Debatmøder, kunstudstillinger og en reception

  
 1.  Udstilling: Skriget Skammen og Kvinderne - Frederikshavn Kunstmuseum.
 2. Invitation til debatmøde om "Frygt og Fornuft i Terrorens Tidsalder".
 3. Invitation til debatmøde om skattely. .
 4. Odense Ser Rødt – på 30te år! – det skal fejres!
 5. Gimsinghoved præsenterer kunstudstillingen "Hjemløshed – en følelse af fortabthed".
 6. Ølgod udstiller 170 skulpturer fra 60 billedhuggere fra 8 nationer.

 7.  
      
  
Kære
   
Så blev det endeligt forår, og det fejrer vi med at sætte en masse af værkstedets skulpturer på græs på udstillinger i Struer, Ølgod og Frederikshavn.
 
Vi knokler på livet løs til at gøre Galschiøts skulpturer parate, og over de næste par måneder kan de opleves på 3 udstillinger med hvert sit tema. De er alle et besøg værd. Dermed en god undskyldning og opfordring til at tage turen gennem de underskønne jyske landskaber i kunstens tegn. Længst mod nord kan man på Frederikshavns kunstmuseum se Galschiøts store udstilling "Skriget, Skammen og Kvinderne".
 
Hjemme på Galleriet og værkstedet i Odense er der vildt gang i den. Som om de forestående udstillinger ikke er nok, skal vi mandag til Silkeborg og tage Abrahams Børn/Fundamentalism-udstillingen i Silkeborg ned. Søndag er sidste chance for at se den, så skynd dig hvis du ikke har fået det gjort endnu. Det bliver nok lidt vemodigt at tage den store udstilling ned, men heldigvis kun fordi den har været sådan en stor succes med daglige rosende mails fra gæster, der har set udstillingen. Den skal i øvrigt tilbage til Odense og forberedes til at kunne udstilles udendørs.     
 
Oven i det hele planlægger vi på værkstedet 2 debatmøder om henholdsvis ’skattely’ og ’Frygt og Fornuft i Terrorens Tidsalder’. De er begge ret spændende, og du er velkommen til at deltage, helt gratis.
 
Og som om det ikke var nok holder dokumentargruppen og lokal-TV-stationen ’Odense Ser Rødt’ 30års jubilæum. Gruppen har fulgt Galschiøts arbejde siden Svinehunden indtog Europa og har lavet mange rigtig gode dokumentarfilm om hans happenings, der klart er værd at se. TV-stationen inviterer på åben reception, og vi glæder os til at ønske dem  tillykke med det gode arbejde og et (velfortjent) seertal, der langt overstiger lignende lokal-kanaler.
 
  
Mange solrige, fynske forårshilsner
  
Sekretariatsleder Lasse Markus og alle værkstedets ansatte, frivillige og praktikanter.
 
 Frederikshavns Kunstmuseum præsenterer "Skriget, Skammen og Kvinderne"
 
Vi glæder os meget til at kunne åbne dørene for "Skriget – Skammen og kvinderne" på Frederikshavns Kunstmuseum. Udstillingen byder på over 100 Galschiøt-skulpturer i 3 temarum.
  
De 3 temaer er:
  
"Skriget" – et udtryk der gennem Galschiøts 30årige virke som skulptør har præget mange af hans værker på alt fra skamstøtter til havfruer og Medusahoveder. Hvad det er der stikker under, skal der nok en psykolog til at undersøge. Selv påstår Galschiøt, at det kan have noget at gøre med hans eget behov for at komme ud med sit "indre skrig". På engelsk hedder hans skulptur-happenings lidt tankevækkende "sculptural outcries".
 
"Skammen" – er indlejret i rigtig mange af Galschiøts mere politiske skulpturer. Flygtningene, hungermarchen og skamstøtten for at nævne en brøkdel. Galschiøt udtaler selv, at det handler om hans egen skam over den uretfærdighed, han ser overalt i verden, uden at kunne gøre noget ved det. Men det handler også om at gøre dem, der ser skulpturerne opmærksomme på, at de skal tage stilling til de uretfærdigheder, vi ser i verden – og i Danmark. Den vestlige verden har om nogle et ansvar – og vigtigere endnu, midlerne til at gøre verden til et bedre sted at leve for alle. 
 
"Kvinderne" – Enhver der har mødt Galschiøt ved, at han har et blødt hjerte for kvinder, og det giver sig også i udtryk i hans "pæne" skulpturer. Ofte er det kvinderne dog helt udeladt, og tilbage finder man kun kvinde-formen i en kjole eller lignende. Her er hverken skrig eller skam, men til gengæld en masse æstetik. Det skal der også være plads til i en verden, der er fyldt med uretfærdighed og lidelser.
 
Udstilling 25. april - 13. juni 2015, Fernisernig lørdag d. 25/4 - kl 14.

Frederikshavns Kunstmuseum. Parallelvej 14, Frederikshavn 
Åbningstider: Tirsdag-lørdag 10-16 – søndag og mandag lukket. Læs mere
 
 *****
 
 
Allersidste udkald for Silkeborg
 
Søndag er absolut sidste chance for at se skulpturen Fundamentalism i Silkeborg Bads smukke panoramasal. På mandag pakker vi Abrahams Børn/fundamentalism-udstillingen ned, og det bliver nok lidt vemodigt.
 
Udstillingen har været en bragende succes med tusindvis af besøgende og enormt positiv respons. Ikke mindst har vi været glade for Silkeborg Bads fantastiske engagement, deres rundvisninger og dialog. Vi samler op på udstillingen og projektet i næste nyhedsbrev. Skulpturen skal i øvrigt tilbage til Odense og forberedes til udendørs opstilling ved EU parlamentet.
 
 
 *****
 
 
Debatmøde om
"Frygt og Fornuft i Terrorens Tidsalder"
 
Galleri Galschiøt slår dørene op og inviterer til debatmøde om "Frygt og Fornuft i Terrorens Tidsalder". Mødet er arrangeret af SF FYN og byder på prominente gæster som:
 •  SF’s forsvarsordfører, tidl. udenrigsminister Holger K. Nielsen
 • Kommentator og tidl. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen.
 • Ordstyrer er undervisningsordfører for SF, tidl. socialminister Annette Vilhelmsen.
Her på Galleri Galschiøt glæder vi os selv meget til debatten og håber også at se dig til den.
 
Torsdag den 30. april kl. 17.00 – 19.00 – entre gratis. Tilmelding ikke nødvendig. Adresse: Banevænget 22, Odense N

 

 *****
 
 
 Debatmøde om skattely 
 
Multinationale virksomheder som Google, Skype, Coca-Cola og Ikea er blevet afsløret i at lave aggressiv skatteplanlægning og spekulere i skattely. Mellemfolkeligt Samvirke sætter fokus på dette i Galleri Galschiøt. 
 
Til debatten fortæller unge fra Malawi og Zambia om deres kamp mod skattely og om deres oplevelser med konsekvenserne af en statskasse, som mangler midler til basal sundhed, uddannelse og infrastruktur.
 
Tre fynske folketingskandidater kommer i den varme stol.
 • Carl Valentin fra SF
 • Camilla Hersom fra Radikale Venstre
 • Merete Riisager fra Liberal Alliance.

Vil de stoppe skattely og hvordan? Hvis du har lyst til at blande dig i debatten eller bare vil lytte med, så kom forbi. 

Debatten er en del af Mellemfolkeligt Samvirkes landsdækkende kampagne DK mod Skattely. Med kampagnen vil de sætte en stopper for multinationale selskabers brug af skattely og sætte fokus på de konsekvenser, det har for både danskere og verdens fattige.
Følg med i skattely-kampagnen på MS´ facebookside
 
Onsdag d. 29. april fra kl 19-21 – entre gratis. Tilmelding ikke nødvendig. Adresse: Banevænget 22, Odense N. 
 
 *****
 
 
 
Odense Ser Rødt – på 30te år!
Og det skal fejres! 
 
Lørdag d. 2.maj skal du sætte et stort kryds i kalenderen fra kl. 13-18. Reception på Galleri Galschiøt Banevænget 22 – 5270 Odense N

Odense ser Rødt fylder 30 år og indtager dermed (formentlig) pladsen som den længst levende lokal-tv station i det danske dronningerige. Gennem årene har Odense ser Rødt desuden fulgt Galschiøt tæt og har lavet en lang række dokumentar-film om hans happenings.
Se dem her
 
Begivenheden bliver fejret med en åben reception, med økologisk korrekt alkohol, eksotiske lune retter fra en multietnisk bydel, masser af visuelle minder, kaffe og kage og forhåbentlig nogle gode historier.
 
Du er meget velkommen til at komme og fejre dem. Men husk som der står i indbydelsen ”Vi glæder os til at se dig og dine venner - og hvis I tænker på noget med gaver - så hellere en sang, et digt, en dans eller noget andet der kan bidrage til en festlig eftermiddag.”
 
Så kom forbi Galleri Galschiøt kl.13-18 og vær med til at fejre Niller Madsen og resten af redaktionens ildsjæle. Hvis der er nogen, som har fortjent det, så er det dem!
 
Reception: lørdag d. 2.maj kl. 13-18 på Galleri Galschiøt. Banevænget 22, Odense N.
 
 *****
  
  
Gimsinghoved præsenterer kunstudstillingen "Hjemløshed – en følelse af fortabthed"
 
Gimsinghoved kunst og kulturcenter sætter fokus på hjemløshed med gode bidrag fra forskellige kunstnere. På skulpturfronten udstilles 10 af Galschiøts hjemløse-skulpturer, som tidligere har været på Europaturne, og hvoraf én står permanent i EU-parlamentet.
 
Kunst og kulturcentret har besluttet at afslutte udstillingen med at købe en af "De Hjemløse" hvilket vi jo er enormt glade for her på galleriet. På udstillingen finder man også et helt rum, der er helliget Galschiøts flotte flygtningeskulpturer.
 
Også andre kunstnere bidrager: kunstfotografen Magnus Cederholms præsenterer sine flotte hjemløsefotos, og udstillingen krydres med Rene Holms malerier, og ikke mindst Herdis Jensens socialrealistiske motiver omkring hjemløshed.  
Læs mere om udstillingen her.
 
Udstilling indtil 14. juni på Gimsinghoved kunst og kulturcenter. Gimsinghoved 1, 7600 Struer.
Åbningstider: tirsdag – søndag kl 13.00-17.00 – Mandag lukket.
Tlf:  9784 0258. Se Hjemmeside.
 
*****
 
 
Ølgod udstiller 170 skulpturer
af 60 billedhuggere fra 8 nationer
 
Ølgod viser endnu en gang, hvad få ildsjæle kan præstere.
 
Hele byen bliver beriget med utallige imponerende skulpturer fra en lang række dygtige kunstnere. Herunder selvfølgelig Jens Galschiøt som disker op med en gravid korsfæstet teenager (I Guds Navn), En Svinehund i 4 meters højde flankeret af ildspyende Fenrisulve (!) (The Nightmare) samt 600 af de lyseste og mørkeste religiøse citater der kan ses på en Skriftsøjle (Abrahams Børn).
 
Galschiøts bidrag er dog kun en lille del af den imponerende udstilling, som kan prale af at have tiltrukket 60 billedhuggere fra 8 nationer. På udstillingen finder man 110 skulpturer indendørs og 60 udenfor.
 
Du kan læse mere om udstillingen på www.skulpturolgod.dk. Siden bliver først opdateret når udstillingen starter, men hvis du tager turen til Ølgod kan du helt sikkert ikke undgå at lægge mærke til den alligevel. 
 
Udstilling fra 23. Maj til slutningen af september. – gratis entre.
Adresse: Overalt i Ølgod og især Storegade 16-18, 6870 Ølgod.
Åbningstider: Altid!
Fernisering: 23. maj kl 14 på torvet i Ølgod.
 
 
 
********
 
 
General info om 
Galschiøt, 'Fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange, der ikke har helt styr på hvad Galschiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
 
 
To gode Film fra opstilling og fernisering fra Niller Madsen og Jens Schlosser
 
 
Konceptet til skulpturprojektet på : Dansk, Engelsk, ItalienskFransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.
 
Interaktive dialog værktøjer på 8 sprog:  QuizzenCitatsøgning - Pauseskærme
 
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
  
 
Kontakt til "Abrahams Børn"  sekretariatet der tager sig af dialogprojektet og Fundamentalism skulpturen. Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
Galschiøts hjemmesider: Galleri Galschiøt eller aidoh.dk
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense
  

 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste