Nieuwsbrief 02 - Mei 2014
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

Mei 2014
17 en 24: Droogtraining
16, 21 en 23: Skeelertraining
18: 4e Relatie Trainingsdag
 
Juni
4, 11, 13 en 20: Skeelertraining
14 en 21: Droogtraining
 
Juli
7-27: Trainingsweken Inzell
 
Augustus
13, 15, 20, 22, 27 en 29: Skeelertraining
16, 23 en 30: Droogtraining
 
September
5: Skeelertraining
6 en 13: Droogtraining
 
TIP - TIP - TIP
 
TRAIN JE ARMZWAAI
 
De armzwaai lijkt niet zo belangrijk, maar het tegendeel is waar.
 
Je armbeweging bepaalt namelijk het ritme van je slag en zorgt tevens voor de richting waarnaar je schaatst.
 
Let dus ook tijdens je zomertraining goed op je armzwaai, zodat je daar komende winter baat bij hebt!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor als je lid bent van Facebook)  

F
acebook bedrijvenpagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
4e Relatie Trainingsdag
Zondag a.s. vindt alweer voor de vierde keer onze jaarlijkse Relatie Trainingsdag plaats.
 
Deze dag is vooral bedoeld om via de verschillende clinics ideeën op te doen voor je eigen trainingen en tips en adviezen te krijgen over de techniek en uitvoering ervan. Zodat je thuis gevarieerd en vooral effectief kunt trainen.
 
Er zijn erg veel aanmeldingen binnengekomen. Ik ben dan ook heel blij dat we deze dag een derde trainer mogen introduceren: Jetske Wiersma. Jetske zal ons ook komende zomer in Inzell komen ondersteunen en dit is dus tevens een mooie gelegenheid om met haar kennis te maken.
 
Daarnaast zullen de mannen van het schaatsteam BAKI de hele dag aanwezig zijn om ons bij de diverse onderdelen te assisteren.
 
Ook voor koffie, thee, limonade, versnaperingen en lekkere hapjes na afloop wordt gezorgd. Dus als het weer een beetje meewerkt, wordt het zeker weer een mooie dag!
 
Extra trainster tijdens zomerijs Inzell
Met trots kunnen wij melden dat we drie techniek trainingsweken op het zomerijs in Inzell met twee vaste trainsters zullen draaien.
 
Zoals eerder gemeld, hebben we een overweldigend aantal reserveringen voor het zomerijs in Inzell ontvangen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een gelijkwaardige 2e train(st)er die Monique deze weken kan ondersteunen. En die hebben we gevonden in Jetske Wiersma.
 
Jetske is 24 jaar, in bezit van haar ST4-diploma en al 5 jaar trainer/coach van de gewestelijke selectie junioren B van Zuid-Holland. Ze schaatst al vanaf haar 6e, heeft als junior C en B een aantal mooie resultaten geboekt, waardoor zij twee jaar voor Jong Oranje mocht uitkomen. Lees hier meer over Jetske.
 
Door het inzetten van een tweede extra train(st)er is het voor ons mogelijk om veel deelnemers een mooie techniekweek te kunnen bieden, waarbij persoonlijke aandacht voorop blijft staan. De organisatie in deze weken zal zodanig zijn dat iedereen training van Monique blijft krijgen!
 
Aanmeldstop zomerijs Inzell
Op dit moment is er nog steeds een aanmeldstop voor de techniek trainingsweken op het zomerijs van Inzell. Vanwege het overweldigend aantal dat zich vooraf heeft gemeld, kunnen we helaas nieuwe aanmeldingen nog even niet plaatsen. Zodra blijkt dat er toch nog plek is in een van de weken, laten we dat uiteraard weten.
 
 
Skeelertraining in Ammerstol
Naast de skeelertrainingen die vanaf a.s. vrijdagochtend om 9.00 uur in Lisserbroek plaatsvinden, zullen er dit jaar ook 6 techniektrainingen in Ammerstol worden verzorgd.
 
Deze skeelertraining gericht op de schaatstechniek vindt plaats op de mooie baan van Ammerstol op de volgende data van 19.00 tot 20.00 uur:
  • woensdag 21 mei
  • woensdag 4 juni
  • woensdag 11 juni
  • woensdag 13 augustus
  • woensdag 20 augustus
  • woensdag 27 augustus
De kosten voor deelname per keer zijn €5,00. Voor deelnemers aan de persoonlijke begeleiding zijn de trainingen gratis.
Wil je deelnemen of meer informatie? Meld je even aan via mail.
 
 
Skeelertraining Lisserbroek of Droogtraining Driebergen
Vrijdag 16 mei starten we weer in Lisserbroek met de skeelerclinics. Heb je je nog niet aangemeld? Mail dan alsnog, zodat ik weet wie ik kan verwachten.
 
En zaterdag 17 mei starten we met de droogtraining in Driebergen. Ook daarvoor geldt: heb je je nog niet gemeld, maar wil je wel meedoen, stuur dan nog even een mailtje, zodat ik weet hoeveel er komen.