2 x DR med gagbolde og rigtige mænd og fransk facebook storm.
  1. 7 marts DR: ”Rigtige Mænd ” på Galleri Galschiøt
  2. 13. marts DR: Kulturmagasinet Gejst om kritisk kunst
  3. Fransk Facebook storm om den fede dame
  4. Havnearbejder skulptur hjem til reparation
  5. Open call til KLIMAKUNST 2019
  6. Søndags matiné med Brecht
  7. Debat "Truer det kinesiske styre vores ytringsfrihed?"
  8. Rane Willerslev på Galleri Galschiøt
Skulptur projekt om ytringsfrihed
 
Kære  ,
 
Der komme hele to udsendelser på DR, hvor der indgår en del optagelser fra Galleri Galschiøt. Det er helt tilfældigt at de begge bliver vist i marts, men da det er to helt forskellige udsendelser, hvor den ene handler om mænd og den anden om kunst, så går det nok
 
Torsdag d. 7. marts kl. 20 på DR1: Sidste sommer havde vi TV programmet ”Rigtige Mænd ” på Galleri Galschiøt. Det var højt solskin, godt humør, og vi havde alle en festlig dag, hvor vi sammen med de ”rigtige mænds” koner afstøbte mændenes omfangsrige korpusser, talte om kunst og kønsbehåring, der sidder fast i gips m.m.
Vi glæder os til at se, hvad de har fået med. Man kan se mere på facebook, hvor der også er en videotrailer af afstøbningen
 
 
Onsdag d.13. marts kl. 21.55 på DR 1 :  Kulturmagasinet Gejst har netop været på besøg og har lavet en udsendelse om kunst, der forholder sig til samfunds problematikker.
De fokuserer på skabelsen af Galschiøts nye skulpturer, der skal indgå i et kunstprojekt om ytringsfrihed inden for offentlige systemer. Det er ret spændende TV, hvor man følger skabelsen, eksperimenterne og overvejelserne i den kunstneriske proces.
De skulpturer, der foreløbig er kommet ud af det, er ret flotte og voldsomme. En af dem ligner en skrigende kobber mumie, der er kniplet med en sadomasochistisk gag bold. Så den er værd at tjekke ud, håber vi. Hvis du ikke kender magasinet, kan du se de andre udsendelser her.
 
 
Den fede dame er blevet fransk fake news: En fransk journalist skrev for at lave et interview med Galschiøt p.g.a stor aktivitet på franske facebook sider omkring skulpturer ”Survival of the Fattest ”.
De franske facebook brugere mente, at Galschiøt har lavet skulpturen for at håne franskmændene for deres udnyttelse af Afrika. Bare på en af siderne blev foto af skulpturen delt 7000 gange og mange hundrede kommenterede og diskuterede fænomenet.
Alexis Orsini som er journalist på 20 minutes kontaktede Galschøt for at få opklaret historien. Artiklen om den fede danske kvinde blev udbredt på 20 minutes platform (på fransk) for et par uger siden. Om det har oplyst og skabt ro på det franske facebook, ved vi ikke endnu.  tjek artiklen ud her
 
Vi har netop afhentet en af havnearbejderne fra Århusmonumentet. Den havde en større skade, som vi nu er i gang med at reparere på værkstedet. Det er et ret stort arbejde, så der går nogle måneder før århusianerne får den at se igen.
 
Der er fuld fart på værkstedet. Vi har en masse mennesker der besøger os, konferencer, rundvisninger, bronzekurser og er godt gang i med at skabe en masse god kunst. Samtidig er vi ved at lave brandsikring i galleriet med nye flugtveje, sluknings beredskab m.m. så vi kan få større publikumskapacitet. Så vi keder os ikke.
 
Der er også godt gang i udstillingerne og debatmøderne.  Se nedenstående spændende aktivitets liste. Måske ses vi til et af arrangementerne, der foregår forskellige steder i landet.
 
Kærlige hilsener og husk at nyde, at foråret er på vej.
 
Galleristerne på Galleri Galschiøt
 

Galleri Galschiøt Aktiviteter i 2019

 
Marts
 
Galschiøt udstiller i Ålborg
Galleri Jarlsbo Art  Ålborg: Solo udstilling af Galschiøt  fra 23. Februar til 9. April 2019. se her
 

******
 
Homo  Sapiens er forsat opstillet i København
 
 De 21 store kobber skulpturer er opstillet foran LO bygningen på Islands Brygge.
 Her har de nu stået i 2 måneder i forbindelse med sammenslutningen af de 2 hovedorganisationer LO og FTF.  Udstillingen er en slags velkomst til FTF der flyttede ind i den smukke LO bygning allerede fra 1 januar , hvor de to hovedorganisationer fusionerede til et samlet forbund der fik navnet FH (Faglig hovedforbund).
 Denne begivenhed blev også en enestående mulighed for københavnerne til at opleve denne smukke meditative og tankevækkende skulptur/lys installation på Island Brygge.
 
 

******
 
Rigtige mænd- nu hos Galschiøt
 
Torsdag d. 7. marts kl. 20 på DR1:Sidste sommer havde vi TV programmet ”Rigtige Mænd ” på besøg i Galleri Galschiøt. Sammen med konerne afstøbte vi mændene, og vi havde en fornøjelig dag sammen, med både filmhold, mænd og koner. Det hele blev foreviget i denne udsendelse.
 
 

********
 
Kulturmagasin om kunst / samfundskritik og skabelse af en Galschiøt happening
 
Onsdag d.13. marts kl. 21.55 på DR 1:  Kulturmagasinet Gejst sender fra Galleri Galschiøt, hvor en ny happening begynder at tage form. En udsendelse om kunst, der forholder sig til samfunds problematikker.
 
 


*****
 
NB!Open call Tilmeldingsfrist den 25. marts 2019
 
 til KLIMAKUNST 2019 – nordiske udtryk,
 
 Rebildcentret.   open call for KLIMAKUNST 2019 – nordiske udtryk går vi et skridt videre med henblik på at starte en tradition for en censureret udstilling med fokus på klima hvert tredje år.
 
Til formålet har Rebildcentret nedsat en censurkomité med den grønlandske billedkunstner Bolatta Silis-Høegh, billedhugger Jens Galschiøt (DK), kunst- fotograf Niels Fabæk (DK), og klimaforkæmper Sussi Handberg (DK).
På baggrund af digitalt bedømmelsesmateriale sammensætter komitéen udstillingen ud fra værkernes kunstneriske kvalitet og deres relevans i forhold til temaet klima.
 
I løbet af udstillingsperioden forventer Rebildcentret at gennemføre særlige events i samarbejde med enkelte udstillende kunstnere. Det kan være workshops, foredrag eller performances. Se deltagerbetingelser og praktisk information her…….
 
 
 
 
********
 
Søndags matiné med Brecht, Marianne Knorr, Galschiøt og Thellesen
 
Søndag d.31 marts kl. 14 til 16.00: Velkommen til en søndags matiné, hvor Marianne Knorr synger sange af Brecht, hvor billedhuggeren Jens Galschiøt med udgangspunkt i 3 af sangene fortæller, hvad Brechts sange sætter i gang hos ham.
 Publikum inviteres med i en fælles undersøgelse af, hvad Brecht siger os ’i disse tider’. Lone Thellesen binder det hele sammen.
 
Hvor: LiteraturHaus,  Møllegade 7 2200 København N
Tilmelding igennem politikkens plus
 
 
******
 
Støbe kurser hos Galleri Galschiøt
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
 
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
Hvornår: alle lige uger i hele 2019,
Kurset varer en uge man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Kunst skolen , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer
 
18-22/3 2019 (Uge12): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
April
 
HCA prisuddeling på Odense Teater
2. april: HCA fødselsdag og prisuddelingsfest på Odense Teater. Galschiøt har lavet de tre priser, som uddeles til de internationale prismodtager. Man kan bestille biletter til det som regel ret gode pris show.  

*****
1.-5. April 2019 (Uge14): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
******
 
Debat "Truer det kinesiske styre vores ytringsfrihed?"
 
4. April kl. 13 til 16.30, fællesalen på Christiansborg: Kina er blevet den store supermagt, og det kinesisk kommunistparti misbruger deres økonomisk fordel til at angriber en af de helt grundlæggende og fundamentale værdier i det danske samfund, nemlig ytringsfriheden.

På denne baggrund vil "Kinesisk Forening" afholde et seminar i Fællessalen i Folketinget.
 
Galschiøt er indbudt for at fremføre sine erfaringer og forståelse af samarbejdet mellem Kina og Danmark med særlig fokus på kultur, økonomi og menneskerettigheds dialog. 
 
Der kommer flere spændende foredragsholdere til denne debat, f.eks. Wei Jingsheng (fra USA) som kendt kinesisk aktivist for demokrati og menneskerettigheder i Kina, Folketingsmedlem Søren Espersen, journalist Thomas Foght, m.fl.
 
Dato: Torsdag den 4. april 2019
Sted: Fællessalen i Folketinget
Tidsrum: Kl. 13.00 - 16.30
 
 
 
**********
 
Foredrag med Rane Willerslev på Galleri Galschiøt
 
Fredag d.5. april kl. 19.00: Man kan ikke sige, at Rane Willerslev har levet et anonymt og kedeligt liv. Sammen med sin tvillingebror Eske Willerslev, som er verdens førende DNA-forsker, har de bl.a. udforsket Sibirien, hvor de bl.a. har ernæret sig som pelsjægere.

Han har også senere forsøgt at etablere en handelsforbindelse mellem de lokale sibiriske pelsjægere og pelsauktionen i Danmark. Dette "endte som en katastrofe" for at bruge hans egne ord. F.eks. måtte Rane flygte ud i ødemarken og leve nærmest uden mad og med ned til minus 65 graders kulde, da han kom på kant med den russiske mafia.

 Alle disse oplevelser og meget mere er samlet i bogen "På flugt i Sibirien", som udkom i 2009. Rane er også medlem af Eventyrernes klub akkurat som sin tvillingebror Eske.
 
Start: Fredag 05-04-2019, kl. 19:00
Hvor: Galleri Galschiøt , Banevænget 22 , 5270 Odense N
Pris: 200 kr
Tilmelding AOF: Her
 
*****

15-19/4 2019 (Uge16): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
*********
 
Påskeudstilling Sophienlund 2019
 
Påsken 2019: Traditionen tro udstiller både Galschiøt og Søren Lilliendal fra Galleri Galschiøt på denne udstilling. Galleriejeren Bente Langhoff præsenterer altid en masse spændende kunst på Sofienlund, der ligger i Langå.
Se galleriets webside her
 
 
 
******
 
29. April til 3. Maj 2019 (Uge18): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
 
Maj
1. maj med fernisering på FOA i Odense
 
Onsdag d.1. maj : Fernisering af genrejsningen af den store skulptur foran FOA fagforeningen på Vesterbro i Odense . Der er lagt op til en festlig dag med beværtning og taler af både af Galschiøt og FOA´s forkvinde Nina Skov-Lauridsen.
 
 
 
******
 
Morud Kunst Dage - 20 års jubilæum
 
3., 4. og 5. maj  Langesø Slot, Fyn : Galschiøt har sagt ja til at udstille i disse spændende omgivelser. Han var den første udstiller, da foreningen startede for 20 år siden, og de har strikket et godt jubilæums program sammen .
 
UDSTILLINGSDAGENE:

Fredag den 3. maj – Kl. 18:
Kunstudstillingen starter med musikarrangement
på gårdspladsen i Gl. Morudgaard i Morud by.
 
Lørdag 4. maj - Kl. 11.00 – 17.00- Hele dagen: Kunstudstilling
Kl. 14 – Fernisering i Køreladen med musik
Kl. 19,30 – 21.00 – Koncert i Langesø Skovkapel
Kl. 21.00 -  Fakkeltog til Den gamle Smedie.          
Hyggestemning og servering ved pejsen.
 
Søndag den 5. maj - Kl. 11.00 17.00 - Hele dagen: Kunstudstilling
Kl. 16.00 – Bortlodning af kunst til medlemmer
Kl. 17.00 – Udstilling lukker. Kunst nedtages.
 
 
 
*****
 
KLIMAKUNST 2019 – nordiske udtryk,
 
26. maj 2019 til den 31. august 2019 i Rebildcentret.  Med open call for KLIMAKUNST 2019 – nordiske udtryk går vi et skridt videre med henblik på at starte en tradition for en censureret udstilling med fokus på klima hvert tredje år.

Derved håber vi at fastholde såvel kunstneres som publikums fokus på klimaforandringerne, som giver særlige udfordringer i de nordiske lande. Udstillingerne har også til formål at styrke det nordiske samarbejde ved at skabe kendskab til – og relationer mellem – kunstnere på tværs af de nordiske landegrænser.

 Rebildcentret ønsker således at medvirke til udvikling af et netværk for klimakunst ud fra de fælles nordiske værdier: møde, samtale, samarbejde, refleksion, tillid og gensidig respekt.
 
Til formålet har Rebildcentret nedsat en censurkomité med den grønlandske billedkunstner Bolatta Silis-Høegh, billedhugger Jens Galschiøt (DK), kunst- fotograf Niels Fabæk (DK), og klimaforkæmper Sussi Handberg (DK). På baggrund af digitalt bedømmelsesmateriale sammensætter komitéen udstillingen ud fra værkernes kunstneriske kvalitet og deres relevans i forhold til temaet klima. Alle visuelle kunstneriske udtryk er velkomne herunder land art, som kan etableres på centrets naturarealer.
 
I løbet af udstillingsperioden forventer Rebildcentret at gennemføre særlige events i samarbejde med enkelte udstillende kunstnere. Det kan være workshops, foredrag eller performances. Se deltagerbetingelser og praktisk information her…….
NB! Tilmeldingsfrist var den 25. marts 2019.
 
 
 
*******
 
13. - 17. maj 2019 (Uge 20: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
*******

27. - 31. maj 2019 (Uge22): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
 
Juni
 
10. - 14. juni 2019 (Uge 24): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
*****
Folkemødet
13. - 16. juni: Vi deltager med en kultur scene og en masse aktiviteter på Folkemødet på bornholm: Program følger.
 
*****

24. - 28. juni 2019 (Uge 26): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
Juli
 
8. - 12. juli 2019 (Uge 28): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
******
Sommerferie åbningstider på Galleri Galschiøt fra 12 til 17 alle hverdage og søndage Ofte er der længere tid åbent, hvis der er nogen, der arbejder på værkstedt. Lørdag er der lukket.
 
*****

22. - 26. juli 2019 (Uge30): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
 
August
 5. - 9. august 2019 (Uge32): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
******
Kulturmøde Mors
 
22. - 24. august :Kulturturmøde Mors hvor vi vil deltage med skulpturer og debat.
 
*****

19. - 23. august 2019 (Uge 34): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her 
 
 
 
Homo Sapiens skulpturer  med lys installation blev opstillet på sidste års kulturmøde på Mors 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Orgasme piloten" Bronze ,
 
 
" Homo Sapiens serien" alle 21 skulpturer med lyssætning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste