een kind kan de was doen: men neme een grote ronde pieper per persoon en wast het zand er af. Dompel hem, nog vochtig van het wassen, rond in een pot met keukenzout, zodat de aardappel helemaal bedekt is. Leg hem voorzichtig op een bakblik en schuif in de, tot ca. 180 graden voorverwarmde, oven. Laat ca. 40 minuten garen. Kijk af en toe even.
De aardappel is gaar als het zout als een dikke korst losjes om de aardappel zit. Deze tik je eraf als de schil van een eitje. Haal ook het velletje er af en eet de aardappel desgewenst met wat  zure room of boter. De pure smaak van de aardappel is onovertroffen. 
 
Open tuin:
Tijdens de volgende dagen is het weer mogelijk om op de moestuin te komen kijken, van alles te proeven, te plukken en vragen stellen over het Energie Herstelplan: www.energieherstelplan.nl. Natuurlijk is er, indien gewenst, uitleg over over biologisch tuinieren.
Eenmalig op vrijdag 11 juni en verder op elke eerste woensdag van de maand
7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober. Welkom van 10-12 uur, kosten € 10,- per persoon.
  
Het is op dit moment op de tuin allemaal piepklein en veelbelovend. We zijn druk aan het spitten, zaaien en schoffelen. Ook het huisje staat dit jaar op de lijst om opgeknapt te worden.
 
 
Vervolg van d' Auvergne:
De 'Body en Mind' week in de Auvergne krijgt steeds meer vorm. Het is nog te vroeg om alles te verklappen Beste Abonnee van de Nieuwsbrief,, maar het belooft wat! Rust, inspiratie, vuurkorf, genieten, lekker biologisch eten, wandelen, yoga, vogels kijken, kruidenwandeling, bbq, zomaar wat steekwoorden die vaak zullen vallen.
 
Een pure plek, waar je je prettig voelt en waar je welkom bent. We (het Auvergneteam) nodigen je van harte uit om te komen genieten van een actieve vakantie. Neem alvast een kijkje bij de drie huizen die we gaan betrekken:
 
Inloopochtend:
De inloopochtend voor vragen over voeding en gezondheid is op vrijdag 31 mei van 9.30 tot 11.30 uur, kosten € 5,-. Adres: J. Michaëlpad 108, te Velserbroek.
 
 
Kook- en voedingsadviesbureau
'Op een Blaadje'
J. Michaëlpad 108, 1992 AV Velserbroek
 
* Van half april tot half mei ben ik niet voor consulten bereikbaar.