logo

Nieuwsbrief 14 oktober 2021

Op vraag van wat mensen ben ik na enkele jaren terug met een nieuwsbrief begonnen. Het inschrijvingsformulier staat nog maar enkele dagen online en er zijn toch al een paar mensen die zich ingeschreven hebben. Bedankt daarvoor!

Ik ga proberen elke week een mailtje te versturen met daarin wat recent nieuws. Dus hopelijk tot volgende week en zoals altijd: veel succes met jouw beleggingen!

Steven

PS. Ik ben al overgeschakeld van mailinglist software omdat ik bij GetResponse al meteen geblokkeerd werd omdat ik over cryptocurrency praat in deze nieuwsbrief :-/


Cryptocurrency

  • Binance, de bekende crypto exchange die opgejaagd wordt door regulatoren en momenteel geen duidelijk hoofdkwartier heeft, zal in Ierland een officiële vestiging openen. Maar ook bij de DNB zal het bedrijf zich moeten registreren.

  • JP Morgan stelt vast dat grote institutionele beleggers zich willen indekken tegen oplopende inflatie en dat ze bitcoin verkiezen boven goud.

  • Er zijn in de markt heel wat geruchten van een eerste echte Amerikaanse Bitcoin ETF, die op korte termijn in de VS kan goedgekeurd worden. De ETF Bitcoin Revolution Fund, die belegt in bedrijven die bitcoins bezitten, kreeg wel recent een goedkeuring.

  • We bekijken een coin in detail: Wat is DIA?

  • Twitter maakte het recent mogelijk om een fooi te geven aan andere Twitteraars. In dit artikel kan je zien hoe ik via het bitcoin Lightning netwerk 1 dollar verstuurde naar Jack Mallers. Lightning groeit trouwens razendsnel omdat je er haast gratis en wereldwijd mee kan betalen. Om deze Twitter fooien te kunnen ontvangen heb je helaas wel een Strike account nodig en dat kan nog niet in Europa. Bovendien zouden regulatoren wel op de loer kunnen liggen als Strike meer landen gaat bedienen. Misschien krijgen we daar dan een Binance scenario, waarbij de snelle groei wordt afgeremd door regulatoren die eisen om eerst de nodige licenties aan te vragen.


Aandelen

  • De hoge olie-en gasprijzen zijn ook interessant voor aandelenbeleggers in deze sector. Het Amerikaanse Falcon Minerals betaalt mooie dividenden. Het jaarlijks dividendrendement kan oplopen richting 8 of 9%, zelfs als de olieprijzen nog wat afkoelen.

  • Netflix scoort met Squid Game een wereldwijde monsterhit, wat welgekomen is gezien de bikkelharde concurrentie. Het bedrijf wil ook meer inzetten op merchandising rond de eigen series en werkt zelfs aan streaming games.


Interessant op onze zusterwebsites

  • De Nederlandse banken doen moeilijk over ondernemers die willen beleggen in bitcoin, dergelijke transacties mogen niet op zakelijke rekeningen. Ik spreek ook uit ervaring. Zo ontvang ik met mijn vennootschap bijvoorbeeld geld van crypto exchanges, en net daarom zegde de bank mijn rekening op. Gelukkig heb ik nog een zakelijke bankrekening bij een andere bank, waar geen enkele link met cryptocurrency is. Het traditionele en conservatieve banksysteem is op deze manier heel goed bezig met zichzelf compleet overbodig te maken. Vele ondernemers vestigen nu hun hoop op neobanken of andere buitenlandse banken die wel crypto-friendly zijn.

  • Bitcoin zal in België nog niet meteen als wettelijk betaalmiddel aanvaard worden. Jammer, want dan heb ik natuurlijk wel een bankrekening in euro nodig om mijn belastingen te kunnen betalen  ;-)

  • Hoewel de centrale banken steeds spreken over 'transitory inflation', waarschuwde de DNB toch voor de gevolgen van een langere hogere inflatie, als ook de rente weer verhoogd wordt.


The Day Fiat Dies...

Komt er ooit een dag waarop niemand nog zijn bitcoin in fiat geld wil omzetten? Dit scenario wordt in de onderstaande grafiek afgebeeld. Jaja, wishful thinking, maar toch een leuk gedachte experiment.

Op de linkse as zie je de prijs van bitcoin die voorspeld wordt volgens het Stock to Flow model (S2F, lees hier meer). Dit onderstaande model krijgt als naam Stock2FOMO met FOMO als verwijzing naar Fear Of Missing Out.

logo

h/t @Dennis_Porter_


Interessant op Youtube


Privacy Policy - Uitschrijven nieuwsbrief