VOOR WELKE STIJL VAN DANSEN KIES JIJ?


De energie van de maand september gaat over dansen en vrij voelen. Mogelijk bestaat in dit bevrijdingsproces de overtuiging dat het nodig is om banden te verbreken, zodat je je eigen weg kunt gaan. Het proces voltrekt zich echter veel subtieler. Je zal door de omstandigheden uitgenodigd worden om verschillende relaties opnieuw te bekijken, zowel in de zakelijke als in de privé context. De belangrijkste opdracht is, om je eerst bezig te houden met het onderzoek wat je komt doen op aarde. Het antwoord krijgen op deze vraag zal voor menigeen als een levensdoel op zich voelen. De planeetstanden en daarbij behorende energiestroming zal je echter de komende maand hierin behulpzaam zijn. Op basis van jouw research volgt de vraag welke verbindingen ondersteunend of juist belemmerend zijn om invulling te geven aan je zielsbestemming. Ongemerkt zullen relaties langs de meetlat gelegd worden van wat zij kosten en wat zij opleveren in relatie tot datgene wat je te doen hebt in dit leven.

Het is de bedoeling om voor nu die relaties los te laten waarbij de neiging bestaat om te leunen op elkaar of onnodig elkaar vast te houden, waardoor je er niet toe komt om zelfexpressie te geven aan je diepste verlangens. Lange tijd kon je berusten in het feit, dat je door deze relatievormen aan te houden niet voor het hoogste goed zou gaan; het bood namelijk veiligheid en gaf invulling aan iets anders waardevols dat in de betreffende levensfase(s) belangrijk voor je was. Het is nu echter je hogere bewustzijn dat je wakker schudt en je in contact brengt met je hogere plan. Het wordt daardoor duidelijk dat de tijd rijp is en dat het onmogelijk is om nog langer te wachten. Het losweken en ruimte maken, voelt als een pittig (rouw)proces. Gelijktijdig weet je dat je op een kruispunt staat en er eigenlijk geen weg terug meer is om een eigen koers te gaan varen. Het is goed om te bedenken, dat het niet alleen gaat om verlies, maar om te beseffen dat er ook veel moois voor terug komt. De aanwezigheid van geestelijke wijsheid zorgt ervoor om goede besluiten te nemen die jouw andere kijk op relaties onderstrepen. Welke keuzes je hierin ook maakt; je kunt op een compassievolle, integere en niet te rigoureuze manier zowel met jezelf als ook met de ander omgaan. Wees je er bewust van dat zij in hetzelfde schuitje zitten. Jullie zijn eerder lotgenoten dan vijanden. De balans van geven en nemen van dat wat je in de relatie gekregen hebt en ook nog mag ontvangen, verdient een liefdevolle benadering, ook al doet het (tijdelijke) afscheid soms nog zo'n pijn.

Het proces van losmaken komt het dansen ten goede. Een lossere, energierijke dansstijl, waarbij je elkaar niet gevangen houdt en er toch ook ruimte is voor warmte en koestering, wordt de nieuwe mode. Het is een soort van innovatieve dansvorm die via een wals en slowen overgaat in een passievolle tango om te eindigen in een improvisatiedans, waarbij iedereen vrij is en je, ondanks dat, niet alleen op het podium staat. Je komt elkaar op een los-vaste manier steeds opnieuw weer tegen.

Zo worden er hele oude ketenen, waar je verstrikt in geraakt bent, ontward en ontrafeld. Het kan gaan over thema's die afkomstig zijn uit vorige levens of thema's die generaties lang doorgegeven zijn. Pas als er ruimte en vrijheid gekomen is, kan je ervaren hoe stram je geworden bent van bepaalde "bondgenootschappen". Zo kan het zelfs zijn dat je deze maand wat meer last hebt van spierpijn of vermoeide armen en benen. Het doet denken aan hoe het, bij het loslaten van de traditie om de voeten van Chinese vrouwen in te binden, is gegaan. Hoewel het inbinden op fysiek niveau al lang niet meer gedaan werd, bleef de energetische "inbinding" nog veel langer voortbestaan. Zelfs nu zijn er daarvan nog duidelijke restverschijnselen in de cultuur aanwezig. Loslaat en losmaak processen kennen meerdere lagen, die één voor één afgepeld moeten worden. Daar is inspanning, geduld en tijd voor nodig.

Zo kent ieder volk remmende schoonheids- en geloofsidealen, die gezorgd hebben voor en nog steeds zorgen voor stagnatie in de groei. Hierbij gaat het niet alleen over vrouwelijke rituelen, maar ook over archetypisch mannelijke aangelegenheden zoals stoerheid, stevigheid en het niet mogen uiten van emoties. In deze periode wordt er een hele slag gemaakt om deze dogma's te herzien en weer tot de kern te komen waar het leven werkelijk over gaat. Al met al een vervolg op "de druppel" die beschreven werd in de nieuwsbrief van augustus.

In de tekening gaat de aandacht naar de voet, die heeft behoefte om te schoppen. Het gaat niet om ergens tegenaan te trappen, maar om te scoren door iets nieuws voort te brengen. Er ontstaat een bol van mooie, verfijnde sterrenstof in de kleuren oranje, geel, groen, paars en lichtblauw. Het is een vrolijk geheel. Door deze bal aan het rollen te brengen, worden er allemaal energetische zaadjes verspreid. Het is net als bij de pluizenbol van een paardenbloem; adem diep in en probeer alle pluisjes weg te blazen. Het is een speelse, aanstekelijke en fijne flow dansend in de wind. Geef jezelf de ruimte om je innerlijke, vrije beweging te volgen en je te laten verrassen door daar waar je uit komt of ineens uiting aan geeft.

Ook bij de armen is er beweging. Deze oogt echter wat plechtiger met de wit, bordeaux, roze en rood tinten. Het lijkt op een wierookvat dat slingerend geuren en inspiratie verspreid. Het zijn de wijsheden, de paradepaardjes en spirituele intelligenties waar een ieder over beschikt, die onvoorwaardelijk met het grote geheel gedeeld mogen worden. Eenmaal in dit deel van het proces aangeland, zijn de relatiethema's gelukkig wel een beetje voorbij. De beweging die eerst nog hoofdzakelijk van buiten naar binnen ging, is omgedraaid en keert zich nu van binnen naar buiten en voelt licht, luchtig en vrij aan. Het is zo prettig om in verbinding met jezelf te zijn, waardoor er van eenzaamheid geen sprake meer is. Je gaat doen wat je te doen hebt en ook ten diepste wil doen. Alleen al om daar mee bezig te zijn, ervaar je als thuiskomen in jezelf. Het zou dan ook echt als een gemis en ook een gemiste kans voelen als je voor minder was gegaan, terwijl er juist nu zo iets groots en wezenlijks mogelijk is. De energie wordt steeds meer free flowing, zachter en dieper. Lagere vibraties krijgen een upgrade. Na een doorbraak, gaan steeds meer mensen in hun eigen licht staan. Juist door de diversiteit wordt het een kleurrijk gebeuren, waarbij de individuele kleuren ook weer een krachtig geheel en een eenheid vormen. Daar waar de gekwetste delen en de overlevingsdelen lange tijd de boventoon voerden, is het nu het gezonde deel dat vol vertrouwen de dans gaat leiden. Je mag luisteren naar je hart en de bewegingen volgen die jouw innerlijke stem je influistert. Gewoon omdat het leuk is en gewoon omdat jij het kan. Dat je daardoor ook meer betekenisvol bent voor het collectief, is een zeer welkome bijkomstigheid.

Vergeet vooral niet in deze tijd van transformatie om in contact te blijven met jezelf, ongeacht wat de buitenwereld van je vindt. In de eerste plaats is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en jezelf ondersteunt, daar waar het nodig is. Als je de aanwezige overvloed laat stromen en van binnen de rijkdom voelt, dan kun je ondanks mogelijke zwaarte om je heen een lichtvoetige en luchtige engel op aarde zijn. Een mooie spiegel voor het al-wat-is.

Een maand toegewenst waarin je oude koorden zuivert, loslaat en doorbreekt, zodat je door deze intense healing niet meer vleugellam maar vogelvrij kunt Zijn!


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:

7 SEPTEMBER: ADEM-INN (AVONDWORKSHOP)
Een transformerende, muzikale workshop met een bewust verbonden ademhaling. Er zijn nog twee plekken vrij. Op 9 oktober is de volgende ademcirkel

6 OKTOBER: ADEMINTERVENTIES IN COACHING
In deze praktische workshop krijg je inzicht in hoe je door de adem te observeren, effectieve lichaamsgerichte interventies kunt plegen in coachgesprekken.

23 NOVEMBER: KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN
Kennis en kunde m.b.t. de karakterstructuren mag eigenlijk niet ontbreken in de gereedschapskist van een coach. Het biedt mogelijkheden om coachsessies effectief en to the point te maken.


BOEKENTIP

In het licht van de supermaan van gister is er een nieuwe Innergy Waters remedieset geboren. Na een ontwikkelingsproces van een jaar kreeg "een zielsverlangen van mij een aardse bestemming".

Na de Chakraset, Transformatieset, Verbindingsset en de set om Op Adem Thuis te komen is dit de vijfde set in de rij, die bestaat uit 10 intentiedragers, 10 energietekeningen en 10 energetische teksten met de thema's Innerlijke Bron, Intuïtief Luisteren, Hogere Wil, Passievol, Overgave, Onbevangenheid, Levensenergie, Eigen Wijsheid, Vruchtbaarheid en (Weder)Geboorte.

Veel dank aan een ieder die aan deze creatie een steentje heeft bijgedragen. Ik wil de reisgenoten die het afgelopen jaar met mij meegingen op de innerlijke groeireis "P.S. Je wordt Thuis Gebracht - 2" speciaal bedanken. Het was fijn om op jullie uitnodiging deze manifestatie vorm te mogen geven. Het was voor mij een bijzondere tijd om samen onderweg te zijn waarin we zoveel mooie. leerzame en fijnbesnaarde energie met elkaar uit hebben kunnen wisselen.


RECEPT VAN DE MAAND
In het kader van lekker en weer eens wat anders, hierbij een recept van een variant op humus; een heerlijke linzen-cashewnotenspread.


CONSULTEN
Je bent van harte welkom voor (Human Design) readingen, opstellingen en (adem)coaching. Wil je een afspraak maken, stuur dan een mail naar info@coach-inn.nl. Je ontvangt dan een paar datavoorstellen in je mailbox. Er zijn in oktober nu nog een paar plekjes vrij.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten, die geserveerd worden in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.