Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - april 2021
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
24 april
1e Droogtraining Driebergen
 
16 mei
11e Relatie Trainingsdag Doorn
 
20-22 mei
Exclusieve Testdagen
 
30 mei - 4 juni
Droogtrainingsweek Inzell
 
18 juli - 6 augustus
Techniekweken zomerijs Inzell
 
Vanaf half september
Techniekweken Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
Maak trainen leuk!
 
Ik hoor veel om me heen dat het saai is om alleen te trainen en veel sporters een sportmaatje missen in deze rare coronatijd.
Mijn advies: maak trainen leuk door een inspirerende omgeving te kiezen.
 
Natuurlijk ben ik in het voordeel om een groot deel in Inzell te kunnen trainen, maar ook in Nederland vanuit mijn dorp Haastrecht ben ik een bevoorrecht mens. Weiland, mooie kades, een uitgestrekte polder, altijd vind ik wel ergens een leuk en vooral rustig stukje waar ik op en top kan genieten van mijn "training in m'n eentje".
 
Maar ook pas toen ik met mijn auto naar de garage moest, midden in de stad: even zoeken op wandelnet.nl en ik had via een handige knooppuntenroute een mooi natuurgebied in de buurt gevonden waar ik tijdens het wachten op mijn auto mooi mijn geplande core-training kon doen. Genieten was het in deze nieuwe omgeving!
 
Wellicht soms even zoeken, misschien soms even een stukje eerst op de fiets of zelfs met de auto. Maar zeker weten dat altijd wel ergens een mooie omgeving te vinden is om even lekker wat oefeningen te doen de komende herstelmaand!
 
Geniet!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Techniek Trainingsweken zomerijs Inzell
Half maart werd bekend dat er definitief zomerijs komt in Inzell. Daarop hebben we direct alle schaatsers geïnformeerd die zich al bij ons gemeld hadden met de vraag "Wil je mij informeren zodra de weken bekend zijn?".
 
En blijkbaar heeft iedereen na het afgelopen 'bijzondere' seizoen zoveel zin in het nieuwe seizoen, dat het storm liep bij de aanmeldingen voordat we de aankondiging via deze nieuwsbrief de deur uit konden doen.
 
De zomerweken vinden plaats in de volgende weken:
 • Week 29: zondagavond 18 juli t/m vrijdagmorgen 23 juli
 • Week 30: zondagavond 25 juli t/m vrijdagmorgen 30 juli
 • Week 31: zondagavond 1 augustus t/m vrijdagmorgen 6 augustus
We hebben alleen in week 30 en 31 nog een paar plaatsen vrij. Wil je nog deelnemen? Stuur dan snel een mail.
 
Droogtrainingsweek Inzell
Van zondag 30 mei t/m vrijdag 4 juni 2021 organiseren we weer een Droogtrainingsweek in Inzell.
 
De basis voor het schaatsseizoen leg je in de zomer. Door middel van verschillende soorten trainingen werken we deze week aan de verschillende motorische vaardigheden: kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid.
 
Een week met heel veel afwisselende, leuke trainingen, van schaatsplanken, elastiektraining, sprongen tot mountainbiken, waarbij we weer veel filmen en dus volop aandacht en tips voor het aanscherpen van je techniek.
 
Meer informatie of deelnemen? Stuur dan een mailtje.
 
 
Winterseizoen in Inzell
Ook de winterplanning voor onze techniekweken in Inzell is al bekend. 
 
Dit is de planning:
 • Onder voorbehoud: Week 37: zondagavond 12 september t/m vrijdagmorgen 17 september*
 • Week 38: zondagavond 19  t/m vrijdagmorgen 24 september
 • Week 39: zondagavond 26 sep. t/m vrijdagmorgen 1 oktober
 • Week 40: zondagavond 3  t/m vrijdagmorgen 8 oktober
 • Week 44: zondagavond 31 okt. t/m vrijdagmorgen 5 november
 • Week 45: zondagavond 7  t/m vrijdagmorgen 12 november
 • Week 48: zondagavond 28 nov. t/m vrijdagmorgen 3 december
 • Week 49: zondagavond 5  t/m vrijdagmorgen 10 december
 • Nieuwjaarsweek: zondagavond 2  t/m vrijdagmorgen 7 januari
 • Sprintweek: deelname voor masters die aan de IMSSC Sprint Classics deelnemen: datum later bekend
*) Heel misschien gaat de baan een week eerder al open; in dat geval zullen we ook deze week al een techniekweek organiseren
 
Week 38, 39, 40 en 44 zijn al volgeboekt. Uiteraard kun je voor die weken op de reservelijst, mocht iemand zich nog afmelden.
 
Heb je voorkeur voor een week of wil je weten waar nog plek is, stuur een mail!
 
Exclusieve testdagen 2021
Net als voorgaande jaren hebben we samen met Diane Valkenburg weer onze exclusieve Schaatstraining advies & begeleiding testdagen gepland: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 mei 2021.
 
1. Wingate test
Tijdens de 30 seconden durende Wingate sprinttest trap je in 30 seconden zo veel mogelijk vermogen, door een hoge piek te trappen en zo sterk mogelijk door te fietsen. Je anaerobe vermogen en anaerobe capaciteit worden tijdens deze test gemeten. Dit zijn goede voorspellers voor 500 en 1500 meter.
 
2. VO2max-test met lactaatmeting
De VO2max test met lactaatmeting is een langere test, van 15 tot 30 minuten, waarin het in stappen van drie minuten steeds zwaarder wordt. Tijdens de test wordt iedere drie minuten je bloedlactaatconcentratie gemeten.
Daarnaast wordt je ademhaling tijdens de hele test geanalyseerd en worden je hartslag en vermogen constant gemeten.
 
Fysieke conditie
Met behulp van de Wingate en VO2max test kom je erachter met welke fysieke conditie je het zomerseizoen in gaat. De testresultaten geven informatie om je trainingen beter in te richten.
 
Deelnemen of meer informatie
Je kunt deelnemen aan beide testen of een van de twee. Hier vind je meer informatie over de testen en de mooie aanbieding van Diane voor onze deelnemers.
 
11e Relatie Trainingsdag
Op zondag 16 mei organiseren we onze 11e Relatie Trainingsdag op het skeelerterrein van de Doornse IJsclub in Doorn.
 
Je kunt deze dag zien als ‘aftrap’ van je seizoen. Door middel van praktische uitleg en door zelf te ervaren bieden we je trainingsadviezen aan rondom de schaatshouding en -beweging en de uitvoering van de oefeningen. Zodat je goede handvatten hebt om je zomerseizoen mee in te gaan en een effectieve voorbereiding hebt van je winterseizoen.
 
Je kunt door de dag heen kiezen uit verschillende clinics. Dat betekent dat je vooral uitleg over de oefeningen en trainingsvormen krijgt, waarbij je uiteraard wel zelf in de praktijk aan de slag gaat om te ervaren en te voelen.
 
Meer over de inhoud, het programma en aanmelden volgt zodra bekend is of en in welke vorm we deze dag gezien de coronamaatregelen kunnen organiseren. Maar zet de datum alvast in je agenda: zondag 16 mei!
 
Droogtraining in Driebergen
Er is heel veel behoefte aan 'samen' trainen. Daarom hebben we besloten al heel vroeg te starten met onze droogtrainingen.
 
Uiteraard coronaproof en dus zal er in groepjes van max. vier personen én op afstand van elkaar getraind moeten worden zoals je ook op de ijsbaan gewend bent. 
 
Daarom starten we op zaterdag 24 april al met de eerste droogtraining. Nog niet te intensief natuurlijk, maar al lekker wat coördinatie en techniek.
 
Zaterdag 24 april
10.00-11.30 uur
Driebergen
 
De rest van de planning: 1 mei, 15 mei, 12 juni, 19 juni, 14 augustus, 21 augustus, 28 augustus en 4 september.
 
Wil je erbij zijn? Meld je dan steeds voor elke training aan via mail.