VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva. Smile
 Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
 Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
 Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
 Gå in på www.dromcentrum.se 
 Där hittar du också verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.


Hej alla DrömVänner Smile

Nu är det snart Jul igen
och vi har tre spännande datum att se fram emot:
21 dec Vintersolståndet
24 dec Julafton
31 dec Nyårsafton

Tre viktiga datum som alla innebär stora förändringar:

Vintersolståndet, då mörkret vänds till ljus, sammanfaller detta år (2010) med både Fullmåne och total Månförmörkelse (Månen är mitt emellan Jorden och Solen).
Detta kan innebära stora förändringar, både i det inre och i det yttre: Det gamla mörka dör och det nya ljusa föds. Kraften och uppmaningen att lämna gamla förhållningssätt och våga gå in i något helt nytt är tredubblad detta datum.
Både det maskulina (solen) och det feminina (månen) med dess specifika energier framträder starkt.
Fullmåne med total Månförmörkelse samtidigt som Vintersolståndet – årets vändpunkt mot ljusare tider, har inte hänt på flera hundra år.
Om vi så väljer kan detta bli en härlig tid då vi med ny styrka ’går mot ljusare tider’ och tar emot mycket stöd och healing.

Julafton firar vi Jesus födelse, symboliskt för det oskyldiga barnets och kristusmedvetenhetens pånyttfödelse i människan. Speglar den frekvensförhöjning som nu sker globalt – att varje människa inrymmer hela universum i sitt medvetande.

Nyårsafton, årets sista dag. Den dag då vi sätter nya intentioner för det kommande året. Övergången från det gamla till något helt nytt.
Skriv gärna ned vad du vill släppa taget om – och vad nytt du vill inplantera i din inre trädgård, som du vill låta gro, växa och uppleva under det nya året 2011.

På så sätt skapar du fram ditt liv mera medvetet. I takt med att vi släpper taget om det som begränsar oss kommer vi närmare vår kärna. Nu behöver vi alla vara den förändring som vi önskar i världen!

Mörkret transformeras till ljus. Nytt liv, ny medvetandenivå, nya intentioner, uppstår. Inget kommer någonsin längre att vara sig likt.  Varken i människans inre, i världen, eller kanske ens i universum.
Nya öppningar och möjligheter (och utmaningar) för den som vill se dem och acceptera dem. Så mycket nytt har nu öppnats för oss att forska i. Många möjligheter och vägar som vi inte trodde fanns …


JulDrömmar med Tolkning
Pånyttfödelsedrömmar och Stressdrömmar hör julen till.
Här kommer ett par av varje. Läs först drömmen och fundera över hur du skulle tolka den. Jämför sen med tolkningen nedan.

DRÖM OM GUDINNA
Framför mina ögon ser jag en stor kvinna liggandes. Hon har krona på huvudet. Jag vet i drömmen att hon är en gudinna. Jag vet också att hon ska föda barn. Då ser jag hur en baby föds upp ur hennes bröst.  Det känns väldigt mäktigt.
TOLKNING
En gudinna föder ett barn ur hjärtat. Du verkar ha drömt om pånyttfödelsen av den feminina principen, den kvinnliga Kristus.

DRÖM OM BABY
En baby talar till mig. Den berättar kloka saker om livets mysterier. Tyvärr minns jag inte vad den sa, men det var som att jag förstod allt och det kändes väldigt stort. När jag vaknade kände jag tacksamhet och ödmjukhet. Kände mig liten på jorden men samtidigt så stor.
TOLKNING
Det verkar som att den inre Vägvisaren (Självet eller den Stora Anden) har talat till dig i form av det oskyldiga barnet. Livets mysterier har förmedlats till dig och du bär med dig den vetskapen, om än inte medvetet. Kunskapen kommer förmodligen fram när den behövs. Din visdom har fördjupats.


DRÖM OM LEJON
Jag drömmer att ett lejon ligger bredvid mig i min säng, men det är inlindat i lakan som hålls ihop bandage. Jag både blir rädd och tycker synd om lejonet.
TOLKNING
Drömmen visar att både du och ditt inre lejon är vilande och inaktiva (ligger).
Ditt inre lejon är dessutom inlindat och hindras då i sitt naturliga rörelsemönster. Kanske är det dags för dig att börja ryta till.  Lejon är rovdjur, de ryter och de tar för sig. Släpp ditt lejon fritt!


DRÖM OM KONFERENS
Jag/vi har anlänt till det hotell där vi ska ha konferens. Jag ska föreläsa för 40 personer om ett par timmar – i två dagar.  Då visar det sig att jag har inget schema, inga stolpar, inga redskap – har inte förberett. Märker då också att jag inte ens har shampo, klädombyten eller smink med mig. Jag har glömt alla viktiga saker som jag behöver. Frustrerad och stressad försöker jag klottra ned på ett papper vad jag ska avhandla och vad jag ska informera om, men det blir inget för jag är för stressad. Vaknar svettig …
TOLKNING
Denna dröm verkar handla om dålig framförhållning och tidsbrist, och därmed stress. Du oroar dig för att det som ska göras inte kommer att fungera. Finns sådan situation i ditt liv ? Kanske viktigt att sortera och prioritera för att inte fastna i tidspressen.

DRÖM: PÅ AFFÄREN
Jag har fest hemma men har gått till affären för att handla något som behövs för att middagen ska kunna börja. Först hittar jag inte det jag ska köpa. Sen är det jättelång kö i kassan. Jag blir mycket stressad. Folket väntar hemma, måste hem fort så att festen kan börja. När det blir min tur i kassan så hittar jag inte börsen och kan inte betala för varorna. Vaknar oerhört frustrerad.
TOLKNING
Kanske är du orolig för att inte ha allt till hands och på plats inför någon uppgift.
Inför vilken situation känner du rädsla att vara otillräcklig? Vad kan du göra för att inte oroa dig och tappa kraft? Kan du ha distans och perspektiv och ändå empati för dig själv inför uppgiften?

FLER STRESSDRÖMMAR INFÖR JULEN:
Hinner inte med, missar tåget/bussen, glömt passet, glömt resväskan hemma, inte fått med det jag behöver, hinner inte ordna, letar något och hamnar fel, tappar fokus och gör än det ena än det andra och inget blir gjort …

HUSET BRINNER = dina nerver börjar bli utbrända. Stress.
DRUNKNA = du håller på att drunkna under alla åtaganden
FALLA = du orkar inte, du faller. (släpp taget, du behöver inte vara perfekt)
STOPP I TOAN = du håller tillbaka din frustration, du säger inte ifrån
EXPLOSION = risk för tryck-kokar effekten
-
Vill du slippa julruschen och samtidigt lära dig mera om drömtolkning
beställ DrömTolkning och DrömAlkemi på www.dromcentrum.se
Alla blir glada  åt en bra drömbok som julklapp.

Bli medlem i DrömCentrum för 250:-/år. Då stödjer du vårt underhåll av hemsidan och får tillgång till den interna mailinglistan, erbjuds att delta i interna utbildningsdagar, går till reducerat pris på "Mötesplats Drömcentrum" samt inbjuds till årsmötena. Klicka på Nyhetsbrev/medlem och scrolla ned till Bli medlem …

Aktiviteter:
Föreläsningar och kurser om drömmar, inre bilder och healing hittar du under Kalendarium på www.dromcentrum.se
Mötesplats DrömCentrum välkomnar dig och dina frågor en söndag i månaden.

Nyheter:
Böcker till lågpris hittar du under Tips på böcker. Förstå dina Känslor-att läka sig inifrån  finns i nyutgåva. Uppskattad bok och bra julklapp. Se även nya lill-boken Din Väg Genom Liven-Medvetandeutvecklingens stege.
-
Nya spännande texter kommer successivt in på hemsidan, så gå in lite då och då och uppdatera dig i drömkunskap.

En riktigt skön, vacker och vilsam Jul
och ett underbart Nytt År
önskar jag dig

Louise Minerva-Li