Nieuwsbrief #48 - Juni 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.
 
Project:
Afdichtingen Velsertunnel
Beschrijving:
Ook in de infra-tak maakt Liquid Rubber diverse- en bijzondere afdichtingen. Zoals vrijwel bij iedereen bekend is wordt op dit moment de Velsertunnel gerenoveerd. Rijkswaterstaat heeft voor Liquid Rubber gekozen voor diverse kwalitatieve- en duurzame afdichtingen.

Liquid Rubber JointFiller wordt tijdens dit project gebruikt voor het waterdicht afdichten van alle gestuurde boringen rondom de mantelbuizen. Liquid Rubber JointFiller heeft een uniek hechtingsvermogen en hecht ook op alle laste kunststof soorten van de mantelbuizen. De JointFiller, die aangebracht wordt met een kitspuit, sluit na uitharding naadloos aan op alle mantelbuizen en zorgt zo voor een flexibele waterkering. Ook wordt het product gebruikt als waterdichte "lijmlaag" om zo de deksels van de boring aan te laten sluiten.
 
Liquid Rubber zorgt op deze manier voor een duurzame waterdichting van deze gestuurde boringen. Wij zijn er erg trots op dat Rijkswaterstaat voor ons product kiest voor deze lastige toepassing.
 
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Fundering afdichting
Beschrijving:
De naadloze afdichting van Liquid Rubber voor funderingen wordt veelvuldig toegepast. Zo ook bij dit project. De Liquid Rubber HBS200 is hiervoor het perfecte product. Het producft kan direct op de fundering gespoten worden, zelfs als de ondergrond nog licht vochtig is. Geotextiel kan in het Liquid Rubber geplaastst worden om zo een goede scheur/naad overbrugging te realiseren. Vervolgens wordt het geplaatste geotextiel nogmaals overlaagd met een laag Liquid Rubber HBS200
 
Een sterke, naadloze en blijvend flexibele afdichting die al het vocht buiten houdt.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Gevelaansluiting met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
Liquid Rubber heeft de unieke eigenschap dat het product op vrijwel alle ondergronden goed hecht. In deze situatie is Liquid Rubber HBS200 gebruikt om EPDM (gevel) te verlijmen op het onderliggende bitumen dakbedekking. De bitumen zorgt voor de waterdichting op de binnenplaats van dit werk. Echter is de waterdichte aansluiting op de EPDM van de gevel cruciaal. Werveling van wind kan ervoor zorgen dat het vocht onder het EPDM geduwd wordt waardoor er capillaire werking van vocht kan optreden.

Liquid Rubber HBS200 zorgt voor een flexibele verlijming/waterkering van de EPDM op de bitumen. Hierdoor krijgt het vocht geen kans om onder de bitumen of EPDM te kruipen.

Deze cruciale afdichting in relatief eenvoudig af realiseren met Liquid Rubber. De opdrachtgever was zeer tevreden met deze functionele en kwalitatieve afdichting.
  
  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Bouwvak...?
De bouwvak bestaat eigenlijk niet meer in ons land. Daarom zijn wij, Liquid Rubber Europe, gewoon geopend gedurende de zomerperiode. U kunt ons dus altijd contacten voor vragen, hulp, advies, bestellingen en alle andere services zoals jullie van ons gewend zijn. 
 
Iedereen die de komende periode op vakantie gaat willen wij alvast een zeer fijne vakantie toewensen!
 
Foto: Liquid Rubber Europe
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht