Nieuwsbrief september 2008

Een nieuw school- en werkjaar staat voor de deur of is voor velen net begonnen. Vaak een moment waarop we besluiten om de dingen anders aan te pakken. Helaas gaan deze veranderingsprocessen meestal niet zonder slag of stoot. Ook het energetische gegeven dat de trillingsfrequentie op de aarde zich aan het verhogen is, zal er toe bijdrage dat transformatieprocessen onvermijdelijk zijn. Ik vergelijk een dergelijk proces altijd met de volgende metafoor. Je staat bij een rivier aan de ene oever, dat is de situatie waar je je in het nu bevindt. In de verte, aan de andere oever, is het leven dat je bewust of onbewust wil leiden. In de rivier die er tussenin ligt, staat veel stroming, overal steken scherpe keien boven het wateroppervlakte op en water- vallen duiken uit het niets op. Het bedwingen van deze rivier lijkt een onmogelijke opgave. Je voelt weerstand en angst om deze reis te aanvaarden. Af en toe steek je een teen in het water, maar deinst weer terug. Wie verzekert je, dat het leven aan de andere oever beter is? Is het de moeite waard om afscheid te nemen, verdriet aan te gaan en soms pijn te moeten lijden? Weet dan dat je ooit eerder op die plek bent geweest, het is jouw bron, daar kun je zijn wie je werkelijk bent. Het is de bedoeling dat je in die richting beweegt. Dat heb je je voorgenomen toen je in je aardse jasje kroop. Sterker nog alle leuke en minder leuke ervaringen en gebeurtenissen die je naar je toe trekt, zijn er op gericht om terug te keren naar jouw eigen plek, jouw eigen thuis. Als je zelf niet gaat bewegen, dan zorgen anderen er wel voor dat je in het diepe moet springen. En zoals dikwijls geldt, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.
Zo ook hier, je kunt door het water gaan, maar ook het heft in eigen hand nemen en er voor kiezen om een veilige brug te bouwen. Een behouden overtocht gewenst en mocht je onderweg een gids of bruggenbouwer nodig hebben, je bent van harte welkom!

12-16 OKTOBER: SYSTEMEN IN BEWEGING, ENERGIE IN BEELD
Over wegen naar Rome gesproken, er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de 4-daagse training Systemen in Beweging, Energie in Beeld, die van 12 tot en met 16 oktober gehouden wordt op 50 kilometer van de Italiaanse hoofdstad. Deze training, waarbij energetisch en systemisch werk centraal staat, vergemakkelijkt het proces om van de ene naar de andere oever te komen.

5, 19, 25 SEPT. : FAMILIEOPSTELLINGEN (WORKSHOP-OPLEIDING) Op 5 september is er nog ruimte voor enkele vraagstellers om tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen een persoonlijk vraagstuk uit te werken met behulp van een familieopstelling.
25 en 26 september staat in het teken van de start van een nieuwe 5-daagse opleidingscyclus " Coach-Inn-Systemen", de training waar deelnemers zelf leren om organisatie- en familieopstellingen te begeleiden.
Voor diegene die al meer ervaring hebben met het faciliteren van opstellingen begint op 19 september de 5-daagse opleiding "Specialist-Inn-Familieopstellingen", een verdiepingsslag na een basisopleiding.

17 SEPTEMBER EN 29 SEPTEMBER: KENNISMAKINGSWORKSHOPS Ook in september is het weer mogelijk om kennis te maken met de methodieken die een belangrijke onderdeel uitmaken van het producten en dienstenpakket van Coach-Inn. Op 17 september vindt van 19.15-22.00 uur een kennismakingsworkshop opstellingen plaats. Op 29 september staat een workshop Energiemanagement op het programma. Beide avonden kennen een actief karakter, waarbij de deelnemer zelf ervaring opdoet met de genoemde methodieken, inzicht krijgt in mijn werkwijze en vragen kan stellen over de cursus- en opleidingsmogelijkheden. Meer informatie tref je op de website.

1 OKTOBER, 30 OKTBER: ENERGIE WAARNEMEN Het kunnen waarnemen van energie biedt een toegevoegde waarde in het werken met organisaties en/of gezinnen. Coach-Inn organiseert daarom twee verschillende trainingen: de 1-daagse training Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie" op 1 oktober a.s. en de 2-daagse training Waarnemen-Inn-Familieenergie startend op 30 oktober a.s. Tijdens deze trainingen leer je vaardigheden om de energie van respectievelijk organisatie- en familiesystemen waar te nemen en te doorgronden. Hierdoor krijg je meer inzicht in dié processen die zich onder de waterlijn afspelen en kunt op basis daarvan de juiste positie innemen en praktische, effectieve en efficiënte interventies plegen.

25 OKTOBER: ENERGIEDAG Op verzoek van velen van jullie gaat op zaterdag 25 oktober de Energiedag op herhaling. Je ontdekt hoe jouw energieveld er uit ziet, onderzoekt welke dingen je energie geven en op welke manier je energie verliest. Daarnaast krijg je tools om je eigen energie te gaan managen.

BOEKENTIPS VAN DE MAAND
Bij het waden door de rivier is het soms handig wat inspirerende lectuur mee te nemen. Hierbij twee boekentips. De eerste is "De weg van de minste weerstand" van Robert Fritz. Hij vergelijkt het leven dat een verloop kent volgens bepaalde (ingesleten) structuren met water dat het reliëf in het landschap volgt. Om veranderingen aan te brengen, dienen fundamentele
keuzes gemaakt te worden. De auteur analyseert het keuzeproces en geeft aan hoe we ervoor kunnen kiezen de creatieve factor in ons eigen leven te worden. Het tweede boek is " De grote sprong" van Hans Korteweg, Hanneke Korteweg-Frankhuisen & Jaap Voigt. De grote sprong gaat over de stap in het onzekere. Het vertelt hoe wij in het nauw komen doordat wij blind zijn voor de werkelijkheid waarin wij verkeren en hoe ons bestaan zodoende een gevangenis wordt. Vervolgens wordt beschreven hoe het mogelijk is tot vrijheid te komen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail door of zend mij het e-mailadres.