Producentbyrån Nyhetsbrev 17 november 2021

Nu släpper vi äntligen de första föreställningarna till Step 2022! Och vi är så sjukt glada och nöjda över att äntligen vara här.

Det har nu gått drygt ett och ett halvt år sedan vi fick avbryta den första upplaga av Step på grund av pandemin som precis då började lamslå världen. Då handlade det bara om att försöka avsluta festivalen med någon slags värdighet i behåll och rädda det som räddas kunde. Men att säga att det var enkelt skulle vara en överdrift. På gränsen till lögn. Men vi och alla andra inom kulturen gjorde vad vi var tvungna att göra. Vi fick ställa in och ställa om och skjuta fram. Men visst kändes det tungt som f…n ett tag där.

Vi hade börjat planera för Step redan 2017. Och redan från början gjorde vi ett grundligt förarbete för att se på behov och önskemål från branschen. Vi arbetade med att förankra, skapa samverkan och hitta win-win för alla inblandade. Och tur är väl det. För när vi hösten 2020 tog vidare arbete inför Step 2022 så fanns det redan så mycket upparbetat att det i princip bara var att plocka upp telefonen och fortsätta samtalet med alla våra fantastiska samarbetsparter igen. Det är sådant som gör en både tacksam och ödmjuk. För det är ju så, att utan våra lokala och regionala arrangörer och samarbetsparter på alla nivåer så blir det inget Step.

Nu släpper vi som sagt de två första föreställningarna till Step 2022. Två föreställningar som visar en del av den bredd som 2022 års festival innehåller. Men vi har mycket, mycket mer på gång inför nästa festival, både när det kommer till föreställningar, workshops och branschprogrammet! Nu längtar vi till mars 2022.

Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER & KONSTNÄRER
Danskompaniet Spinn
Söndagen den 21 november kl 16.00 är det äntligen Sverigepremiär för Spinns föreställning Moby Dick i koreografi av Chiara Bersani på Skånes Dansteater i Malmö! Biljetter och mer information hittas i länken här.
Den 3 december spelas Hannah Felicia på festivalen Showbox i Oslo som arrangeras av Scenekunstbruket. Här kan du ta del av programmet och boka biljetter. Och till slut så var det dags för den isländska koreografen Lára Stefánsdóttir att träffa dansarna Hannah Karlsson och Felicia Sparrström live i Spinnstudion för två dagar med repetitioner med den här underbara duetten. Detaljer filades och rörelser utvecklades vidare. För första gången dansade Spinn i Falkhallen i Falkenberg då föreställningen visades i samband med en studiedag för danspedagoger i Region Halland. Hannah Felicia finns också med i utbudet på årets digitala Dansmässa.
 
Föreställningen Miramos av Torgunn Wold och Paulo Serantes har under hösten funnits med i utbudet av KUBOs Kulturkatalogen. De första föreställningarna har nu genomförts för förskolebarn på Frölunda Kulturhus. Då var det också premiär för Emilia Wärff i rollen som ”Sol” och Amanda Clausen som föreställningstekniker. Se kalendariet över spelplatser i november och december på Spinns hemsida.
 
Moby Dick. Foto: Simone Cargoni
 
 
PROJEKT
Step
Nu släpper vi de första föreställningarna till Step 2022! Efter att ha gått igenom lager av curators, kultursamordnare och kulturhusproducenter runt om i Västra Götalandsregionen närmar vi oss det färdiga programmet, föreställning för föreställning. Två föreställningar från programmet har nu släppts officiellt. Det är Norska koreografen Tony Trans fenomenala duett Jakob som tar sig an manlighetsnormer och relationer och Danska kompaniet Aaben Dans föreställning Hvad är det? som utforskar barns gränslösa förmåga till fantasi och upptäckter! Mer information och fler föreställningar kommer inom kort!

Glöm inte heller att boka in datumen för Steps branschprogram som äger rum i Göteborg den 2-5 mars. Och ja, ni läste rätt: vi har nu utökat det med ytterligare en dag onsdag den 2 mars då det blir fullt fokus på det regionala danslivet! Mer om detta och om registrering kommer under de kommande veckorna. Följ gärna festivalens Facebook-sida för fler uppdateringar om detta och mycket annat framåt.

www.stepfestival.se
 
Föreställningar Step 2022 – Jakob och Havd er det?
   

Dansakademin
I samarbete med Barnteaterakademien och Dansakademin arrangeras den 29 november samtalet  Skapa mening – ett samtal om tid och rum, röda trådar och meningsskapande i scenkonsten på Hagateatern i Göteborg. Samtalet handlar om dramaturgi och den sceniska helheten och börjar kl 18.00. Kvällen modereras av Bodil Persson som är dramaturg inom dans och cirkus samt är gästlärare på Stockholms konstnärliga högskola. Förhandsanmälan görs senast 24 november. Läs mer om samtalet här!

Sista ansökningsdatumet för Open stage är framflyttat! Har du en föreställning för barn och unga under utveckling? Vill du bolla din idé och ditt material med en erfaren dramaturg eller koreograf? Ansök till Open Stage! Under en inspirerande heldag varvas korta föreställningsutdrag med feedback från coacher med stor erfarenhet av scenkonst för barn och unga. I publiken finns inbjudna producenter, arrangörer, danskonstnärer och andra branschaktörer och vi lotsas genom dagen av en moderator. Open Stage riktar sig till dig som är professionellt verksam utövare, med fokus på utövare verksamma i Västsverige.

www.regionteatervast.se
 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med scenkonstkollektivet mold och med O vad gäller administration. Vi arbetar även vidare med processledningen av projekten På Turné och Gör plats! med lite allt möjligt med dansarna och koreograferna Liza Penkova och Karolin Kent, blåsorkestern GWO och med projektet InDiiD.
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se