Bethlehemkerk Nieuwsbrief
Maart 2017 nr. 12
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Voedselbank: inzameling 26 maart
 
Uitslag verkiezingen: Samen verder
 
Films in de 40 dagentijd: Luther
 
Beroepingswerk Bethlehemkerk
 
Help slachtoffers hongersnood
 
Pastoraat nieuwe stijl
 
Goede Vrijdag: Kliederkerk
 
Lectio Divina in het stiltecentrum
 
Zondag 26 maart
4e zondag van de veertigdagentijd
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
''Meer dan genoeg"
 
 
Voorganger:
ds. Erik van Halsema
 
Sterretjes
 
Paaskaarsen
De huispaaskaarsen zijn vanaf deze week bij Trinette aftehalen.
 
Het oppasteam heeft versterking nodig.
 
Het kenniscafé is de gelegenheid waar vrijwilligers in zorg en welzijn elkaar ontmoeten
 
 
 
AGENDA
Komende week:
 
 
Zondag 26 maart
Ontmoetingsmiddag sectie
Zeeheldenkwartier
 
Dinsdag 28 maart  Ontspanningsmiddag
voor senioren
 
Filmtheater: Luther

Vrijdag 31 maart
Liturgische werkgroep
 
Zaterdag 1 april
 
SAVE THE DATE
Vrijdag 14 april Kliederkerk
 

Zondag 26 maart

Johannes 6: 1-15

­
Meer dan genoeg 
Het Bijbelverhaal van vandaag gaat over vertrouwen. Vertrouwen dat er genoeg is, dat je maar je hand hoeft op te houden en dat je dan ontvangt. ‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ – dat gebed wordt in dit verhaal verhoord.
 
 
 
 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Voedselbank inzameling op 26 maart
 
Op zondag 26 maart zamelt de diaconie van de Bethlehem- kerk voor aanvang van de dienst voedselwaren in voor de voedselbank Gooi en omstreken. Er is uitsluitend behoefte aan voedsel dat langere tijd houdbaar is, zoals rijst of pasta in pakken of potjes die een verre houdbaarheidsdatum hebben. Producten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging zijn ook welkom.
 
Uitslag verkiezingen: Samen verder
Als de uitslag van deze verkiezingen iets duidelijk maakt, dan wel dat we leven in een land van minderheden. De komende regering zal waarschijnlijk uit minstens vier partijen bestaan. Een ding is duidelijk: willen we als land verder komen, dan kan dit alleen samen. Samen verder, dat is de opgave waar ook de politiek zich voor gesteld ziet. Lees meer ...  
 

Films 40dagentijd: Luther

Films in de veertig dagentijd 2017 - Een cyclus van 6 films: Sterk en Dapper, dinsdag 28 maart.
 
Als Luther op jonge leeftijd aan de dood ontsnapt, besluit hij zijn leven te wijden aan het dienen van God. Hij is echter een kritische student en zet openlijk vraagtekens bij de beslissingen van Paus Leo X. Luther is er van overtuigd dat er een liefdevolle God is die verlossing biedt. Als hij zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg spijkert, is er geen weg meer terug. Lees meer...
 
 
 
 
Beroepingswerk Bethlehemkerk
 
In navolging op de berichtgeving dat ds. Erik van Halsema beroepen zou gaan worden, kunnen we u nu vertellen, dat een afvaardiging van de gemeente Morgenster op 11 maart daadwerkelijk een beroep op hem heeft uitgebracht. Dit na een positief gemeenteberaad op 6 maart. Formeel heeft Erik van Halsema nu drie weken om het beroep te overwegen, maar zoals we allen weten, zal hij dit beroep aanvaarden.
 
Help slachtoffers hongersnood
De komende 6 maanden dreigt er hongersnood voor meer dan 20 miljoen mensen in Afrika.
Deze mensen lijden aan voedselgebrek en ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan hebben 100.000 mensen direct hongersnood en lopen 5,5 miljoen mensen risico daarop. De samenwerkende hulporganisaties, waar Kerk in Actie onderdeel van is, lees meer ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pastoraal nieuwe stijl
  
Hoe doelgroepdenken zijn intrede deed in het pastoraat van de Protestantse Gemeente Barneveld. Ds. Van Iperen over 'plussers' en 'bouwers'.
De Protestantse Gemeente Barneveld doet aan doelgroepenpastoraat. “Het roept nieuwe creativiteit op en we bereiken mensen die we eerder niet bereikten”, zegt dominee Wilbert van Iperen die samen met zijn collega’s aan de wieg staat van deze verandering in structuur. Lees meer ...
 
Kliederkerk op Goede Vrijdag
Net als de vorige jaren is er dit jaar op Goede Vrijdag (14 april 2017) van 10.00 -13.00 uur weer kliederkerk!
Het thema is deze keer: Verhalen in de nacht
Komen jullie ook weer? Als je je vriendjes en vriendinnetjes meeneemt, vergeet dan niet om ook jullie ouders, je opa of oma of misschien je buurman mee te nemen.
 
 
Lectio Divina in het stiltecentrum
Wij hebben nu een half jaar een prachtig ingericht stiltecentrum.
Op enkele momenten in de week (dinsdagmiddag en donderdagmorgen) is het opengesteld voor mensen in de buurt voor een moment van stilte of ook gesprek.
 
In de maanden april, mei en juni bieden we op een vast moment Lectio Divina aan. Dit is een eenvoudige vorm van meditatie rond een Bijbeltekst.
Lees meer ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl