Beste abonnee,

De afgelopen 3 jaar nam gallery 9 deel aan de beurs Artantique in de Jaarbeurs Utrecht.
Artantique gaat nu op in de nieuwe beurs ART 2013, de voorjaarsbeurs voor kunst, antiek en design. ART 2013 vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht in hal 8. De beurs is open voor publiek van zondag 21 t/m zondag 28 april 2013 van 11.00 tot 18.00 uur.
Woensdagavond 24 april is er een openstelling van 18.00 tot 21.30 uur.
Zaterdag 20 april is de opening voor genodigden van 14.00 tot 21.00 uur.
Om 17.00 uur zal Edwin Jacobs, directeur Centraal Museum Utrecht, de beurs officieel openen. Graag nodigen wij u uit de beurs te bezoeken. Wanneer u deze beurs wilt bezoeken kunt u de hier bijgevoegde digitale uitnodiging gebruiken door deze te printen en mee te nemen naar de beurs. Graag begroeten wij u op ART 2013!
Lees meer...
De ruimte van gallery 9 aan de Keizersgracht 548 blijft gedurende de ART 2013 voor publiek open op de gebruikelijke tijden.

april 2013, nummer 41

 

RAW Art Fair succesvol

Nauwelijks was het laatste krasje gezet op mijn laatste werk of het werd verkocht op de RAW Art Fair. De beurs trok tijdens de Rotterdam Art Week 13.500 bezoekers.
In het centrum van Rotterdam, het voormalige ABN AMRO Bank gebouw, op de Coolsingel 119 zijn er de 'RAW Showcases'. Gallery 9 toont één van mijn werken. De 39 etalageramen tonen kunst van verschillende galeries. De insteek van het tentoonstellen is de scheidslijnen tussen kunst, amusement en informatie te vervagen en traditionele verhoudingen tussen high en low culture te verbreken.
De RAW Showcases brengen kunst en cultuur weer centraal. Dit in het centrum van de stad, 24/7. Lees meer...

 

 

ZomerExpo

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren voor de derde keer de ZomerExpo. De grootste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door een open inschrijving. 
Op zaterdag 6 april werden er drie werken door een jury beoordeeld. In maximaal 18 seconden werd voor of tegen gestemd. Helaas kwam geen van de werken door de eerste ronde. Lees meer...

 

 

Tot slot

Soms raakt een werk in een museum onherstelbaar beschadigd. In mijn meest recente werk heb ik bewust een universeel geprepareerde luxe linnen met een roterende staalborstel bewerkt en daardoor onherstelbaar beschadigd. Op de KunstRAI zal dit werk gepresenteerd worden. Bekijk het nieuwe werk...
Wie kent niet het zwarte vierkant van Malevich? Na 100 jaar wordt het tijd voor een eigentijdse versie van dit kunstwerk. Binnenkort is hierover meer te zien en te lezen op facebook.

Mogelijk tot ziens op ART 2013...

Met een hartelijke groet,
Martijn Duifhuizen