Quote
Week 37
Jaar 2015
 
 
Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?

 
 
 
Soms zie je hun namen in lovende bewoordingen verschijnen op TV of in kranten en weekbladen: CEO’s van een of ander bedrijf of organisatie die het hebben gemaakt en ook door hun medewerkers hoog worden gewaardeerd.

Misschien ben je wel nieuwsgierig wat hun geheim zou kunnen zijn. Als je al van een geheim kunt spreken. Net zoals jij zijn ze allemaal uniek en verschillend.

Wat echter steeds terugkomt is dat ze ‘doen’ vanuit hun ‘zijn’. Ze weten verduiveld goed wat hun ‘zijn’ is of m.a.w. wat hun waarden zijn, hun sterktes en hun zwaktes. En met dit verhaal werken ze om samen met hun medewerkers resultaten neer te poten.

Wil je meer weten over hun verhaal, ga dan naar  http://hetverhaalvandeleider.be/ 

Je moet echter geen CEO zijn om met een verhaal voor de dag te komen. Ook jij hebt je verhaal.

Reflecteer even over jezelf om erachter te komen wat jouw ‘zijn’ is. Wie waren jouw voorbeelden? Wat zijn jouw waarden? Van waaruit doe jij wat je doet? Wat zijn jouw sterke punten? Wie of wat heb je nodig om die punten waar je niet zo sterk in bent aan te vullen? Wat mogen je medewerkers van jou verlangen? Wat verlang jij van hen? Hoe geef jij het goede voorbeeld?

Zo geef je een antwoord op de vraag ‘Wie ben jij, wat doe je, wat drijft je?'

Jouw verhaal vertellen aan je medewerkers en er ook naar leven zal je verder helpen om je volledig in je leidinggevende functie te ontplooien.
 
Je mag jouw verhaal gerust met ons delen via info@vision4dynamics.com

Indien je meer wil weten over de valkuilen en best practices bij het schrijven van jouw verhaal dan vind je zeker inspiratie in het boek van Raf Stevens ‘Sterke verhalen, sterke leiders’.
 
 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag wilt behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan een interessante bedenking of toepassing ter illustratie. 
 
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.