Vi är stolta att kunna precentera ett samarbete mellan två av landets finaste skåningar i ett kärleksfullt dansgolvsfyrferkeri.
 
Här är singeln "Nyår" med Emil Jensen & Familjen
 
Släppdag: Ute nu
 
Stream: Emil Jensen & Familjen – Nyår
Itunes: itunes.apple.com/se/album/nyar-single/id485325087
Download: www.adrianfiles.com/01.Nyar.mp3
 
 
En video till låten släpps i nästa vecka. Videon är producerad av productionsbolaget Rooster Film under ledning av Sanna Lindström och i regi av Andreas von Kern.
 
Emil avslutar året med dessa spelningar:
 
2011-12-08     Länsteatern - Visby     12:00
2011-12-09     Länsteatern - Visby     19:00
2011-12-09     Länsteatern - Visby     12:00

2011-12-16     Babel - Malmö            med Nour El-Refai
2011-12-17     Babel - Malmö            med Nour El-Refai
2011-12-18     Babel - Malmö            med Nour El-Refai
 
Köp biljetter HÄR: babelmalmo.se/biljetter
 
En gång i tidernas begynnelse bodde Emil Jensen på Gotland där han satt och skrev låtar till sitt debutalbum. När han skulle spela in det kontaktade han Johan T Karlsson i Hässleholm. Albumet som de spelade in tillsammans blev Emil Jensens debutalbum ”Kom hem som nån annan”. Ett album som blev startskottet för Emil Jensens karriär. Emil och Johan trivdes så bra tillsammans så när Emil skulle spela in sitt andra album så var det självklart att Johan skulle producera även det. 
 
Albumet blev det smått legendariska ”Orka då” innehållande bl.a. låten ”Inte vackrast i världen” som blivit lite av Emils signaturmelodi. Samtidigt skrev och spelade Johan T Karlsson in små egna låtar. När Adrian Recordings fick höra låtarna kändes det som att något stort var på gång och att låtarna bara måste hamna på skiva. När sen Johans första EP släpptes ville han ha ett artistnamn; han valde namnet Familjen.
 
På EP:n fanns det en låt som hette ”Ivanhoe & Rebecca”. Familjen framträdde live med låten första och enda gången på Restaurang Metro i Malmö på Familjens första spelning bl.a. legendarisk för den strykbräda som all utrustning stod på. Johan kände att låten var lite seg live och gjorde en ny liveversion. När han gjorde den nya versionen slutade det med att Emil och Edda Magnason la körer på låten. När låten senare hamnade på skiva, nu i sin nya version, hade den bytt namn till ”Det snurrar i min skalle”.
 
2011 släppte Emil Jensen sitt 4:e album ”Rykten” med ett spår som heter ”Nyår”. Redan vid albuminspelningen fanns det tankar om att den hade passat bra som duett, det fanns även tankar om att låten hade funkat i en lite rakare och mer elektronisk version. Och finns det en låt som heter ”Nyår” måste den förstås släppas som singel vid årsskiftet. När alla dessa fakta uppdagades för Familjen-Johan kände han att det nu var dags att sluta den cirkel som började när Emil körade på ”Det snurrar i min skalle”.
 
Nu till årsskiftet 2011/2012 släpps singeln ”Nyår” med Emil Jensen & Familjen, en duett skriven av Emil, producerad och remixad av Johan och inspelad och framförd av de båda.
 
Låten är en klassik nyårsblåsa komplett med klämtande klockor och bjällerklang. Allt i en bitterljuv elektronisk skrud lika bra på dansgolvet som mitt ute i vinternatten.
 
Skål och gott nytt år!
 
 
| Adrian Recordings | Möllevångsgatan 49 D | 214 20 Malmö | 0709 - 20 38 53 |
 
adrianrecordings.com
emiljensen.se
familj-en.com