Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

 

E-mailnieuwsbrief oktober 2010

Nico_5075knip.jpg

   
Bel mij als u vragen
heeft op 06-29082610


De Amaliabeurs is weer voorbij
De reacties waren zeer positief. Allemaal hartelijk bedankt. We gaan door met het motto van de beurs. “Wij stampen de premies in elkaar.” Een zeer scherpe verzekeringspremie kunt u van ons verwachten. U krijgt van ons tot eind oktober bij een complete offerte een klikostamper van € 30 cadeau. Zo kunt u meer afval in uw Klikobak kwijt.

Relaties blijven verbazen
Soms verbaas ik mij erover dat men bij een voordeel van slechts 4 euro per maand bij een zorgverzekering overstapt, terwijl men voordelen van honderden euro’s bij een compleet verzekeringspakket laat liggen. Wat zijn we toch een raar volk. En ik maar denken dat we spaarzaam zijn. Soms wel, en soms zeker niet. 

Twitter is ook nuttig
Ik zie nuttige kansen met Twitter. Verderop leg ik uit dat u uw naam in ieder geval moet registreren. Ook Gmail biedt enorme goede oplossingen. Veilig en overal uw mail en documenten beschikbaar. 

Zoals altijd, een warm welkom bij Van Koesveld

 

 

Inhoud


In deze nieuwsbrief:1. Hypotheek verhuizen goedkoper dan u denkt, zeker nu de rente zakt

2. Waarschuwing! Laat uw (Twitter)naam niet verloren gaan

3. Gmail biedt ongekend gemak en veel veiligheid

4. Zorg wordt fors duurder

5. Hoge BTW omlaag naar 6%, verhuizen of verbouwen?

6. De 50pluspolis, wilt u met ons meedenken?

Naar boven      

 

1.    Hypotheek verhuizen levert fors geld op, verleng niet direct bij de huidige bank!  

 
Pakt de bank u financieel met het verlengen van uw hypotheek?
Nu de rente weer aan het dalen is, is het goed om te kijken of kosten van uw hypotheekverhuizing opwegen tegen de voordelen van een lagere rente. Vaak wel, want de bestaande bank denkt (te) simpel, verlengen tegen een te dure rente op een hele korte beslissingstermijn. Dan kunt u toch niet meer overstappen.

Vraag dus ruim op tijd een offerte aan voor de verlenging, zodat u voldoende de tijd heeft om u te laten informeren. Wij hebben verschillen van een volle procent gezien. Dan is het voordeel van uw hypotheek verhuizen snel terug verdiend.

Als hoogst gewaardeerde hypotheekadviseur van Gelderland, volgens Independer, staan wij garant dat u bij ons het best passende advies krijgt tegen een vaste prijs. U betaalt bij ons geen bankprovisie. Een forse besparing!

Loopt uw hypotheek binnen 2 jaar af? Onderneem dan actie
Iedereen waarbij de renteperiode binnen 2 jaar afloopt kan fors besparen. Alle hypotheken tot 250.000 euro > nu oversluiten met NHG rente 5 jaar 3,55%, 10 jaar 4,15% en 20 jaar 4,35%.

Risicoverzekering in de prijzenslag bij verzekeraars
Tel daarbij de winst als u uw risicoverzekering overzet tegen lagere premie. Dit kan uiteraard ook zonder aanpassing van uw hypotheek. Sommige premies halveren in tarief.
Mail ons als u nu wilt besparen!

Naar boven     

2.    Laat uw (Twitter)naam niet verloren gaan


Twitteren is al lang niet meer iets onzinnigs alleen voor de jeugd. Het bedrijfsleven ontdekt dit medium volop. Een zeer krachtig medium om boodschappen onder uw naam wereldkundig te maken.

Registreer uw naam op Twitter
Voorkom dat een ander uw naam inpalmt. Registratie is vrij voor iedereen. Dus kan een ander onder uw naam op internet gaan Twitteren. De zoekmachines zullen dit aan uw naam linken. Daardoor moet u steeds uitleggen dat u dat toch niet bent. Dat zult u niet altijd prettig vinden. Dus, al gebruikt u het nog niet, registreer in ieder geval uw naam alvast.

Wij hebben al diverse namen van onze klanten vastgelegd om te voorkomen dat een ander ze inpalmt. Uiteraard worden deze gratis aan u overgedragen op uw verzoek.

Wilt u op de hoogte blijven van onze Twitterberichten, tweets? Leuk, informatief, snelle gerichte informatie en vaak prikkelend. Volg mij op Twitter NicoKoesveld onder de naam nicokoesveld. Welkom.
 

Naar boven    

3.    Gmail biedt ongekend gemak en veel veiligheid


Al uw e-mail en belangrijkste documenten op 1 plek overal bereikbaar
Veiligstellen van al uw mail, belangrijke documenten, zoals paspoort, rijbewijs, bankpassen, reisdocumenten en overal beschikbaar. Pech onderweg, op reis alles kwijt? Inloggen kan overal en alle kopieën heeft u direct bij de hand. Wel zo gemakkelijk als u elders bent en aangifte moet doen. Wij hebben de mogelijkheden compleet uitgelegd op onze site. Klik op http://koesveld.net/gmail-uitleg-2010.PDF Hulp nodig? Bel!
      

Naar boven     

 

4.    Zorg fors duurder


Zorg wordt echt een financiële zorg
Een Nederlands gezin zal in 2011 ongeveer € 250 meer kwijt zijn voor de basisverzekering. Dat is de verwachting van Verzekeringssite.nl. Daarbovenop komt nog de stijging van de premie voor de aanvullende pakketten.

DSW maakte als eerste zorgverzekeraar de premie voor volgend jaar bekend. Een basisverzekering gaat € 99,50 per maand kosten. Per jaar betekent dit een stijging van € 114 vergeleken met 2010. Het ministerie van VWS ging vorige week al uit van gemiddelde stijging van € 104.

De grote zorgverzekeraars als Agis, CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis Achmea, samen goed voor 90% van de markt, waren in het begin nog bereid verlies te draaien. Dankzij een scherpe, maar niet kostendekkende premie, wilden zij nieuwe klanten trekken. Daar kwamen zij op een gegeven moment van terug, waardoor de gemiddelde basispremie harder is gestegen dan die van DSW. In die zin geeft de bekendmaking van DSW een goede indicatie waarop de gemiddelde basispremie in 2011 zal uitkomen. Wij verwachten daarom dat een gezin circa € 250 per jaar meer gaat betalen aan basispremie.

In november verwachten wij alle premies beschikbaar te hebben. Dan kunnen we u van gerichte offertes voorzien
. Klik hier als u in november persoonlijk geïnformeerd wilt worden over zorgpremies

Naar boven       

5.    Hoge BTW is tijdelijk verlaagd naar 6%. Verbouwen?


Wordt het verhuizen of verbouwen?

Doordat u 13% kunt besparen op arbeidsloon, is het vaak de moeite waard om door te rekenen of u moet verhuizen of nu toch de verbouwing gaat regelen. Welke verbouwingswerkzaamheden vallen onder het tijdelijk verlaagde btw-tarief van zes procent, en welke niet? De Belastingdienst publiceerde antwoorden over het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen.

Lees hier meer over de regeling

Naar boven      

 

6.    50 plus polis, wilt u tegen beloning meedenken?


Nu kunt u invloed uitoefenen

Van Koesveld zal een gericht verzekeringsconcept in de markt zetten onder de naam Vijftigpluspolis. Waarom? Simpel, de jeugd betaalt extra omdat ze meer schade veroorzaken. 50-plussers veroorzaken juist minder schade. Daardoor zou men eigenlijk ook minder moeten betalen. Daarnaast is de behoefte aan hoogwaardigere verzekeringsdekking meestal groter. Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden van een 50pluspolis. Wilt u ons daarbij helpen? U krijgt voor uw deelname een veiligheidsvest cadeau.

Klik hier voor het vragenformulier.

 

Naar boven      

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl
Linkedin Nico van koesveld     Twitter nicokoesveld