Stedelijke nieuwsbrief - 09.05.2020
Zottegem verlengt gratis parkeren tot einde mei
 
Parkeren in Zottegem is sinds eind maart gratis ten gevolge van de coronacrisis. Dat blijft zo tot einde van de maand mei. 
Met de gefaseerde versoepeling van de coronamaatregelen, mogen vanaf 11 mei terug alle winkels open. Om de lokale winkeliers, die het nu zeer moeilijk hebben, extra ademruimte te geven, werd beslist om het gratis parkeren nog aan te houden tot einde mei. Er wordt wel nog steeds gevraagd om de blauwe schijf te plaatsen in de betalende zones.

 
 
Winkels heropenen vanaf 11 mei: bijkomende maatregelen
Komende maandag zullen ook de winkels in Zottegem heropenen. Het stadsbestuur benadrukt dat het belangrijk is de regels opgelegd door de federale overheid, strikt te volgen:
  • Eén klant per 10 m² en maximaal 30 minuten 
  • Respecteer de veiligheidsafstand van anderhalve meter
  • Draag zo veel mogelijk een mondmasker
  • Winkel alleen en gericht, en koop lokaal in Zottegem!
Om maximale veiligheid te garanderen bij het winkelen in het stadscentrum, treft het stadsbestuur een aantal bijkomende maatregelen. Zo is er verplicht enkelrichtingverkeer voor voetgangers op de Heldenlaan, Hoogstraat en Stationsstraat, om voetgangers steeds in dezelfde richting te laten wandelen met de winkels dichtst aan de rechterhand. Signalisatie ter ondersteuning is voorzien.  Folders en affiches werden verspreid bij de handelaars om de maatregelen te verduidelijken. De eerstvolgende zaterdagen - traditioneel de drukste momenten in het centrum - zal de stad beroep doen op een externe partner om ook op straat het ontsmetten van de handen terloops mogelijk te maken. 
 
 
Corona-info: evenementen en activiteiten
Door de sluiting van de stedelijke infrastructuren worden alle bijhorende activiteiten geannuleerd of uitgesteld, en dit minstens tot en met 31 mei. Het betreft alle culturele, educatieve, sportieve, indoor, outdoor en toeristische activiteiten en bijeenkomsten in Zottegem tot einde van de maand mei. Voor activiteiten in juni en later kan nog geen uitspraak gedaan worden.Wat betreft de zomeractiviteiten voor kinderen, zoals sportkampen, speelpleinwerking, grabbelpas, hoopt het stadsbestuur hierover zo snel mogelijk te kunnen berichten. 

 
 
Steun onze lokale horeca: ontdek alle take-away & thuisleveringen!
Onze Zottegemse horecazaken gaan momenteel door een bijzonder moeilijke periode. De winkels heropenen op 11 mei, maar voor onze horecazaken duurt de verplichte sluiting nog langer. Steun de lokale horeca door in te tekenen op een van de talrijke take-away initiatieven, aan-huis-leveringen, en originele acties die veel horeca-zaken intussen aanbieden! 

>> Ontdek alle horecazaken die actief blijven
 
 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be