November 2020
In deze nieuwsbrief:
 
Leren van afstand
Voor de zomervakantie hebben we aan leerkrachten, leerlingen en ouders gevraagd hoe zij het onderwijs op afstand hebben ervaren. Wat hebben ze ervan geleerd en zijn er aspecten geweest die bruikbaar zijn voor de toekomst?
Je leest het hier!
 
 
Vensters PO

 
Sinds 2 november is het weer mogelijk om de vragen van Vensters PO (kosteloos) toe te voegen aan de Tevredenheidspeilingen! Zoals elk schooljaar heeft Vensters een afnameperiode tussen november en april.
Met de resultaten op de vragen van Vensters PO kunt u het tabblad ‘waardering’ vullen op uw pagina op Scholen op de Kaart. Lees meer
 
Van tevredenheid naar satisfaction
Sinds kort is het bij ons ook mogelijk om de Ouderpeiling in het Engels af te nemen!
Voorheen was het alleen mogelijk de vertaling naast de originele lijst te leggen en het Nederlandse formulier in te vullen. Sinds het nieuwe schooljaar kunnen de peilingen direct in het Engels worden ingevuld. Ouders kunnen in het startscherm aangeven of ze de peiling in het Nederlands of in het Engels willen invullen. Wilt u (kosteloos) gebruik maken van deze optie? Laat het ons weten!
 
 
E-book Schoolprofilering

 
Het boek Schoolprofilering is nu bij ons als e-book verkrijgbaar.
Dit boek beschrijft hoe een schoolteam kan komen tot een gezamenlijke ambitie en een helder schoolprofiel. Het gaat in op schoolkeuzemotieven van ouders en op beeldvorming en imago. Vervolgens komt de vraag aan de orde hoe de school naar buiten kan treden met haar schoolprofiel en welke middelen daartoe inzetbaar zijn. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat: laten zien waar de school voor staat, waar ze goed in is en wat ouders (en anderen) mogen verwachten.
Vraag hier het ebook kosteloos aan!
 
 
Tijd voor Tevredenheid
Momenteel staan er een kleine 400 Tevredenheidspeilingen uit. Begin november is altijd een populair startmoment om de tevredenheid in kaart te brengen. Ouders, leerlingen en personeelsleden hebben al een aantal maanden het nieuwe schooljaar kunnen ervaren. Wat gaat goed en wat kan er beter?
Bent u ook beniewd naar de tevredenheid en wilt u voor het eind van het kalenderjaar nog een rapport, bestel dan hier de peiling(en) of pas de lijst aan naar wens in de Vragenplanner.
 
 
Themalijsten

 
Benieuwd naar de tevredenheid over specifieke/actuele zaken? Met onze themalijsten helpen we u graag verder. Zo hebben we vragenlijsten over schooltijden, peuterspeelzalen, werkdruk, sociale veiligheid en onderwijs op afstand. Ook kunnen we in samenwerking met de school een nieuwe, schoolspecifieke vragenlijst ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact of lees verder.