Het zijn bijzondere tijden waarbij het gevaar van het coronavirus op de loer blijft liggen. Het is daarom extra belangrijk om goed in conditie te zijn en een hoge weerstand te hebben. Beginnen met hardlopen is voor veel mensen een mooie uitdaging, maar roept ook vragen op: hoe begin ik met hardlopen, welke opbouw past bij mij en hoe voorkom ik blessures zijn enkele voorbeelden. Ook jezelf motiveren kan weleens lastig zijn bij slecht weer of als je moe bent. De ervaring is dat de begeleiding, het groepsverband en de continuïteit hierbij helpen.
 
Inmiddels hebben wij al heel wat mensen met veel plezier geholpen op een verantwoorde manier te leren hardlopen. Ook jou helpen we graag op weg!

 
Hoe ziet ons hardloopprogramma voor beginners er ongeveer uit?
 

  • In ca. 16 weken leren wij je om ongeveer 5 km te hardlopen. Dit doen we in groepsverband onder deskundige begeleiding van een (sport)fysiotherapeut. 
  • Voorafgaand aan de groepstrainingen krijg je eerst een sportmedische intake om je gezondheid in kaart te brengen.
  • De groepstrainingen beginnen met een sportspecifieke warming up die deels zal bestaan uit het “Loop ABC” om de looptechniek te verbeteren. 
  • Uiteraard wordt er ook gekeken naar de juiste loophouding en trainen we de core stability die voor een hardloper erg belangrijk is. 
  • Naast de groepstrainingen ontvang je wekelijks een persoonlijk oefenschema, zodat je ook thuis gericht en verantwoord kunt trainen. 
Bij voldoende animo starten we begin maart 2021 weer een nieuwe beginnersgroep. De groepstrainingen vinden wekelijks plaats op woensdag van 19.30-20.15 uur. Geef je alvast op en zet de eerste stap richting een fittere toekomst!
 
 
Heb je interesse in één van onze hardloopprogramma’s of wil je een afspraak maken voor (sport)fysiotherapie, neem dan contact met ons op via 0113-562684 of info@fysiodeblaeij.nl. 
 
De Blaeij fysiotherapie en medische fitness