Betatest nieuwe website BHIC gestart!

Jullie hebben het vast al gehoord, gelezen of gezien: het BHIC krijgt een nieuwe website! De site is nu al zo ver af, dat een exclusieve groep gebruikers helpt om de nieuwe website nóg beter te maken. Inmiddels stroomt de feedback binnen en wordt er achter de schermen druk doorgewerkt. We lichten alvast een tipje van de sluier op…

Verder lezen

BHIC viert Kerst en Oud en Nieuw

Eigenlijk staan we het hele jaar door wel voor je klaar, op de studiezalen en digitaal. Maar tegen het einde van het jaar gaan ook wij genieten van kerstkransjes en oliebollen.

Verder lezen

Brabant Quiz viert lustrum!

Alle puzzelaars en liefhebbers van Brabantse geschiedenis opgelet: hij is er weer, dé Brabant Quiz! René Bastiaanse daagt je uit om je kennis van Brabant (vroeger en nu) te testen. Doe je weer mee?

Verder lezen

Waterschap De Dommel zet Rien Wols in het zonnetje

Ton Wegdam van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft onlangs een jubileummedaille uitgereikt aan onderzoeker Rien Wols van het BHIC voor zijn bijzondere verdiensten voor het waterschap.

Verder lezen

Beste verhalen deze maand

Je Flodderbonne komme uit!

November jaren veertig. Vader kreeg van Sinterklaas de opdracht om een naaidoos te maken voor ons Diny. Ieder jaar wisten Sint en zijn Pieten hem te vinden. Mijn broers hielpen vader daarbij. (Bijdrage: Rini de Groot)

Speet, een Osse middenstandsfamilie

Rond 1889 strijken één van de broers en twee zusters Speet in Oss neer. Hun warenhuis oefent vooral tijdens de jaren na de oorlog een sterke aantrekkingskracht uit op de omgeving. (Bijdrage: Pieter Roskam)

Eén dag niet inbreken?

Op die mooie datum 11-12-13, was het ‘1dagniet’. Een nieuw initiatief om ervoor te zorgen dat er één dag géén woninginbraken plaatsvonden… Hoezo een nieuw initiatief?

De Lambertuskerk, de oudste kerk van het dorp

De parochiekerk van Groot Linden, gewijd aan de H. Lambertus, is niet alleen het kleinste kerkje in het kleinste dorp van Cuijk, maar ook veruit het oudste.

De molen van Jetten

De “molen van Jetten” is een begrip voor inwoners van Uden en omgeving. Niemand minder dan de schilder Piet Mondriaan legde deze molen op doek vast.

Heen en weer terug

Al eeuwenlang bevaren veerponten de Maas tussen Gelderland en Brabant. Vooral wandelaars en fietsers maken graag gebruik van de pontjes.

Christus op zolder: een veilig gevoel

Het wegkruis aan de Nistelrodeseweg, begin jaren ’30 geplaatst, was in de zestiger jaren aan vernieuwing toe. Voor het maken van een nieuwe corpus werd beeldhouwer Van Lieshout uit Den Bosch gevraagd. (Bijdrage: Rini de Groot)

De Zwarte Ruiter komt terug!

Toneelvereniging St. Genesius bestaat volgend jaar 115 jaar en pakt daarom flink uit met een grote productie over een historisch figuur... de Zwarte Ruiter!

Aan de wandel met het BHIC!

Trek je wandelschoenen maar weer aan, we brengen deze maand een bezoek aan Veghel. Ga je weer mee?

Verder lezen

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

 

Ben jij benieuwd welke film Sandra ons wil laten zien? Kijk dan hier.

 

 

HET BHIC WENST JE EEN FIJNE KERST EN EEN GEZOND EN GELUKKIG 2014!

Bekijk hier onze recepten voor de feestdagen,

speciaal voor jou opgediept uit de archieven.

 

 Stuur deze email door naar een vriend

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00