Bethlehemkerk                                                   
Augustus 2021 nr. 29
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Zondag 15 augustus vanuit de Bethlehemkerk
ds Gert Jan Wisgerhof
 
Hulpactie Limburg: zaterdag 14 augustus
 
We werden uitgezwaaid door de dominee
 
Zonnebloem
wedstrijd 2021
 
Vitrinekast: zonnige vijverschalen van Adilia
 
Startweekend 2021: Vruchtvlees
 
CHRCH-app bijna klaar voor gebruik!
 
RdB deadline: Vruchten van de Geest
 
Bethlehemkerk: Leeflang-orgel 50 jaar
 
 
Museum Hilversum: gratis toegang
 
 
Viering
Zondag 15 augustus
in Bethlehemkerk
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'volgt'
 
ds. Gert Jan Wisgerhof
 
 
 
 
Sterretjes
samen@
bethlehemkerk.nl
________________
Samen:
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 13 augustus
Nieuwsbrief
 
Oecumenische leeskring: Priesterschap van alle gelovigen 
 
Zaterdag 14 augustus
 
Zondag 15 augustus
ds. Gert Jan Wisgerhof
 
 
Maandag 16 augustus
 
Dinsdag 17 augustus
 
Woensdag 18 augustus
 
Donderdag 19 augustus
 
Voedselbank: uitgifte vanuit Bethlehemkerk
 
 
Vrijdag 20 augustus
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 21 augustus
Deadline RdB
 
Zondag 22 augustus
ds. Johan Mulder
 
SAVE THE DATE
 
 
Zondag 15 augustus
 
Johannes 6: 30-40
 
Mensen zeggen tegen Jezus: ‘Geef ons een wonder, dan zullen we in u geloven.’ Een wonder zoals de Israëlieten dat vroeger gehad hebben, toen het manna uit de hemel kwam. Als antwoord op hun vraag zegt Jezus: ‘Ik bèn het brood dat leven geeft.’
 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
Wijkkrant 1215
Hilversum Zuid
 
 
"Een goed gesprek"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
We zijn blij dat we weer met gemeenteleden kunnen vieren. Vanwege de coronapreventie is er echter een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerkzaal. Daarom gebruiken we voorlopig een reserveringssysteem. U leest alles hierover en u kunt reserveren op de pagina reservering kerkdienst.
 
Veilig een kerkdienst bezoeken
Hoe wij zorgen voor een veilig bezoek aan de kerkdiensten leest u hier.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.
 

Zondag 15 augustus vanuit de Bethlehemkerk
ds Gert Jan Wisgerhof

Zondag 15 augustus gaat ds. Gert Jan Wisgerhof voor in de Bethelhemkerk. Het is de zesde en laatste van de gezamenlijke zomervieringen van Diependaalse en Bethlehemkerk samen.
 
Klik hier voor het overzicht van de zes zondagen en link naar de live uitzending met beeld en geluid. NB Aanmelden voor de kerkdienst kan tot zaterdag 12 uur via Eventix, klik hier.
 
Na afloop van de viering is er koffie drinken op het kerkplein, bij de blauwe banken. Zien we elkaar daar? Praten we dan verder bij over n.a.v. de viering en wat je deze zomer heeft bezig gehouden? We zien je graag!
 

Hulpactie Limburg: zaterdag 14 augustus

Op vrijdag 23 juli en zaterdag 24 juli hielden Vitamine G, Diependaalse kerk en Bethlehemkerk een inzamelingactie voor het door water getroffen Limburg.
 
Deze actie was een groot succes! Wij hebben veel contact met de helpers in Limburg. Voorlopig is hulp nog hard nodig.
 
Daarom op zaterdag 14 augustus een vervolg op onze eerste hulpactie. Veel mensen hebben nog steeds geen gas en licht, of spullen om te koken. Vanuit diverse burgerinitiatieven wordt er voor grote groepen mensen gekookt en ook de vrijwilligers, die vanuit het hele land komen helpen, zijn wel aan een warme maaltijd toe.
 
Waa rnodig worden boodschappen en maaltijden bij de mensen thuisgebracht. Denk aan een appartementencomplex waar de lift nog kapot is en ouderen niet met de stoeltjeslift naar beneden durven. Daarbij zijn andere dagelijkse eerste levensbehoefte hard nodig
 
 
 

We werden uitgezwaaid door de dominee

Drie gesponsorde wagens brachten afgelopen woensdag de opbrengst van de Inzamelactie noodhulp Limburg naar het Limburgse Stein. De actie van PgH-gemeenten Bethlehemkerk en Vitamine G, heeft in korte tijd geleid grote hoeveelheden gedoneerde spullen opgeleverd. De actie loopt nog door. Op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi en Eemlander van afgelopen donderdag komen de organisatoren Ans en Evert Borgers en Machteld en Godert van Voorst Vader aan het woord.
 
Allerhande spullen
‘Het is onvoorstelbaar wat er aan particuliere initiatieven tot stand is gekomen. Echt geweldig. Het is hartverwarmend zoals iedereen meedenkt en meewerkt’, zegt Machteld van Voorst Vader. die zaterdag na de actie in de Bethlehemkerk al even enthousiast was. Daar konden mensen allerhande spullen brengen die geschikt zouden kunnen zijn voor ouderen. Onder meer theedoeken, servies, kleding en schoenen werden volop aangeleverd. ‘Maar mensen bleven ook daarna nog met spullen en hulp komen. Heel bijzonder.’
 
 
 

Zonnebloemwedstrijd 2021

Hoe gaat het met de zonnebloemen? Sommige staan al in bloei, maar de meeste groeien nog volop. Hier en daar druppelen al veelbelovende foto's binnen. Blijf vooral foto's sturen!
 
Ook als je zonnebloem perfect in een kaboutertuin zou staan of je een zonnebloem hebt zonder bloem of als op moment suprême het ongedierte zich tegoed heeft gedaan aan de zomerpracht, zet haar (of wat er van haar over is) op de foto en doe mee.
 
Het is leuk als de kweker of kweekster er ook op staat. Iedere inzender krijgt een zonnige beloning voor het meedoen, maar de hoofdprijs gaat natuurlijk naar degene met de hoogste zonnebloem. 
 
 

Vitrinekast: zonnige vijverschalen van Adilia

Per heden is er weer een nieuwe collectie te bewonderen in de vitrinekast. Dit keer weer eens werk van mijzelf (Adilia Jansma).
 
Voor de zomer een serie zonnige vijverschalen in de vitrinekast. De schalen kunnen binnen maar ook buiten bij of zelfs in de vijver (zie foto). Momenteel ben ik bezig om een waterloop uit te werken met meerdere schalen met kikkers. Hierover later dit jaar meer op mijn Facebook pagina (atelierachterom). 
 
De werkstukken zijn tot begin september te bewonderen.
 

Startweekend 2021: Vruchtvlees

Zaterdag 11 september en zondag 12 september is het startweekend van de Bethlehemkerk, het nieuwe jaarthema Geinspireerd leven, Vruchten van de Geest zal dan geïntroduceerd worden. We hebben voor beide dagen een leuk programma voor jullie samengesteld.
 
Op zaterdagochtend van 10 tot 14 uur zijn er 3 activiteiten.
  • MacBeth Voedselbank drive in, 
  • 50 jaar Leeflang-orgel (het orgel van de Bethlehemkerk), jubileum concert
  • Open Monumentendag, uitleg over de architectuur van de Bethlehemkerk
Zaterdagmiddag vanaf 15 uur is er gezellige inloop op ons grote grasveld.
Iedereen kan zaterdagmiddag vorm geven aan de vruchten van de geest middels een interactief spel waarin de woorden die de Vruchten van de Geest vormen, terug zullen komen. De middag bevat ook een creatief element om de vruchten verder vorm te geven en we kunnen een bijdrage leveren aan het voltooien van een heuse boom waaraan deze vruchten groeien en die vanaf startzondag op het liturgisch centrum zal komen te staan.
 
Vanaf 17 uur gaat de bar op en komt er net als afgelopen jaar weer een heuse foodtruck het gras oprijden. Na de maaltijd drinken we samen nog koffie en hopen dat iedereen een steentje bijdraagt met opruimen en de kerkzaal helpt klaarzetten voor de zondag.
 
Lees verder ...
 
CHRCH-app bijna klaar voor gebruik!
 
Enkele weken geleden hebben we aangekondigd dat we hopelijk vanaf het startweekend gebruik kunnen gaan maken van de CHRCH-app. Inmiddels loopt een eerste pilot met 18 gemeenteleden die de app aan het verkennen zijn en de eerste reacties zijn heel positief!
 
Het lijkt er dus op dat dat gaat lukken! We kijken er heel erg naar uit om de app met iedereen te delen. Toch willen we jullie wel vragen om even te wachten met downloaden, registreren en aanmelden tot de CHRCH-app officieel in de gemeente gelanceerd is zodat we eerst wat uitleg kunnen geven.
 
 
RdB deadline: Vruchten van de Geest
 
We zijn weer bezig met het samenstellen van de Rond de Bethlehemkerk.
In deze uitgave aandacht voor het nieuwe PGH Jaarthema: Geinspireerd leven, vruchten van de Geest. En natuurlijk traditioneel ruimte voor al onze groepen om hun activiteiten voor het nieuwe seizoen 2021-2022 toe te lichten.
 
Het thema is matuurlijk: Vruchten van de Geest
 
Uiteraard wordt er vanuit de kerkenraad, de predikanten en vanuit de redactie het nodige aan input geleverd, maar we vragen ook alle groepen om hun plannen voor het komende seizoen kort toe te lichten.
 
U kunt van alles bij ons insturen, liefst met betrekking tot het hierboven genoemde thema.
Deadline voor insturen kopij is zondag 22 augustus: rdb@bethlehemkerk.nl 
 

Bethlehemkerk: Leeflang-orgel 50 jaar

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Leeflang-orgel zal tijdens Open Monumentendag én Nationale Orgeldag op zaterdag 11 september het orgel door vier organisten worden bespeeld van 11.00 tot 14.00 uur.
 
Medewerking wordt verleend door de organisten Henk van Dijk, Marco Goud, Annerose Korporaal en Martin Moree (die onder meer werk van Klaas Bartlema ten gehore zal brengen). U bent van harte welkom om te komen luisteren naar de orgelbespelingen en de kerk te bezichtigen, uiteraard conform de dan geldende coronamaatregelen.
 
 
 
Museum Hilversum: gratis toegang
 
Woon je in Hilversum, dan heb je vanaf 6 augustus 2021 voor tien dagen lang gratis toegang tot Museum Hilversum (dus tot 16 augustus).
 
De Zilveren Camera tentoonstelling bevat foto’s van Nederlandse beroepsfotografen, waaronder de serie van David van Dam. Hij maakte deze indrukwekkende fotoserie over Prinsjesdag 2020. Toen kreeg Prinsjesdag een andere invulling dan andere jaren: er was geen Gouden Koets, militair defilé, en er waren geen dagjesmensen langs de route. Om de anderhalvemeterregel te handhaven werd uitgeweken naar de Grote Kerk in Den Haag.
 
De expositie kent tien categorieën waaronder regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, cultuur en natuur & wetenschap. De expo is dagelijks open van 11 tot 17 uur.
 
Vooraf reserveren is niet nodig.
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl graag voor woensdag 20:00