NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Maart 2020  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
UPDATE CORONAVIRUS
Graag willen wij u uitgebreider informeren over het Coronavirus.
Zoals u reeds vanuit de media vernomen zult hebben, veranderen de adviezen met betrekking tot het Coronavirus bijna dagelijks. Dit heeft ook consequenties voor uw huisartsenpraktijk.
 
Wij vragen u altijd telefonisch een afspraak te maken alvorens u onze praktijk bezoekt. Kom niet naar de praktijk bij hoesten en/of koorts. Heeft u reeds een afspraak staan en krijgt u voor deze afspraak luchtwegklachten en/of koorts, dan verzoeken wij u om opnieuw telefonisch contact met de assistente op te nemen om te kijken of uw afspraak door kan gaan.
 
Per direct stoppen wij met het inloopspreekuur op dinsdag- en vrijdagochtend.
 
Omdat patiënten met diabetes, COPD, astma en hart- en vaatziekten een extra kwetsbare groep vormen, adviseren wij deze patiëntengroep om zo min mogelijk naar de praktijk te komen. Dit betekent dat uw standaard controle bij de praktijkondersteuner voorlopig komt te vervallen. De praktijkondersteuner zal hierover telefonisch contact met u opnemen en samen met u kijken of deze zorg uitgesteld kan worden, een telefonisch consult voldoende is of dat eventueel een visite noodzakelijk is.
 
Slechts een zeer beperkte groep patiënten komt nog in aanmerking om getest te worden op het Corona- virus, namelijk alleen ernstig zieke patiënten met koorts en luchtwegklachten die ouder zijn dan 70 jaar of een onderliggend lijden hebben.
 
Indien u luchtwegklachten (hoesten, keelpijn, niezen, neusverkouden) en/of koorts heeft is het advies om thuis te blijven. Heeft u meer dan 24 uur geen klachten meer? Dan mag u weer naar buiten en naar uw werk.
 
Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM 0800-1351. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:
 
 
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl