Unbearable  opstilles foran Christiansborg
&
Farvel til mexicansk superkunstner

1.      Unbearable opstilles foran Christiansborg
2.      Isbjørnehæren rejser til New York
3.      Skulpturer udfordrer kvindekonferences 'jubel-positive' vinkel
4.      Mindeudstilling til ære for nyligt afdød superkunstner og ven, Emanuel Cruz fra Mexico på Galleri Galschiøt
5.      Udstillinger på TV2 – Rådhuspladsen KBH – Bogense og Galleri Sophienlund
6.      Politisk matine på Galleri Galschiøt
7.      Einar Wegener  maleri forelæg for slutscene i filmen ” Den danske pige ”


Den Mexicanske kunstner Emmanuel Cruz døde i en al for ung alder - Galleri Galschiøt holder mindeudstilling og lille højtidelighed  ondag d 30 marts 16 til 17alle der kendte Emmanuel er velkommene.
 
Kære

Det høje aktivitetsniveau forstætter Galleri Galschiøt som i denne omgang byder på Unbearable- udstilling på Fyn og foran det danske folketing, lidt om den kommende Fundamentalism-udstilling i København og meget andet spændende, som vi glæder os til at fortælle om.

Men først en sørgelig nyhed. For nyligt fik vi besked om at den Mexicanske super-kunstner Emmanuel Cruz er død i en al for ung alder. Emmanuel arbejdede på værkstedet i 2009 hvor han imponerede med sine evner indenfor hyper-realisme og bl.a. fik modelleret næsten alle på værkstedet. Vi kommer til at savne ham og også hans kunstneriske talent. Vi har lavet en mindeudstilling med de af hans værker vi kunne få fat i. Udstillingen kan ses her på banevænget.

Mere opmuntrende udstiller Galschiøt netop nu en lang række kunstværker på TV2, Kvægtorvet i Odense. Det handler bl.a. om en skriftsøjle-skulptur, som viser de lyseste og mørkeste citater fra biblen, koranen og toraen. Forhåbentligt indgyder den lidt nuancer i kanalens debat om (eller korstog imod) radikal islamisme. Vi udstiller også den 60 meter lange skulptur 550+1 om prostitution og menneskehandel..

Den 9.-10. april kan både den 5 tons tunge Unbearable og 550+1 for første gang ses på Fyn. Udstillingen hedder “Eventyrlig Kunst” og foregår i HCA Boxen i Bogense og præsenterer kunst fra over 60 forskellige kunstnere. Der er fernisering lørdag d. 9. april kl. 10.00 – se mere herunder.

Fra den 15. april kan man så opleve Unbearable-skulpturen på Christiansborg slotsplads i København, hvor partiet Alternativet sammen med Galschiøt har sørget for opstillingen. Her skal skulpturen skinne om kap med rytterstatuen. I forbindelse med udstillingen vil der være en række arrangementer med fokus på Danmarks og verdens klima-krise som på ingen måde er ovre trods COP21-aftalen i Paris. Samtidig skal isbjørnehære fra Paris til New York for at deltage i klima-aktioner 17. til 22. april.
 
Derudover knokler vi på livet løs med at forberede Fundamentalism-skulpturen til udstilling i København d. 26. april (mere om det i næste måned). Vi arbejder også på en mindre skriftsøjleudstilling i EU-parlamentet og opstilling af Fundamentalism på Roskilde Festival. Den fastlagte Fundamentalism-udstilling i Varde kører også på skinner – den kan ses fra midt i august.   
 
Mange tidlige forårshilsner

Lasse Markus – hjemvendt kommunikationsmand og infomail-skriver, og ikke mindst hilsner fra Jens Galschiøt og alle galleristerne.
 
 
   

Unbearable på Christiansborgs slotsplads

Den 15. april opstiller vi den spiddede isbjørn Unbearable midt på Christiansborgs slotsplads, hvor den skal konkurrere med rytterstatuen om opmærksomhed. Det er partiet Alternativet, der i samarbejde med Jens Galschiøt har arrangeret udstillingen. Det er meningen at bruge udstillingen til at sætte klimaet på dagsordenen, både med debatter på borgen og aktiviteter i rundt om i København. 

De nyeste klimatal  viser en helt ekstrem høj gennemsnitlig temperatur i februar og en fornyet og uventet CO2-ophobning i atmosfæren, der har fået selv Obama til at sige, at vi bliver nødt til at gøre noget, inden det løber helt løbsk fra os.

Den danske regering har tilsyneladende slet ikke opdaget de alarmerende meldinger. Måske fordi de har haft travlt med at lempe gødningsreglerne, så der kan blive et endnu større udslip.

Vi glæder os helt vildt til udstillingen, og det er fedt endelig at kunne vise skulpturen i København, som mange har efterspurgt. Det bliver dog ikke helt den samme isbjørn, som man kunne se i Paris under COP21 i december. For vi har om-patineret det kobber, som skulpturen er lavet af, så den nu nærmest har en helt lys irret grøn farve. Så den bliver faktisk endnu flottere i end i Paris.

Skulpturen skal er fastsat til at stå på pladsen til midt i maj, men vi satser på at forlænge udstillingen.

Fredag d. 15. april - opsætning og fernisering.

Kl. 10-16 opsætning og forberedelse af skulptur på slotspladsen.

Kl. 16-17 officiel fernisering med taler og lidt godt til halsen. Du er mere end velkommen.

 

Isbjørne til New York

Vi har igangsat et samarbejde med den danske kunstner Jacob Fuglsang Mikkelsen om en at få vores isbjørnehær fra COP 21 i Paris til New York. De skal deltage i en masse klimaaktiviteter som foregår i New York i dagene fra d. 17. til 22. april. Bl.a. Earth Day, POLAR BEAR CO2 RIDE, Union Square Event - aktiviteter der forventes at tiltrække over 100.000 mennesker.

I den forbindelse sender vi vores isbjørne dragter til New York, hvor Jacob sammen med de amerikanske kunstnere og aktivister vil arrangere, at de skal deltage i de forskellige aktiviteter. På den måde skal de virke som et direkte link fra COP21 i Paris, hvor Galschiøts populære isbjørne-hær var meget synlige under demonstrationerne.

Med til demonstrationerne kommer også en større kobberskulptur-model af skulpturen Unbearable, som pt. befinder sig på Mogens Lykketofts FN kontor i New York.

 

TV2 udstiller 550+1, Fundamentalism og andre Galschiøt-skulpturer

I tirsdags åbnede TV2 på Kvægtorvet for en større kunstudstilling med Galschiøts værker. Blandt værkerne er bl.a. den 60 meter lange skulptur 550+1, der omhandler prostitution og menneskehandel.

Udover 550+1 udstilles en lang række andre skulpturer, bl.a. en stor skamstøttemodel, en gravid korsfæstet teenager, en monument model om slavetiden ”Afrodanes”. Det er en enormt flot udstilling, der står lige midt i den over 150 meter lange og 10 meter høje gang i midten af den gamle kvægtorvsbygning. En skriftsøjleskulptur fra "Abrahams Børn", som viser de lyseste og mørkeste citater fra biblen, koranen og toraen, er opstillet foran kantinen. Forhåbentligt kan den indgyde lidt nuancer i Tv-kanalens debat om islamisme.

 

Kvindekonferencen mener at Galschiøt skulpturer ikke er positive nok?

Egentligt skulle 550+1, der omhandler trafficking, prostitution og kvindehandel og Den Gravide Teenager 'In The Name of God', der omhandler kvinder ret til seksualundervisning og retten til at bruge prævention, også have været udstillet i Bella Center i forbindelse med den store internationale kvindekonference Women Deliver d. 16-19. maj i år.

Men til trods for, at de fleste kvindegrupper synes, at skulpturernes budskaber er enormt vigtige, har man valgt ikke at udstille skulpturerne, for i stedet at fokusere på "konferencens opløftende stemning og løsningsorienterede tema".

Det lugter lidt af frygt for at støde kvindeorganisationer fra den katolske kirke. En kirke som netop forbyder brugen af prævention og seksuel undervisning. Vi mener, at det er helt absurd at negligere, at rigtig mange af verdens kvinder faktisk bliver undertrykt gennem de religiøse bevægelsers forstokkede kvindesyn. En diskussion alle gerne vil deltage i, når det drejer sig om de muslimske kvinders undertrykkelse, men når det drejer sig om, at den kristne kirke udøver den samme undertrykkelse helt inde under dynerne i soveværelserne, bliver alle stille.

Vi har også foreslået, at man inviterede den katolske kvindebevægelse ”Catolicas por el Derecho a Decidir" i Nicaragua, der netop bruger Galschiøts skulptur i deres kamp for kvinderettigheder, men det var vist heller ikke velset.

På værkstedet er vi ærligt talt ret fortørnede. For vi blev inviteret til de indledende konference-møder af den daværende udviklingsminister og Women Deliver, hvor vi allerede sidste forår præsenterede skulpturerne. Og vi har faktisk sørget for, at 550+1-skulpturen netop var færdig til konferencen.

Galschiøt har opgivet udstillingen, da han ikke mener, at det er kunstens opgave at fremstille menneskehandel og præventionsforbud i ”en opløftende og løsningsorienteret stemning”.

 

Mindeudstilling - farvel til en mexicansk ven og super-naturalist

I 2009 arbejdede den mexicanske maler og skulptør Emmanuel Cruz her på værkstedet i Odense og for nylig omkom han efter et fald fra en 6 meter høj trappe. Som kunstner var han hyper-realist og i stand til at lave ekstremt nøjagtige gengivelse af virkeligheden, både når han malede og modellerede. Emmanuel døde i en alt for ung alder. Vi lavede dengang en udstilling med hans malerier, se foto

Som kunstner var han i gang med spændende udvikling og havde stor succes, så verden har mistet et talent, der kunne have nået langt. Han er nok en af de håndværksmæssige dygtigste kunstnere, vi har haft på værkstedet, og vi har stadig mange værker, han har hjulpet med at lave, da han var her. 

Vi har lavet en mindeudstilling med nogle af hans værker her på værkstedet. Udstillingen kan ses her på banevænget 22 fra den 17 marts og en måned frem..

Vi har en lille højtidelighed  ondag d 30 marts , fra 16.00 til 17 på Galleri Galschiøt, alle der kendte Emmanuel er velkommene.

 

Fundamentalism / Abrahams Børn – Ved Rådhuspladsen i København

Intet nyhedsbrev uden en opdatering fra Galleri Galschiøts til dato absolut største projekt. Vi nærmer os nemlig med hastige skridt udstillingen af den monumentale Fundamentalism-skulptur ved på Regnbuepladsen / Vartorv ved Rådhuspladsen i forbindelse med Himmelske Dage – en interreligiøst/kristen festival, der ventes at tiltrække over 20.000 religiøse fra hele Danmark og fra udlandet.

Udstillingen har fernisering d. 27. april, og slutter med Himmelske Dage-festivalen der foregår fra d. 5-8. maj. Det vil vi fortælle meget mere om i næste nyhedsbrev, som er dedikeret til denne udstilling.


Fundamentalism / Abrahams Børn –andre udstillinger 

Vi kan også løfte sløret for, at Varde kommune fra midt i august til midt i november 2016 laver en storstilet Abrahams Børn-udstilling, hvor man satser på at inddrage hele byen og dens skoler til at debattere de moneteistiske religioner. Det bliver super spændende.

I mellemtiden er vi i kontakt med Roskilde Festival, som overvejer at udstille skulpturen på årets festival.

På EU fronten, ser udstillingen af Fundamentalism-skulpturen foran EU-parlamentet ud til at være afblæst, efter Martin Schulz valgte at afvise 30 folkevalgte EU-parlamentarikeres ønske om at opstille skulpturen. Vi har dog ikke givet op, og Bendt Bendtsen fra det konservative folkeparti undersøger nu muligheden for at stille en række af projektets skriftsøjle-skulpturer op inde i EU-parlamentet i stedet. En sådan udstilling vil være ret vigtig, da den kan sætte lys på de monoteistiske religioners ligheder overfor nogle af Europas mest indflydelsesrige mennesker og forhåbentligt hjælpe til at nuancere den fremtrædende religionsdebat.

 

Arrangement: Politisk matiné – hvad blev der af venstrefløjen? Med Marianne Knorr

”Du ligger så skidt som du redte”. En politisk matiné om hvad der blev af venstrefløjen. Jens Galschiøt vælger nogle Brecht sange, som Marianne Knorr synger sange, og Galschiøt begrunder og reflektere over valget af sangen. Dernæst er det publikums tur til refleksion.

Vi håber på at dette kan blive forløberen for en række spændende og indholdsrige saloner om stort og småt i verden. Debatterne forgår i galleri Galschiøt, hvor der er lagt op til cafestemning og god debat over et lille glas.

Marianne Knorr leverer indlæg til debatten med sange af Bertolt Brecht, akkompagneret af de to tangentspillere Søren Tuxen og Torben Kjær.

Lone Thellesen som er tidligere direktør i Dacapo teateret og en af landes gode facilitatorer tager rollen som jokeren, der skal lede og igangsætte debatterne og refleksionerne.

Fredag den 13. maj kl. 20.00 i galleri Galschiøt

Entré 100kr – tilmelding på aidoh@aidoh.dk  / tlf 6618 4058       

Invitation til “Eventyrlig Kunst” på Nordfyn
 
Lørdag og søndag d. 9. og 10. april fremviser Galschiøt sine  kæmpeskulpturer Unbearable (for første gang i Danmark!) og 550+1 sammen med værker fra en lang række andre kunstnere. Det er første gang, de to skulpturer kan ses på Fyn, de er opstillet for at støtte den lokale kunstmessen på fyn, vi glæder os til at se, hvordan der bliver taget imod dem.
 
Det er Soroptimisterne på Nordfyn, der arrangerer dette nordfynske kunstmekka, som har god opbakning af kunstnere på mange niveauer fra ind- og udland.
 
Fernisering lørdag d. 9. april kl. 10.00 med åbningstale v/ Borgmester Morten Andersen. Alle er velkomne.
Adresse: HCA Boxen, Kristianslundsvej 15, 5400 Bogense. Udstillingens hjemmeside

            

 

Galleri Sophienlund åbner påskeudstilling med værker af Galschiøt og 4 andre kunstnere 

Galleriet ved Langå (Randers) byder på årets traditionsrige påskeudstilling på værker af Bente Langhoff, Jens Galschiøt, Betty Engholm, Pia Skogberg og Inge Kjær.

Påskeudstillingen finder sted på Galleri Sophienlund, Løjstrupvej 19, 8870 Langå. Den er åben i påskedagene 24.-28. marts Mellem kl. 10-17. Gratis entre.  Se brochure.   

 

Einar Wegener maleri forelæg for slutscene i at filmen ”Den Danske Pige”

Galleri Galschiøt har netop ophængt en lille udstilling af Gerda og Einar Wegener i anledning af filmen ”Den danske pige”, som netop har fået vundet en Oskar. Stor var vores forbavselse, da vi så filmen og opdagede, at netop det maleri vi havde hængende på værkstedet må have dannet inspiration til slutscenen i filmen.

Maleriet er købt på Christies i New York og er forholdsvist kendt på internettet. Det er næsten identisk med slutscenen, hvor Gerda Wegener angiveligt står og kikke ud over vejle fjord. Det er dog et ret bjergrigt område, og enhver dansker ved jo, at der ikke er bjerge i Danmark.

Instruktøren har senere undskyldt for fejltagelsen med bjergene. Vi har skrevet til ham og spurgt, om inspirationen kommer fra Einars maleri, hvor der netop er bjerge med en fjord på på, men vi har ikke modtaget svar endnu.:-)

*****************************

Info om  Galschiøt, 'fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
Galleri Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Webside:, tel. +45 6618 4058, Banevænget 22, DK-5270 Odense 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058

 


 

Skulpturen Unbearable

Den 15 april foran folketinget
Isbjørnehæren foran Eiffeltårnet

Isbjørnehæren (her i Paris under COP21) rejser til New York for at redde klimaet
 

550+1 - en 60 meter lang skulptur om prostitution og menneskehandel


 I guds navn

Den Mexicanske maler Emmanuel Cruz modellere Kurt i 2009

Den Mexicanske maler Emmanuel Cruz.

Skulpturen Fundamentalism

Fundamentalism udstilles ved Rådhuspladsen fra 27 april!
 

  'Eventylig kunst' på Nordfyn

 Einar Wegener Maleri på Galleri Galschiøt


Scener fra filmen "The Danish Girl"

Scener fra filmen "The Danish Girl"

   
 
Galleri Galschiøt
 
Butikken på Galleri galschiøt
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste