Bethlehemkerk Nieuwsbrief
Februari 2019 nr. 06
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Epifanie: 5de zondag
 
Start ontmoetings-bijeenkomsten
 
18+ bijeenkomst: eten&debat
 
Diner Pensant:Vrijheid
 
Wandelen met Maria
 
Hilversummers openen hun deuren
 
Actie Kerkbalans 2019
 
Bijbel centraal: Duurzaamheid
 
Even op adem komen
 
Theo schenkt prent vader
 
Recreatie met Alzheimer
 
Veertigdagentijd
 
 
Zondag 10 februari
 
Aanvang: 10:00 uur 
 
Thema:
'Als U het zegt, spreken met gezag'
 
 
Voorganger:
ds. Jetty Scheurwater
 
 
Sterretjes
 
Kapel concert: zaterdag 9 februari City Girl
 
Annemieke Nijdam "De Reis van mijn leven"
 
Landelijke pastorale dag zaterdag 6 april, thema: Eenzaamheid
 
Viltvirus van Rina Hoogendoorn
 
Hoge woord in de lage landen: een symposium over de bijbel
 
 
 
AGENDA
 
Zaterdag 9 februari
Kapel concert City Girl
 
Zondag 10 februari
Ds. Jetty Scheurwater Ontmoetingsbijeenkomst
 
 
 
 
 
 
Dinsdag 12 februari
Open kerk met koffie en kunst expositie
 
Ontspanningsmiddag senioren
 
 
Woendag 13 februari
 
 
Bijbelcafé met ds Halsema
 
Donderdag 14 februari
Valentijndag
 
Open kerk met koffie en kunst expositie
 
Leerhuis (Regenboog)
 
Vrijdag 15 februari
Training ‘Schrijven helpt’ 
 
 
ds. Maarten Hameete
 
Save the date
Jan Terlouw spreekt over duurzaamheid in de Bethlehemkerk 22 maart.
 
Sprembergweekend 17 t/m 20 mei
 

Zondag 10 februari

Esther 5: 1 - 6:11

Wat is je plaats? 

Koning Ahasveros vraagt aan Haman wat je moet doen om iemand eer te bewijzen. Haman denkt dat het over hem gaat en bedenkt de mooiste manieren. Alleen blijkt dat de koning Mordechai bedoelt. En Haman mag het uitvoeren… 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
4de editie
 
 
Kerkbrink PgH Thema "Wij de kerk"
 
 
BEZOEK ONZE SITE

Epifanie: 5de zondag
Op deze 5e zondag van Epifanie gaat het in de lezingen over je te klein, te minderwaardig, te zondig voelen om God/Jezus te mogen/kunnen dienen. En over een God/Jezus die zegt: ‘spreek namens Mij’. En wat is dan een passend antwoord?
 
Lezingen: Jesaja 6:1-8 en Lucas 5:1-11
 
Motto: ‘Als U het zegt’
 
 
 
 
Start ontmoetingsbijeenkomst
  
Op zondag 10 februari begint de serie ontmoetings-bijeenkomsten 2019. Sectie Kerkelanden is dit jaar het eerst aan de beurt. Stiekem had ik verwacht dat we deze serie al wel met z’n tweeën zouden doen, mijn nieuwe collega en ik, maar van de beroepingscommissie nog geen nieuws. We wachten geduldig af en gaan samen gewoon door. Ons jaarthema ‘Een goed gesprek’ nodigt vooral uit om in gesprek te gaan over wat ons bezielt en bezig houdt. Het leven van de gemeente van Christus gaat om drie relaties. Onze relatie met God/Jezus, onze relatie met elkaar en onze relatie met de wereld/de medemens ver weg en dichtbij. Lees meer ...
 
 
18+bijeenkomst: eten&debat
Na de gezellige bijeenkomst in november hebben we weer een bijeenkomst georganiseerd voor jongeren vanaf 17/18 jaar.
 
Wij zorgen voor soep en broodjes en we gaan met elkaar in debat over onderwerpen die jullie belangrijk vinden. Van het klimaat tot Nashvilleverklaring.
 
 
 
Diner Pensant over Vrijheid
  

Zondag 10 februari aanstaande opent de Kapel haar deuren voor een Diner Pensant over Vrijheid. Want vrijheid is anno 2019 minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Vrijheid staat onder druk. Tijd voor een culturele en culinaire avond in de Kapel met boeiende lezingen, goede gesprekken, muzikale optredens en natuurlijk lekker eten.

Lees meer ...

 
Wandelen met Maria
Elke tweede zondagmiddag van de maand kunnen belangstellenden vanuit de Bethlehemkerk ‘wandelen met Maria’. De aankondiging verschijnt die ochtend op de beamer in de kerk. Maria Kruithof is de initiatiefneemster. “Ik ben de wandelgroep gestart omdat iemand uit de ‘middengeneratie’ eens opmerkte dat er zo weinig wordt aangeboden voor deze leeftijdsgroep. Ik denk dan onmiddellijk: wat kan ik daaraan doen?” Inmiddels is ‘wandelen met Maria’ een vast gegeven: om 14.00 uur verzamelen bij de kerk, en als er auto’s zijn, kan wat verder weg gewandeld worden. Het gaat altijd door, behalve als de regen met bakken uit de hemel valt. Lees meer...
 
 
Hilversummers openen hun deuren
  
 Op zondag 10 februari kan er in de hele gemeente ongegeneerd gegluurd worden. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Hilversum veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Kies een wijk, struin de straten af en ontdek livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken. Lees meer ...
 
Aktie kerkbalans
Om betrokken, gastvrij en inspirerend te kunnen blijven is ook uw financiële betrokkenheid van groot belang.
De bijdrage is wel vrijwillig, maar we kunnen niet zonder ! De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk.
Op de website kunt u de geldstromen van de PGH zien en het aandeel van onze wijk daar in.
Vragen daarover kunt u bij de kerkrentmeesters kwijt.
Heeft u uw financiële bijdrage al kenbaar gemaakt ?
Doe het snel want aankomende week worden alle toezeggingen verzameld.
  
 
 
De bijbel centraal: Duurzaamheid
 
Dit voorjaar zijn er twee bijeenkomsten waarin de bijbel centraal staat. In aansluiting op het jaarthema van de Kapel: duurzaamheid gaan we in op de vraag wat de bijbel ons te zeggen kan hebben als het gaat om de zorg voor de aarde die ons is toevertrouwd. Het is een opmerkelijk verhaal dat van Noach. Wat bezielde God om zijn schepping van aarde en mens weer ongedaan te maken en om dat uiteindelijk toch ook weer niet helemaal? 
 
Even op adem komen
Vrijdag 15 februari bent u welkom bij ‘Even op adem komen’, een licht meditatief moment aan het begin van het weekend. Samen met anderen sluit u in de Kapel de week af met teksten, muziek, actualiteit en stilte.
Vooraf kunt u deelnemen aan een gezamenlijke eenvoudige maaltijd. 
 
Rond 18.00 uur gaan we aan tafel lees meer ...
 
 
Theo schenkt prent vader
 
 
 
 
 
 
 
De vergadering van de kerkenraad van de Regenboogkerk van 24 januari begon met een bezoek van Theo van Halsema. Zijn vader, Hans van Halsema, had een bijzondere pentekening in bezit, gemaakt door Bob Pestman. De tekening toont de drie kerken waar menigeen van ons zich mee verbonden weet, de Zuiderkerk, Torenlaankerk en Regenboogkerk. Het was dan ook de wens van Hans dat de pentekening een plek in de Regenboogkerk zou krijgen. Theo vertelde hoe de tekening altijd goed zichtbaar in de werkkamer van zijn vader hing en veel voor hem betekende. 
 
Recreatie met Alzheimer?
Hoe is het om er op uit te gaan als jezelf of je partner lijdt aan dementie? Met vakantie gaan zoals vroeger is vaak niet meer mogelijk. Te vermoeiend, verwarrend of teveel gedoe. Toch willen veel mensen nog graag weg, genieten van er even uit zijn, de routines tijdelijk doorbreken. Kan dat nog steeds samen en wat is een goede manier om met vakantie of een weekendje weg te gaan? Lees meer ...
 
 
Veertigdagentijd kalender
 
De jaarlijkse veertigdagentijdkalender van de Protestantse Kerk is in een nieuw jasje gestoken.
 
Een dagelijkse Bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht brengen u steeds een stapje dichter bij Pasen, feest van een nieuw begin.
 
Vraag de kalender nu gratis aan!
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl