1. Invitation til Galschiøt 60 års-reception.
  2. Kommende udstillinger
  3. 25 året for massakren på den himmelske fredsplads
  4. Nyt fra Sekretariatet for Abrahams Børn. Bl.a. mulighed for at udstille en skriftsøjle
 Galschiot
 
Kære
  
 
Jens Galschiøt har opdaget at han fylder 60 år. Han vil gerne fejre dagen ved at invitere til stor reception for både venner, fjender, bekendte, kunder, forretnings-forbindelser, samarbejdspartnere, tidligere og nuværende medarbejdere, frivillige og andre, som føler, at de har eller har haft noget sammen med ham i hans snart 60-årige liv. Se indbydelse
 
Han forsøgte at fortrænge det, og blev først rigtig opmærksom på det, da aviserne begyndte at skrive til ham, for at få supplerende oplysninger i anledning af 60-års dagen for at omtale den.  Det kom der i øvrigt et lidt sjovt brev ud af, med mange fede links. Se her

Receptionen holdes på Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense fra kl. 14.00 til 18.00.

Fødselsdagen kommer ret ubelejligt, da vi har hamrende travlt med at forberede en større præsentation af kunst- og dialogprojektet ”Abrahams Børn” på Folkemødet på Bornholm.
 På folkemødet satser vi på at præge mødet med vores 30 medarbejdere, 9 markante skulpturinstallationer spredt over hele Allinge, et stort cirkustelt med chill-out stemning og gode møder.
Galschiøt har deltaget i en halv times radio i DR P1 ”Apropos” og taler om emnet ”ansvarlighed”. Det bliver sendt i løbet af sommeren.

Der sker et hav af ting på
Galleri Galschiøt og vi har mange besøgende fra hele landet og mange rundvisninger.  I sidste uge var der over 500 igennem. Vi har forsøgt at give et overblik over aktiviteterne sidst i dette brev.

Kærlige sommerhilsener

Lasse Markus
Leder af ”Abrahams Børn” sekretariatet

Kommende udstillinger
 
Vi er så småt begyndt at forberede en stor by-udstilling i Næstved fra juni til august, hvor Galschiøt-skulpturer vil indtage byen. Vi har netop afsluttet 2 større udstillinger i henholdsvis Hobro og DR provinsafdeling. Begge steder præsenterede vi ”Abrahams Børn” projektet i form af de nye skulpturer ”Skriftsøjlerne”, og der var stor opmærksomhed omkring de religiøse citater, der næsten meditativt strømmer ud fra skulpturen.

Halmtorvet har været rammen om udstillingen
af en (ikke helt færdig
) prostitutions skulptur af Galschiøt. Britta Thomsen (SD) fra Europaparlamentet lånte en del af skulpturen ”550+1”, der visualiserer et år i en nigeriansk prostitueret´s liv i Danmark. Den blev brugt i forbindelse med en konference om sexarbejdere og trafficking. Det var kun en del af skulpturen der blev udstillet, da den først er helt færdig senere på året, hvor den vil være over 55 meter lang og vil bestå af 550 mande- og en kvindeskulpturer.

Udstilling på ”Den frie”: Jens har i mange år støttet ildsjælen Gert Jensen der bygger skoler i Etiopien. Der er nu arrangeret en kunst auktion på ”Den Frie” hvor Bruun Rasmussen vil sælge værker af udvalgte kunstnere.  Jens har doneret en  model af ”H.C. Andersen i en queer tid”. Mange kunstnere deltager, bl.a. Olafur Eliasson og Bjørn Nørgaard. Hatten af for de kunstnere, der stadig har øjne for andre end dem selv.

Nu med havfruer: Flygtningeskibet MS ANTON fra ” Levende Hav” deltager også på Folkemødet, denne gang uden flygtninge men med hele 8 havfruer i kobber af Galschiøt.  De er for tiden på turné i de danske havnebyer for at skabe debat omkring fjord- og kystfiskernes forhold i Danmark. For at få dialogen i gang har de en karavane af havfruer, der køres rund i byerne for at råbe befolkningen op omkring de lokale fiskeres umulige vilkår.
 
 
 
25 året for massakren på den himmelske fredsplads
 
Egentlig skulle Galschiøt have været til Hong Kong på sin fødselsdag d. 4. juni, da det er 25-årsdagen for massakren på den himmelske fredsplads (Beijing 1989). Han var inviteret over for at deltage og tale til mindehøjtideligheden, da det er ham, der har lavet det 8 meter høje monument ”Skamstøtten”, der blev opstillet i 1997 som mindesmærke for massakren. En opstilling, som har kostet ham en permanent udvisning af Kina og 2 udvisninger af Hong Kong. Han har heldigvis valgt at blive hjemme for at fejre sin fødselsdag på Galleriet i Odense.
 
Vi har i anledning af 25-års dagen sendt 50.000 mails ud med en appel på vores engelske lister om at ”give kineserne deres historie tilbage”.  Vi opfordrer til, at man downloader dokumentsamlingen om massakren og giver det til sine kinesiske kollegaer, venner, bekendte og andre, der kunne interessere sig for dem. Dokumenterne blev samlet af den kinesiske demokrati bevægelse i Hongkong, og de gav en kopi til Galschiøt, før Kina overtog territoriet i 1997, for at sikre at der var en kopi uden for Kina. Det er disse dokumentsamlinger på mange tusinde sider, som Galschiøt har scannet og lagt på sin server i Odense, hvorfra de videre distribueres ud på nettet.
 
 
 
Nyt fra ”Abrahams Børn” sekretariatet
 
Sekretariatet (og værkstedet) arbejder på højtryk med at få alle skulpturer og organiseringen på plads til vores deltagelse Folkemødet og vi regner med at udsende et separat nyhedsbrev med detaljerne
.
Jens og undertegnet (lederen af ”Abrahams børn ”) har brugt påsken i arbejdscamp i Frankrig, hvor vi endnu engang har gennemgået og analyseret de lyseste og mørkeste citater fra Toraen, Biblen og Koranen. Vi har nu lavet den endelig udvælgelse af de 600 citater, der skal bruges på den færdige ”Fundamentalism”-skulptur, der skal danne centrum i ”Abrahams Børn” projektet. De endelige versioner af projektbeskrivelsen og citater er nu helt klar på dansk og engelsk. Vi arbejder fortsat med at gøre de franske, tyske, spanske og polske klar.
 
Citatquizzen har været brugt til en lokal konkurrence i forbindelse med den meget velbesøgte udstilling på Kunstetagerne i Hobro.  Der blev trukket lod blandt de hobroborgere, der havde deltaget i citat quizzen, og vinderen fik en skulptur fra udstillingen.
 
Jens har søgt om at få den store ”Fundamentalism” skulptur udstillet på ” Sculpture by the Sea” i Århus i sommeren 2015. Den vil fungere godt på stranden og vise, hvordan kunsten kan iscenesætte samfundsrelevante problemstillinger og skabe dialog.
 
Iben From som er direktør på Kunstcentret ”Silkeborg Bad kommer med ”Abrahams Børn” til folkemødet og deltager sammen med os. ”Silkeborg Bad” skal lave åbningsudstillingen for ”Abrahams børn”-projektet og udstille ”Fundamentalism” skulpturen til januar 2015.
 
Skriftsøjler kan udstilles: Vi er, som en del af dialog og kunstprojektet, ved at lave 10 eksemplarer af en kobberskulptur kaldet ”Skriftsøjlen”. Hver skulptur er opbygget af 900 kobberbøger og har monteret 8 skærme, der viser de religiøse citater. På toppen af ”Skriftsøjlen” er placeret en 1 til 10 model af den store Fundamentalism-skulptur, så det er blevet en meget smuk, informativ og interessant skulptur. Skulpturerne vil blive præsenteret ved en række events, bl.a. på folkemødet, hvor vi udstiller 6 skriftsøjler. Bagefter skal ”Skriftsøjlerne” turnere rundt i landet, for at introducere dialog- og skulpturprojektet.  Bl.a. skal tre af dem udstilles på Art festival i Kerteminde i uge 27  og 2 skal til udstilling i Næstved juli og august.
 
Der vil være mulighed for at udstille en ”Skriftsøjle” for museer, biblioteker, kommuner, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, indkøbscentre eller andre steder, hvor der kommer mange mennesker forbi, og som vil være med til - med kunsten som afsæt - at introducere en afbalanceret dialogproces mellem religionerne. Kontakt Lasse Markus i ”Abrahams Børn”-sekretariatet og hør om mulighederne. (Tlf 6618 4058). En ”Skriftsøjle” er 1x1 meter og 2 meter høj, vejer ca. 200 kg og skal tilsluttes et almindeligt strømstik. Den er rimeligt hærværkssikret til indendørs udstillinger og kan stilles op med en almindelig palleløfter.
 
 
 
 
 
Lasse Markus
tlf 6618 4058- aidoh@aidoh.dk
 
Leder af Sekretariatet for ’Abrahams Børn’.
 
 
 
 
 
Galschiot_550+1
 
  Havfruer_galschiot
 
Galschiot-HCA-Queer-sculpture
 
 Galschiot hong kong
 
Skriftsojle_galschiot
 
  
 
   

 

Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;.-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste