Maart 2020 - Scholen dicht, kinderen thuis
In deze nieuwsbrief:
 
Onderzoek thuisonderwijs: 73% tevreden over ondersteuning school
Nu de basisscholen grotendeels dicht zijn is voor veel gezinnen de thuissituatie anders dan voorheen. Het ouderpanel van Scholen met Succes (met ongeveer 3000 ouders) deelt de komende weken hun ervaringen met betrekking tot de sfeer in het gezin, de indeling van de dag, het onderwijs aan eigen kind of kinderen.
 
33% van de ouders ervaart veel stress
63% van de kinderen is ontspannen
73% van de ouders is tevreden over de ondersteuning die de school biedt.
 
Bekijk hier alle resultaten van de eerste week thuisonderwijs.
 
 
In ontwikkeling: Meting thuisonderwijs voor eigen school

 
We ontwikkelen momenteel, op basis van het onderzoek naar thuisonderwijs onder ons ouderpanel, een compacte vragenlijst die elke school ook zelf kan afnemen onder ouders. Die kunnen wij voor u uitvoeren op de wijze waarop we dat ook doen met de tevredenheidspeilingen: u levert de adressen aan en wij zetten de lijst uit en sturen een week later een rapport met resultaten. Indien gewenst kunt u enkele eigen vragen toevoegen. De lijst kan vanaf volgende week worden afgenomen.
Klik hier als u meer informatie wenst of neem telefonisch contact op, 023-5341158.
 
 
Online informatiebijeenkomst Succes!Spiegel
De impact van het coronavirus is groot. Dat merken we allemaal. Onze fysieke informatiebijeenkomsten over de Succes!Spiegel laten we in ieder geval tot 1 juni niet doorgaan. We hebben ze omgedoopt tot het webinar Kwaliteitsinstrument. Geheel gratis en vrijblijvend kunt u op verschillende data en tijdstippen deelnemen aan dit online webinar.
Klik hier voor meer informatie.
 
 
Alvast een vragenlijst maken met de Vragenplanner

  De meeste klanten kennen onze Vragenplanner al. Met deze tool kunt u gemakkelijk op basis van onze vertrouwde vragenlijsten een eigen vragenlijst maken. Selecteer onze standaardlijst voor ouders, leerlingen of personeel en voeg vragen toe uit onze bibliotheek, voeg eigen vragen toe of verwijder vragen. De Vragenplanner is vrijblijvend te gebruiken, u kunt uw vragenlijsten opslaan en op een later moment bewerken. Pas als u uw vragenlijst echt wilt uitzetten kunt u overgaan tot bestellen. Voor vragen en ondersteuning zijn wij altijd beschikbaar! Ga naar vragenplanner.nl.
 

 
Oproep lerarenpanel
In navolging van het landelijke ouderpanel willen we op korte termijn starten met een lerarenpanel die mee kan denken over actuele onderwijszaken. Daarom roepen we via deze nieuwsbrief en via de online peilingen leerkrachten op om deel te nemen. Deelname is anoniem en afname in lijn met de privacyvoorschriften.
U kunt zich hier aanmelden.
 
 
 
Hulpmiddel: Spelend thuisonderwijs voor kleuters

 
Alles is dicht, scholen bieden alleen noodopvang en ouders werken thuis. Kinderen krijgen thuis onderwijs, werkbundels zijn uitgedeeld en de online opdrachten staan klaar. Maar wat nu met onze kleuters? Voor kleuters is het andere koek. Kleuters leren door spel. Blijven ontwikkelen met passende begeleidingsimpulsen door ouders is waardevol. En die ontwikkelkansen liggen gewoon in onze dagelijkse activiteiten zoals wassen, tuinieren en koken. We hebben voor ouders een downloadbare powerpoint gemaakt die hen hierin richting kan geven.
Download hier een powerpoint (pdf) met begeleidingsimpulsen voor ouders.