van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  8 januari 2019
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
  • 19-01-19: 3D-stretching: Amsterdam
  • 13-04-19: ALV 
  • 15-06-19: Schaatstrainerscongres
 
 
Bijscholing 3D-stretching in combi met bezoek landelijke marathon Amsterdam
Op zaterdag 19 januari organiseren we, vooraf aan de landelijke marathon in Amsterdam, een tweede bijscholing over 3D-stretching. Dit wegens de succesvolle bijscholing op 26 september in Assen en vanwege de vraag uit de rest van Nederland.
 
Over de manier en het effect van het rekken van onze spieren is nog altijd veel te doen. In deze bijscholing geeft Bob Stoker zijn visie op de 3-dimensionale manier van spierrekken. Bob is als sportmanueel therapeut verbonden aan de AFP TopsportQliniek. In de schaatswereld is hij werkzaam voor het marathonteam Okay Fashion & Jeans en het IKO Schaatsteam.
 
Wanneer je de juiste doelen (spierverzorging en lenigheid) kunt koppelen aan de 3-dimensionale manier van spierrekken, kan dit waardevol zijn voor (inline) schaatsers. Met 3D-stretching ben je in staat om meer verkorte spiervezels te vinden en te bereiken dan met enkelvoudig rekken. Tijdens deze bijeenkomst leer je de zes voor het schaatsen belangrijkste spiergroepen 3D te rekken: de bekken-, de heup-, de bil-, de bovenbeen- en de onderrugspieren. Want, zoals alle onderdelen van de grondmotorische eigenschappen is lenigheid van enorm belang voor schaatsers!
 
Datum en tijdstip
Zaterdag 19 januari 2019
14.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
15.00 uur: Aanvang
18.00 uur: Einde en toegang marathon
 
Locatie
Duofit Amsterdam
Radioweg 64
1098 NJ Amsterdam
(de ingang van Duofit bevindt zich 100 meter voorbij de ingang van de Jaap Edenbaan)
 
Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen)
 
Voor wie
Schaats- en inline trainers vanaf niveau SL2 
 
Praktijk
Let op: het betreft een praktijk bijscholing, dus kom in sportkleding
 
Punten
Na afloop krijg je 3 punten voor je technisch-kaderlicentie.
 
Vrije toegang landelijke marathon
Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om je bijscholing te combineren met de marathon die ’s avonds op de Jaap Edenbaan wordt verreden. Als marathontrainer een topcombinatie, maar ook langebaantrainers die bij de marathon willen kijken. Voor alle deelnemers ligt er daarom een toegangskaart voor de marathon klaar.
 
Aanmelden
Aanmelden doe je via de site.
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook