Nieuwsbrief april 2012

Fysieke en emotionele lichaamstaal zitten al wat langer in mijn referentiekader. Deze maand is me veel duidelijk geworden over de werking van energetische lichaamstaal. Het begon met een moment waarop mijn partner enthousiast over een bepaalde activiteit vertelde. Al deelde ik haar enthousiasme niet ten volle, toch wilde ik verstandelijk en ook gevoelsmatig haar graag stimuleren en dacht dat met verve en X-factor te doen. Ik kreeg echter de feedback dat dit niet het geval was. Samen onderzoekend kwamen we tot de conclusie dat mijn energetische lichaam (aura) een hele andere boodschap uitstraalde. Die was terug getrokken en misschien zelfs wel afwijzend...... Deze incongruentie zaaide verwarring, maakte onecht en werd direct door haar opgepikt. Het gevolg; eerder een verwijdering dan een toenadering, laat staan dat een steun in de rug werd ervaren. Door dit voorval kwam ik met meerdere mensen over dit onderwerp te praten. Een moeder die zei haar zoon los gelaten te hebben, een verzorgende die aangaf met handelen te wachten tot er een vraag gesteld werd, een medewerker die de strijd tegen zijn leidinggevende dacht opgegeven te hebben. Allen ontmoeten weerstand op hun weg. Bij nader inzien niet heel vreemd, want de aura's waren gericht op het tegendeel. En dat werd door de ander haarfijn aangevoeld. De fysieke en emotionele lichaamstaal bleken sociaal wenselijke reacties op dat wat het eigenlijk zou moeten zijn. De energetische lichaamstaal gaf echter aan hoe de persoon werkelijk in de situatie stond. Als wij mensen langzamerhand toch zo gevoelig voor energie zijn en het blijkt dat de energetische lichaamstaal niet kan bedriegen. Is het dan niet handiger om te kiezen voor transparantie en, ook al is dat een enorm leerproces, helemaal te gaan staan voor "What you see, is what you get". Dat scheelt vast een hoop tijd, verkwisting van energie en draagt bij aan de universele zuiverheid.

ENERGIEREADING
Ben je benieuwd naar jouw energieveld en de manier waarop jij je energie richt? Een energiereading geeft hier veel inzicht in. Je kunt me bellen (033-4451480) of mailen voor een afspraak.

ACTIVITEITENAGENDA
Er zijn nieuwe data beschikbaar voor de trainingen en workshops in de zomer en het najaar. Voor een overzicht zie de agenda op de website. Mis je nog iets of zou je graag een nieuwe workshop of training toegevoegd willen zien, laat het me dan weten.

6 APRIL: TRANSFORMATIEWIEL
Voor het krijgen van inzicht in jouw transformatieproces en het opdoen van nieuwe energie ben je van harte welkom bij het "Transformatiewiel", een op het sjamanisme gebaseerd ritueel .

25 APRIL: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Benieuwd welke positie jij het beste in kan nemen in jouw familiesysteem? Toe aan het doorbreken van een patroon? Je kunt als vraagsteller deelnemen aan de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen op 25 april.

31 MEI: SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN
Behoefte aan een verdieping of meer vlieguren nadat je in een basisopleiding geleerd hebt om zelf familie- en organisatieopstelling te begeleiden. De 10 dagdelen durende Specialist-Inn-Opstellingen gaat dieper in op systemische vaardigheden, interventies, werkvormen en systeemenergie.

29 JUNI: EFFECTIEF ENERGETISCH(E) EN SYSTEMISCH(E) WERKVORMEN CRËEREN
Op 29 juni a.s. zal op verzoek de eerste editie van de tweedaagse training "Effectief energetisch(e) en systemisch(e) werkvormen crëeren" plaatsvinden.
Het als coach, trainer of manager hebben van een goed gevulde toolkit met diverse werkvormen en (coach)technieken is één, maar het daarmee samenstellen van resultaatgerichte coach- of trainingsprogramma's is een tweede. Tijdens deze tweedaagse wordt het systemisch en energetisch werk gebruikt om af te stemmen op de klant (individu, team of organisatie) en de daarmee verkregen informatie op maat vertaald naar creatieve, effectieve, praktische en inhoudelijk verrassende werkvormen en programma's passend bij de aanwezige problematiek, (resultaat)verwachtingen en het bewustzijnsniveau van de deelnemers.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Drie klanten en collega's van mij hebben in de afgelopen maand een boek uitgegeven. Ik vind dat altijd zo bewonderenswaardig en getuigen van doorzettingsvermogen. Bij mij stokt het schrijfproces al na de eerste bladzijde. Misschien is dit een goede stimulans om ook die drempel over te gaan.
Ria Pool Meeuwsen schreef in 2007 het boek "Terug naar jezelf" met reacties van vijftig vrouwen op een tekst van Nelson Mandela. In 2012 werd het boek door Ria aangevuld met een uitgebreide epiloog over het vormgeven van ons leven en de moeite die dat kost in een tijd waarin alles ter discussie staat. Zij reikt concrete gedachten aan over het innemen en versterken van onze eigen plek.
Mandy Munter beschrijft in "En toen werd het stil" op ontroerende wijze haar spirituele rouwproces na het sterven van haar dochtertje Isabelle in de laatste fase van de zwangerschap.
Tiny Kanters maakte in de zomer van 2011 meerdere opstellingen met betrekking tot zijn schrijverschap en het uitgeven van een boek. Nog geen half jaar later verscheen "Inspiratiemanagement" een boek om je inspiratie te managen met handvatten, praktische oefeningen en tests.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.