6500 dødningehoveder til Qatar 
 1. #Qatar6500 
 2. Amnesty Internationals’ Mediepris
 3. Best of Odense
 4. Galschiøt-skulptur til FLUGT-museum
             
  SKAMSTØTTEN
 5. #ReturnThePillar – Skamstøtten hjem fra Hong Kong
 6. Amsterdam - Art Beyond Democracy
 7. Skamstøtten opstilles i Berlin
 8. Taiwan – og så alligevel ikke
 
Galschiøt knokler med de 6500 kranier til kæden
 
Kære
 
På Galleri Galschiøt har vi som altid rygende travlt. Vi følger op på skamstøtten med udstillinger i Europa og advokater i Hong Kong. Vi laver små skulpturer og kæmpe bestillingsopgaver. Når han ser sit snit til det arrangerer Galschiøt konferencer, og siger ja til at holde taler og oplæg. Og så er Galschiøt og hans medarbejdere (u)heldigvis enormt gode til at finde på nye skøre ideer til happenings som vi brænder for at realisere. Den igangværende happening hedder #Qatar6500 – den, og meget andet, kan du læse om herunder. Fortsat god læsning.
 
Mange hilsner – De gæve gallerister.
 
__________________
 
 
#Qatar6500
 
Qatars VM’-værtsskab har budt på et utal af skandaler, og det ville nærmest være komisk hvis det ikke var for de enorme menneskelige konsekvenser deraf. Ifølge Amnesty International er over 6.500 migrantarbejdere døde som direkte følge af arbejdet med at opbygge nye idrætshaller, syv nye stadioner mm. til VM.  I Danmark - der har dobbelt så mange indbyggere som Qatar - ville det svare til at alle indbyggere i Thisted var døde pga. dårlige arbejdsforhold.

Da den nye Radio 24syvs program Ringdal og Kristensen ringede og spurgte Galschiøt hvordan han synes at den danske kulturminister skulle markere sin kritik af forholdende når hun kom til Qatar – var Galschiøt ikke sen om at komme med et svar.  

Han gik straks i gang med at lave en halskæde bestående af 6.500 dødningehoveder til ministeren. Et for hver migrantarbejder der er død i landet. Siden har projektet vanen tro grebet endnu mere om sig.  Galleri Galschiøt flyder nu med over 30.000 dødningehoveder. Heldigvis er de under 1cm høje.

Sammen med Radio 24syv skal dødningehovederne bruges til at sætte fokus på Qatars horrible arbejdsforhold og de ofre Foldbold-VM har medført. Dødningehovederne indgår i forskellige sammenhæng.
 
 • Halskæden: Vi er i gang med at ’flette’ snorerne med 6.500 kranier-perler om til en halskæde. 24/7-programmet Ringdal og Kristensen vil så arbejde på at få kulturministeren (eller en anden highlightet kulturperson) til at bære kæden under hendes officielle besøg i landet! Hvis kæden blev lagt i en række ville kranierne nå dobbelt så højt som runde tårn
   
 • #Qatar6500-Dødsspiralen. Det kan være svært at forestille sig hvor mange mennesker 6500 faktisk er. På galleri Galschiøt i Odense har vi lavet en stor plade med 6500 kranier der kan placeres i forskellige former for at illustrere dette.
   
 • Armbåndene: Vi er i gang med at lave et stort antal dødningehoved-armbånd. De skal deles ud til andre der besøger VM i Qatar i officielt ærinde. På den måde får alle interesserede mulighed for at vise deres protest mod Qatars horrible arbejdsforhold når de fx mødes med ministre og borgere i Qatar.
I forbindelse med VM er der en masse danskere der har valgt at samarbejde med Qatar. Det er man i sin gode ret til, men derved risikerer man at legitimere Qatars styre! Danskere der indgår i Qatars kampagne bør derfor vise et klart tegn på at de tager afstand fra landets horrible menneskerettighedskrænkelser. Det kan man f.eks. gøre med et dødningehoved-armbånd.

Ved at stå frem på sociale medier med dødningehoved-armbåndet og hashtagget #Qatar6500 kan man utvetydigt vise hvor man står. Man kan også bære armbåndet ved officielle besøg i Qatar. 
 
Vi håber kampagnen kan være med til at skabe bedre arbejdsforhold i Qatar. Vi støtter Amnesty Internationals krav om at FIFA skal give erstatning til familierne til de døde migrantarbejdere, og sikrer ordentlige arbejdsforhold og menneskerettigheder i Qatar - også efter VM.

Forslag til folk der bør overveje at tage afstand f.eks. ved at bære et armbånd:
 • Olafur Eliason – dansk/islandsk kunstner. Har opsat kæmpe-skulptur i Qatars ørken til ’Qatar Creates’. Skulpturen er fantastisk flot, men bliver ’art-washing’ af Qatar.
 • Nadia Nadim – fodboldspiller.
 • Brian Laudrup – tidl. fodboldspiller og kommentator
 • Peter Schmeichel - dække VM i fodbold for den statsejede qatarske tv-station beIn Sports.
 • Morten Breum – dansk DJ – spiller i Qatar.
 • Martin Jensen – dansk DJ – spiller i Qatar.
 • COVI – dansk virksomhed - Designer tunneller til Dohas Metro (Direktøren bør stå frem).  
 • FL Smidths – dansk virksomhed - Laver byggematerialer til Qatars stadioner (Direktøren bør stå frem).
 • Rambøll – dansk virksomhed (Direktøren bør stå frem)
 • Danfoss – dansk virksomhed (Direktøren bør stå frem)
 • International: Robie Williams, Black Eyed Peas, Adidas, Coca Cola, MacDonalds, Naomi Cambell, Jung-kook BTS (Boyband), Jeff Koons (billede-kunstner).
Kontakt Ringdal og Kristensen fra 24syv hvis du har forslag eller kommentarer til kampagnen.
 • Kristoffer Kristensen: krkr@24syv.dk
 • Anton Ringdal: Tlf. 2984 5544
Kender du andre der har samarbejdet med Qatar og bør markere sig. Så videresend dem denne email!
 
Amnesty Internationals’ Mediepris 
 
Galschiøt har designet Amnesty Internationals nye pris som i dag blev overrakt ved på Journalistforbundets fagfestival der foregik på Odeon i Odense. Udover at levere prisen deltog Galschiøt i samtale på scenen med Amnestys kommunikations- og pressechef hvor han fortalte om hvordan han har brugt sit kunstværk, skamstøtten i Hongkong, til at sætte fokus på Tiananmen-massakren og sætte frihedselskere, politikere og aktivister på tværs af kontinenter i bevægelse i  kampen for ytringsfrihed i Kina. Læs mere
 
 
__________________
 
 
 
I torsdags blev ’Bedst of Odense’-priserne endnu engang uddelt til alt det bedste Odense har at byde på. Fejringen skete i Odeon i Odense hvor 14 vindere modtog priserne – en skulptur der er skabt af Galschiøt til lejligheden. Du kan se vinderne og eventen her.
 
__________________
 
 
Galschiøt-skulptur til FLUGT-museum 
 
Det nyåbnede museum FLUGT nær Varde har indledt et samarbejde med Galschiøt om at lave en skulptur til museets foyer. Galschiøt har været på besøg på museet og snakket med inspektøren, og nu er han gået i tænkemøde. Der selvfølgelig meget der kan gå galt, men vi håber på at disse første skridt har banet vejen for en flygtninge-skulptur midt i den flotte BIG-tegnede foyer i museet.
 
Selve museet og udstillingerne er i øvrigt enormt flotte og spændende – og ikke mindst relevante, og vi vil klart anbefale et besøg hvis du er i Vestjylland. Museet ligger Oksbøl, der fra 1945-1949 husede Danmarks største flygtningelejr, med omkring 35.000 tyske flygtninge hovedsageligt fra Østpreussen. Man kan læse mere om hele museet på hjemmesiden
 
__________________
 
 
Brecht Koncert. 
 
Vi sluttede oktober måned af med Marianne Knoor og Karsten Jensen der henholdsvis sang og fortolkede tekster af Brecht. Det var et forrygende arrangement med op mod 200 glade gæster. 
 
__________________
 
 
SKAMSTØTTEN
 
 
#ReturnThePillar – Skamstøtten ud af Hong Kong
 
Skamstøtten befinder sig pt i en container et ukendt sted i Hong Kong. Udlevering af skulpturen burde være en formsag, men universitetet og disses advokater har snart forhalet processen i et år. Efter at have stået på Hong Kong Universitet i 25 år fjernede universitetet i nattens mulm og mørke skulpturen – uden at advisere Galschiøt, som er skulpturens retmæssige ejer.  

Nu har vi i samarbejde med NGOdei fra Hong Kong startet en kampagne for at få skulpturen tilbage. Her vil der blandt andet blive fokuseret på brugen af 3D-printede skamstøtter og ’Augmented Reality’. Du kan læse mere om dette i de kommende nyhedsbreve, og følge linket til kampagnen her:
 
__________________
 
Amsterdam - Art Beyond Democracy
 
I oktober var Galschiøt med to medarbejdere bilen til Holland for at deltage i en debat omkring kunst og demokrati, med udgangspunkt i Hong Kong. Se debatten her. I den forbindelse var der visning af dokumentarfilmen ’The HongKonger’ om den nu fængslede medie-mogul Jimmy Lai. Det var en rigtig god tur, som også gav os mulighed for at planlægge det videre arbejde med skamstøtten. 
 
__________________
 
Skamstøtten opstilles i Berlin 
 
Den 27. november åbner den tyske fond Axel Springer Freedom Foundation. Det sker med en større ceremoni der skal hylde den russiske dissident Vladimir Kara-Murza og hans utrættelige kamp for et mere demokratisk Rusland. 
 
I den forbindelse er Galschiøt blevet bedt om at opstille den store Skamstøtte foran Axel Springers hovedkontor midt i Berlin. Nu er det ikke sådan at Galschiøt er blevet den store fan af afdøde Axel Springers konservative syn på verden. Men netop i kampen for at mindes Tiananmen-massakren og sikre et frit Hong Kong er denne fløj faktisk en vigtig stemme – det samme gælder republikanerne i USA.  
 
__________________
 
Taiwan – og så alligevel ikke
 
Galschiøt var egentligt blevet inviteret til Taiwan i denne måned af organisationen New School of Democracy, hvor han bl.a. skulle have mødtes med Taipeis bormester og været til udstilling med den Kina-kritiske kunstner Kacey Wong. Men da besøget både lå oven i skamstøtte-udstillingen i Berlin og Qatar6500-happeningen har vi valgt at skyde besøget til februar eller marts. 
 
 

 
Støbekurser
Vi har igennem efteråret en række støbekurser. De fleste er fyldt op, men prøv lykken eller kom på venteliste. Se her
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker, der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur-smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks, der opsættes, indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, tlf. 20 83 96 74 - hjemmesiden.  
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
 
__________________
 
 
Boliger på Galleri Galschiøt:

Et sted at bo for unge, ældre og børn

På Galleri Galschiøt i Næsby i udkanten af Odense er vi i fuld gang med at skabe et sammenhængende boligområde, som skal bebos af en god blanding af ældre, unge og børn.
 
Det bliver et område med nybyggede huse foruden de 9 eksisterende boliger, som i forvejen hører til Galleriet.
 
Byggeriet er startskuddet på tanker og drømme, som vi (Jens Galschiøt og Colette Galschiøt Markus) har om, hvordan vi selv kunne tænke os at bo. Planerne har været under bearbejdning de sidste 5-6 år.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum, og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 16
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk 
Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted
Kontakt:
Adresse: Galleri Galschiøt - Banevænget 22 - 5270 Odense N
Telefon: (+45) 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Hjemmeside
Til
Galleri Galschiøt
Til Galschøts hovedside
Baggrund og information:
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet (PDF på engelsk)

E-bog: 200 sider om Galschiøt på dansk (PDF)
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste