September 2017

Wellicht ben je verbaasd dat deze nieuwsbrief vandaag uitkomt en niet op de eerste van de maand om tien uur. Vele jaren ben ik daar heel trouw in geweest, maar ik voel dat deze mezelf op gelegde druk meer en meer begint te knellen. Het sluimerde al langere tijd en door ervaringen in mijn vakantie in Indonesië wist ik het zeker; ik wil mezelf meer ruimte geven om het leven te nemen zoals het komt en vanaf nu ook pas on-line komen als de tijd rijp is en de inspiratie als vanzelf door me heenstroomt.
Ik vind het leuk om wat te delen over twee gebeurtenissen die mij hierin na lang wikken en wegen uiteindelijk over de streep trokken. Ik bezocht de stad Malang op het eiland Java waar mijn (over)grootouders en ook mijn vader woonden voor de oorlog. Enerzijds heb ik daar energie van mijn roots op kunnen halen. Anderzijds heb ik ook dingen los gelaten die ik systemisch langere tijd gedragen heb, terwijl deze niet van mij waren. Het ene laagje eraf, een ander laagje erbij; Ik voel me een completer mens. Dit brengt weer meer rust in het zoekproces dat ik ongeveer al mijn hele leven ken. Hoewel ik zeker niet ben uitgeleerd en uitontwikkeld, neemt daardoor het tempo af waarmee nieuwe blogthema's zich aandienen. En ik wil niet schrijven om te schrijven, maar alleen schrijven als ik iets nieuws te brengen heb.
Er was nog een andere ervaring die bijdroeg aan de genoemde koerswijziging. Op Sulawesi bezochten wij de Toraja's een volk dat bekend staat om zijn speciale begrafenisrituelen. Het hiervan bijwonen was op voorhand misschien voor mij wel een van de belangrijkste overwegingen om na dertig jaar weer een keer Indonesië te bezoeken. Wanneer deze rituelen precies plaatsvinden heb je natuurlijk niet in de hand. Uiteindelijk bleek dat er op de dagen dat wij dit gebied bezochten slechts beperkt activiteiten waren op dat vlak. Hoewel zelfs die indrukwekkend waren, was het voor mij niet genoeg. Ik had toen we weer op doorreis waren een soort kater en werd geplaagd door een wederkerend onrustig buikgevoel; ik kon er moeilijk in berusten dat het ging zoals het ging. Ik leek wel op een dreinend kind. Er moest een meditatie aan te pas komen om het tij te keren.
Hierin werd mij liefdevol en ook duidelijk uitgelegd dat het niet langer de bedoeling is om mij met de dood bezig te houden, maar mij te richten op het leven. Daarbij werd nog eens expliciet benadrukt dat het daarbij gaat om het leiden van mijn eigen leven en niet dat van anderen. Het bezoeken van een complete ceremonie stond haaks op de wensen van mijn ziel. Kort na het ontvangen van deze boodschap werd ik op het zo door mij geliefde water getrakteerd op het meest magische (foto)moment van de hele vakantie. Ik zou dit niet mee gemaakt hebben als ik in Torajaland mijn zin had doorgedreven. Stilletjes biggelden de tranen van ontroering en ook wel van schaamte over mijn wangen; een kleine lerende engel. Wat een waardevol inzicht; zo mooi als alles in elkaar steekt en het besef dat geen enkel
moment hetzelfde is. Hoe heb ik ooit kunnen twijfelen aan de intenties van het grote geheel. Het verlangen is om hier nog meer op te vertrouwen en me te laten verrassen wat het universum voor me in petto heeft. Hiervoor zal ik, hoe spannend ook, meer en meer de controle los moeten laten. Een andere leefwijze lijkt hiervoor gepast. En om maar direct de koe bij de horens te vatten voerde ik niet alleen privé, maar ook zakelijk wat veranderingen door. Vanaf nu werk ik écht nog maar vier dagen (wat soms helaas voor iets langere wachttijden zorgt), mijn mail lees ik niet meer op mijn telefoon (en daarmee minder vaak) en zoals eerder gezegd de nieuwsbrief komt uit, precies dan, wanneer het weer zover is!


CONSULTEN
In het beschreven krachtenveld, ben ik ook weer "gewoon" aan het werk. Wil je een patroon doorbreken, het roer omgooien of beter in je vel zitten. Ik ondersteun je graag bij deze processen. Als je meer informatie wil over de mogelijkheden of direct al een afspraak wil maken bel dan 033-4451480 of mail naar info@coach-inn.nl.


10 NOVEMBER: VERDIEPING- EN TRANSFORMATIEDAG
Tijdens de Verdieping- en Transformatiedag op 10 november is iedereen welkom die vragen heeft over het inzetten van systemisch en energetisch werk en/of vaardigheden wil verdiepen om deze methodieken efficienter te gebruiken in het dagelijks leven. Het programma van de dag wordt in samenspraak met de deelnemers vastgesteld. Een dag met een experimenteel karakter, waar onder begeleiding volop geoefend kan worden en transformatieprocessen in gang gezet worden door het inbrengen van eigen thema's.


15 NOVEMBER: ENERGIEWERK-INN-SYSTEMEN (LEVEL 3) - NIEUW
Voor diegene die minimaal de opleiding Coach-Inn-Systemen én de training Vraaggericht Energie Waarnemen gevolgd hebben (of vergelijkbare opleidingen bij een ander instituut) start op 15 november de nieuwe 5 daagse opleiding Energiewerk-Inn-Systemen waarbij beide technieken verdergaand met elkaar verbonden worden zodat grote systemische en energetische krachtenvelden onderzocht en geheald kunnen worden. Naast het verdiepen en verbreden van theoretische kennis en vaardigheden is er ook veel ruimte voor zelfreflectie, spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei.


14 DECEMBER ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ FYSIEKE EN PSYCHISCHE AANDOENINGEN

Opstellingen kunnen erg behulpzaam zijn bij het inzicht krijgen in en het zorgen voor healing en verzachting bij psychische en fysieke aandoeningen. Tijdens de specialisatieworkshop Ondersteunende opstellingen bij fysieke en psychische aandoeningen op 14 december worden aan de deelnemer tools aangereikt om dergelijke opstellingen te kunnen begeleiden. Daarnaast is het mogelijk om eigen casuistiek in te brengen gerelateerd aan het genoemde thema.


10 JANUARI 2018 COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Met de snelkookpanuitvoering van de Coach-Inn-Systemen nog vers in gedachten; deze vond vorige week plaats en was erg geslaagd, zijn er op verzoek alweer nieuwe data gepland voor een reguliere versie. Deze training bestaand uit 2 aaneen gesloten dagen en 3 losse dagen gaat van start op 10 januari 2018. In deze training maak je jezelf die theorie, vaardigheden en attitude eigen die nodig zijn om (kleine) familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden in jouw dagelijkse praktijk.


BOEKENTIP
Om mijn nieuwe voornemens ook daadwerkelijk uit te voeren, moet ik soms even herinnerd worden dat het voor mij nodig is om te onthaasten. Het boek De 7 geheimen van de schildpad van Aljoscha Schwarz en Ronald Schweppe helpt mij daar in deze fase bij. De hoofdpersoon de schildpad Kuma laat zich door niets of niemand uit evenwicht brengen. Zij die op zoek zijn naar rust kunnen van haar wijsheid en de beschreven (meditatie) oefeningen in het boek veel leren.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Daar tref je ook de recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.