Bethlehemkerk Nieuwsbrief            
 
April 2016 nr. 15
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Vrienden uit Spremberg
 
Film Goede Buren
 
ZWO info avond
 
Gastpredikant
 
Communicatieplan PgH
 
Dienstenveiling: OCCR
 
Zondag 17 april
 
Motto: 'Ken je mij?'
 
Aanvang: 10:00 uur
 
 
Voorganger:
 
 
Bethlehem Sterretjes
 
Schoonmaakkerk
Maandag 2 mei, eerste maandag van de maand schoonmaak kerk.
 
Bethlehem vanuit de sky
Het filmpje kunt u hier bekijken op YouTube.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 15 april
Catechese en stercafé 12-15 jaar
 
Zondag 17 april
Dienst met voorbereidingsgroep
 
Maandag 18 april   Vergadering wijkkerkenraad
 
Zondag 24 april 
ds. Lia Jansen
Catechese Ghanagroep
 
 
Save the date!
Vrijdag 27 mei
Ontvangst gasten uit Spremberg (t/m 29 mei)
 
Lied van de week

17 april 2016 – Vierde zondag van Pasen

LB 725 – Gij boden rond Gods troon

Het epistel van deze zondag is Openbaring 7,9-17, de woorden over de onafzienbare menigte, in het wit gekleed en de lof zingend voor Gods troon. Bij die perikoop is een groot aantal liederen te vinden, waaronder LB 725. Het is een vertaling van Ye holy angels bright door Sytze de Vries (*1945). De Engelse tekst werd geschreven door Richard Baxter (1615-1691). Via TV-programma’s als Somgs of Praise is het ook in Nederland bekend geworden.

 
 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 

Vrienden uit Spremberg

 
 
 
 

 

Het laatste weekend in mei (vrijdag 27 mei, zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2016) ontvangt de Bethlehemkerk gemeente hun vrienden uit Spremberg.

Deze vriendschap dateert al uit de periode van de koude oorlog. We zoeken nog een aantal gastgezinnen. Heeft u zich al opgegeven?


Op vrijdag 27 mei gaan we de groep aan het eind van de middag van de trein ophalen om ze vervolgens bij ons in de kerk welkom te heten. Daarna gaan onze gasten mee naar huis met hun gastgezinnen.

Lees meer ...
 
 
 
Film rond jaarthema ‘Goede buren’
 
 

Onze wijk organiseert een drietal filmhuisavonden rond het jaarthema ‘goede buren’. Hierbij is het begrip ‘buur’ ruim genomen. Om een nagesprek mogelijk te maken beginnen de avonden steeds om half acht.


Op maandagavond 25 april vertonen we de eerste film in de serie: ‘Deux jours, une nuit’. Een film uit 2014 van Jean-Pierre en Luc Dardenne. Deze film stelt vragen over onze omgang met hen met wie wij ons dagelijks leven delen, in dit geval niet direct buren maar wel collega’s.
Ter tegemoetkoming in de kosten (auteursrechten!) wordt een toegangsprijs van twee euro gevraagd.

 
ZWO info avond: project Rwanda

Op dinsdagavond 19 april komen op uitnodiging van de ZWO-commissie zuster Dorien Peets en mw. Sietske Renting naar Hilversum voor een interactieve informatieavond over Rwanda.

In 2016 en 2017 is in alle wijken van de Protestantse gemeente Hilversum de collecte bij de viering van de Maaltijd van de Heer, het Heilig Avondmaal, bestemd voor de zendingsdiaconessen en hun landbouwproject in Rwanda. Lees meer ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gastpredikant
 

 

 
 
 
Op zondag 24 april gaat ds. Lia Jansen voor in de kerkdienst.
 
Ds. Jansen is geestelijk verzorger in Zonnehoeve.
 
Velen van ons kennen haar, daar zij al eerder in onze kerk voorging. Wij hopen op een goede viering.
 
Communicatieplan PgH
 

 In de aprilvergadering van de Algemene Kerkenraad komt opnieuw het rapport ‘Betrokken en met een boodschap’ van de werkgroep Communicatie aan de orde.

De werkgroep doet een aantal aanbevelingen zodat de Protestantse gemeente en haar wijkgemeenten intern doeltreffender kunnen communiceren en als geheel beter in contact komen met de doelgroepen.

Lees meer ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dienstenveiling Ghana: OCCR
 
 
 
 
 
 

Zondag 10 april gaf Gerrit Rem een rondleiding in Utrecht op het OCCR. Het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) is het landelijke controlecentrum voor het Nederlandse spoorwegnet.

In het OCCR werken meer dan 300 medewerkers van onder andere ProRail, NS, NedTrain, Strukton, VolkerRail en BAM Rail 24 uur per dag, 7 dagen per week samen om de afhandeling van incidenten en calamiteiten in het spoorverkeer te coördineren.
De rondleiding was het resultaat van de dienstenveiling op 2 april voor de GhanaGangers.
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl