Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

 


Nico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Wat een financiële puinhoop kan een hypotheek worden. 1.000.000 woningen staan financieel onder water. Dat gaat nog oplopen omdat de woningen nog verder in prijs dalen.

Wat is er fout gegaan? Huizen zijn fiscaal gedreven gekocht. Ouderwets aflossen stond men niet voor open. Zodra er nu een kleine of grote kink, werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden, scheiding, in de kabel komt, is het financieel totaal mis. Maar het is nog niet te laat.

Ik ga u erbij helpen om financieel te overleven in de komende jaren. Lees welke oplossing er nu bij u past. Wacht niet af tot de rente van uw hypotheek afloopt, want dan kan het financieel al lang afgelopen zijn met u en uw gezin.
Bekijk de video.

Welkom bij Van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld november 2012

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand

Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog

 

Bewaar altijd de aankoopbon voor garantie en voor de verzekering.
Van iets wat verzekerd kan worden moet je de aankoopbon kunnen tonen. Dus alle huishoudelijke zaken zoals tv, camera enz. Ook van grotere zaken buiten, een grasmaaier, een tuinset, een fiets, een brommer.

Zonder aankoopbewijs vaak geen uitkering. Immers met de bon toont u  aan dat u het bezit heeft en de leeftijd van het product. Zo krijgt u geen problemen met het aantonen van uw bezit als u schade heeft.

 

 

Huizen met hypotheken staan financieel onder water
Wat zijn de financiële risico’s vergeleken met vroeger. Vroeger loste je af. Daardoor kon je bij tegenvallers, zoals tijdelijk geen werk of door lager loon bij ziekte, gemakkelijk weer geld opnemen op basis van de ruime overwaarde. Banken wilden immers gemakkelijk hypotheekgeld verstrekken op basis van de waarde van de woning.

Dat aflossen van vroeger is veranderd. De woning wordt niet automatisch meer waard. Hypotheken zijn fiscaal gedreven gesloten, d.w.z. er wordt niet afgelost. Dit is nu onverantwoord, zeker bij tegenvallers. Banken verstrekken alleen maar als er voldoende waarde en voldoende vast inkomen aangetoond kan worden. Dus bij tegenvallers bent u nu echt het haasje.

Schema van risico’s 
+ = positief    0 = negatief -- > aanpassen

 

Financiële risico’s vroeger.

Aflossing

Betrouwbaarheid bank

Financieel:

Fiscale wetgeving

Opbrengst spaarpolis

Rente

Stabiliteit geldverstrekker

 +++
+++
++
+++
++
++
+++


Financiële risico’s nu

Aflossing

Betrouwbaarheid bank

Financieel:

Fiscale wetgeving

Opbrengst spaarpolis

Rente

Stabiliteit geldverstrekker

 0
0
0
0
0
+
0


Persoonlijke risico’s vroeger

Arbeidsongeschiktheid

Gevolgen gezin overlijden

Overlijden

Pensioenleeftijd

Restschuld

Scheiding

Werkeloosheid

 +
+
+
++
+++
++
+

 

Persoonlijke risico’s nu

Arbeidsongeschiktheid

Gevolgen gezin overlijden

Overlijden

Pensioenleeftijd

Restschuld

Scheiding

Werkeloosheid

 0
0
0
0
0
0
0

 

Uitleg Financiële risico’s vroeger.

Aflossen werd normaal gevonden. De bank zat niet in de financiële problemen en was daardoor betrouwbaar. Financieel waren er weinig regels. Fiscale wetgeving was betrouwbaar want alle rente was altijd aftrekbaar. Opbrengst van een aanvullende spaar of beleggingspolis was redelijk tot goed te noemen. De geldverstrekker was stabiel en betrouwbaar.

 

Uitleg Financiële risico’s nu

Men lost niet meer af op de hypotheek, daardoor krijgt men bij dalende huizenprijs al snel een huis onder water, gevolg een hogere rente bij een maximale hypotheek. Steeds meer banken trekken zich terug uit de hypotheekmarkt of verstrekken een hypotheek tegen een te hoge rente. Door de uitgebreide regelgeving is de marge onder druk gekomen en staan banken er slecht voor. De fiscale wetgeving is sterk veranderd en uiterst onbetrouwbaar gebleken, zeker bij de laatste verkiezing. De opbrengst van de aan de hypotheek gekoppelde constructie is veel lager dan verwacht. Rente is in feite te hoog doordat banken steeds hogere reserves moeten aanhouden. De stabiliteit van de geldverstrekkers is onder druk gekomen omdat men te hoge risico’s heeft genomen. Sommige banken hadden zelfs staatssteun nodig. 
 

 

Uitleg Persoonlijke risico’s vroeger.
Doordat er vroeger veelal afgelost werd, had men veel lagere lasten. En tegenvallers konden opgevangen worden door de hypotheek tijdelijk te verhogen. Werd je arbeidsongeschikt, dan kon je gemakkelijk extra opnemen en je kreeg een goede WAO uitkering. Bij overlijden waren wederom de lasten niet te hoog en waar nodig hielp de familie of sprong de kerk bij. Behaalde je de pensioenleeftijd, dan kreeg je een stabiel en goed pensioen. De restschuld was laag omdat je (bijna) afgelost had. Bij eventuele scheiding kon je uit elkaar omdat het huis overwaarde had en daardoor te verkopen was. En bij werkeloosheid kwam je niet in de problemen door de lage hypotheeklast.

 


Uitleg Persoonlijke risico’s nu

Nu moet je je overal voor verzekeren omdat de hypotheek onverantwoord hoog is. Tegenvallers kunnen op geen enkele manier opgevangen worden. Het antwoord is verzekeren. Te beginnen bij arbeidsongeschiktheid. Na een paar jaar ga je echt naar bijstandsniveau en moet je je huis verkopen. Dit is verzekerbaar tegen een lage premie. Overlijden voor beide partners moet tot minimaal 80% van de hypotheek geregeld zijn om te blijven wonen. Zeker bij kinderen is de achterblijver financieel zwaar de klos. Kinderopvang is onbetaalbaar geworden. Helaas zijn ook de pensioenen onder druk gekomen. Oplossing is hier extra aflossen.  Daardoor daalt de restschuld en krijg je korting op de rente. Bij scheiding heb je met een onder water staande hypotheek geen mogelijkheden. En bij werkeloosheid kun je je verzekeren. Zeker doen in deze onstabiele tijden.

 


Wat nu te doen?
Bekijk de video

Zet je een serviceabonnement op je hypotheek.

Je krijgt een schematisch overzicht
en daardoor weer grip op je financiële situatie. Daarmee krijg je inzicht wat een verantwoorde hypotheek is bij normale voortgang, bij WW, bij arbeidsongeschiktheid, bij overlijden en eventueel bij scheiding. En wat belangrijk is, je hebt rust in deze onstabiele wereld, je financiële situatie is in kaart gebracht en daardoor bespaar je ook nog eens op je volgende hypotheekadvies. Wel zo makkelijk.

 

 

Wil je nu meer weten en niet financieel vast lopen?
Moet je nog aanpassen voor 1 januari 2013 en oude regels handhaven op de hypotheek? Reageer dan snel. Laatste 2 weken van het jaar doen banken niets meer.
Informatieformulier
Volgende editie, o.a. zorgverzekeringen en verhoging assurantiebelasting

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin