Lees deze mail in je browser
 
Nieuwsbrief Vrienden van Amelisweerd
Beste vrienden en vriendinnen van Amelisweerd,
Gaat het lukken om de Markiezeneik hoog te laten eindigen in de verkiezing voor de Europese Boom van het Jaar 2023? Daarvoor zijn nog vele duizenden stemmen nodig. Dus stem als je dat nog niet gedaan hebt en geef het door aan je netwerk!
Het is langzaam voorjaar aan het worden. Wil je al wandelend meer weten over de stinzenflora in de landgoederen, dan kun je je aanmelden voor een excursie die we zaterdag 1 april gaan houden. Ja, echt!
 
Tieneke de Groot
Jos Kloppenborg
Gerrit Kuiper
AnnA Adrichem
 
Nieuws
 
Zet de Utrechtse Markiezeneik op de Europese kaart en stem op de Boom van het Jaar 2023
 
Deze maand is de circa 220-jarige eik kandidaat voor de Europese Boom van het Jaar. Heb je vorig jaar gestemd voor de Boom van het Jaar? De Markiezeneik in Amelisweerd won toen met een overweldigende hoeveelheid stemmen.
Help je mee door (opnieuw) te stemmen? De boom is een belangrijk symbool vóór bosbehoud. De Markiezeneik en honderden andere bomen in dit deel van het landgoed mogen niet omgezaagd worden ten koste van een extra strook asfalt en amper 1 minuut reistijdwinst.
Stemmen kan tot en met 28 februari via www.deboomvanhetjaar.nl.
Let op: na 21 februari is het aantal uitgebrachte stemmen niet meer zichtbaar op de site, vermoedelijk om een extra spannende eindstrijd op te leveren.
Stem, en zegt het voort. Hoe meer aandacht hoe beter!
Zie meer op onze site.
 
Stinzenplantenexcursie zaterdag 1 april
 
De eerste sneeuwklokjes en krokussen knallen momenteel overal de grond uit, ook in de landgoederen. Deze bollen horen tot de groep van stinzenplanten, waaronder ook latere bloeiers zijn zoals bostulp, dichtersnarcis en voorjaarshelmbloem.
Op zaterdag 1 april vanaf 10.30 uur leiden we je in Amelisweerd langs plekken met de dan bloeiende stinzenplanten. Wat zijn de verhalen achter deze planten, hoe zijn ze hier terecht gekomen en waar staan bepaalde soorten op de landgoederen?! Daarnaast vertellen we wat we onderweg nog meer aan natuur- en cultuurhistorische waarden tegenkomen. De excursie is minder geschikt voor kinderen van de basisschoolleeftijd.
 
Zie voor informatie over aanmelding voor deze excursie onze site.
 
Steun ons!
  
Belangstelling voor ons werk voor de landgoederen?
  
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze activiteiten is zeer welkom! We houden ons met verschillende thema’s bezig. Schroom niet om je ideeën met ons te delen! 
 
Ben jij al lid van de Vrienden van Amelisweerd? Met een jaarlijkse donatie van een tientje mag je je al Vriend of Vriendin noemen ;-) Hogere donaties zijn uiteraard zeer welkom voor activiteiten ter bescherming van het bos. 
  
Steun ons met een donatie
 
We maken uiteraard kosten en ontvangen geen subsidie. Iedereen kan ons steunen door een (jaarlijkse) donatie over te maken op: 
IBAN NL21 INGB 0004 0565 70
t.n.v. penningmeester Aktie Amelisweerd / Vrienden van Amelisweerd te Utrecht.
  
Als je daarna ook je e-mailadres stuurt naar info@vriendenvanamelisweerd.nl, dan kunnen we je een bedankje en de volgende nieuwsbrief sturen!
   
  
Vrienden van Amelisweerd
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of omdat je een contact bent van de Vrienden van Amelisweerd. Uitschrijven of je gegevens wijzigigen kan eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief.