Beste sponsoren en crowdfunding ondersteuners,

Of eigenlijk, beste fans! Via de social media en de ITF Wheelchair website kunnen we met z’n allen de verrichtingen van Diede volgen. Dat is leuk, want het gaat ‘errug’ goed op de tour! Zondag is Diede op het vliegtuig gestapt voor haar eerste toernooien aan de andere kant van de plas. We vinden het leuk om de berichten via social media zo nu en dan  aan te vullen met een nieuwsbrief; op deze manier geeft Diede wat meer ‘inside information’ voor fans als jij!
 
Veel leesplezier en wens Diede succes voor haar huidige trip in USA via Facebook!
 
Met vriendelijke groet,
 
Team Diede
Terugblik Australië

Begin Januari stond er een hele mooie reis op mijn planning. Ik mocht helemaal down under naar Australië voor drie toernooien. Deze verre reis vroeg wel om een iets andere voorbereiding. Zo moest er een nieuwe paspoort komen (mijn oude was nog een half jaar geldig maar dit is voor Australië niet genoeg), je heb een werkvisum nodig en de verschillende vluchten en hotels moesten goed op elkaar aansluiten. Maar deze voorbereiding was de trip meer dan waard. Wat een geweldig land! Heerlijk weer, prachtige natuur en zelfs kangoeroes gezien.
Maar ik kwam om te tennissen. Tijdens alle drie de toernooien was het deelnemersveld erg sterk, in aanloop naar de paralympische spelen probeert iedereen zo hoog mogelijk op de ranking te komen en dus tref je de toppers op bijna alle toernooien. Een mooie uitdaging iedere keer! Ondanks dat ik alleen een dubbel titel heb binnengehaald ben ik tevreden over mijn spel en heb ik ervaren hoe het is om op dit niveau mee te draaien.
Australië was een mooie start van wat er dit jaar nog gaat komen. Met de ervaringen die ik daar heb opgedaan, ga ik goed voorbereid op pad naar Amerika (06-21 maart). In de staat Florida zal ik twee ITF1 toernooien spelen. Ik  heb er heel erg veel zin in en ik hoop op veel goed tennis!

Groetjes Diede de Groot

Vooruitblik
Diede staat komende weken op 2  ITF1 toernooien in Amerika. Ben je benieuwd naar de resultaten,  klik dan op de betreffende linkjes:
 
 9 – 13 maart
 Pensacola Open
 ITF 1
 USA
16 – 20 maart
 Cajun Classics
 ITF 1
 USA
 

ABNAMRO Talent van de toekomst
ABNAMRO en Esther Vergeer zijn overtuigd van de unieke talenten van onder andere Diede. De samenwerking heeft geleid tot een prachtige interactie tussen speelster Diede en mentor Esther. Diede is erg dankbaar voor de mogelijkheden die vanuit deze samenwerking wordt geboden. Klik hieronder voor het artikel over Diede met haar mentor Esther Vergeer.
Bron: Magazine Helden februari 2016
 

Nieuwe Sponsoren
Sinds kort mag Diede ook rekenen op de steun van de volgende drie nieuwe sponsoren:
·         Sanos,
·         All4Finance (gold sponsor!)
·         Milieuservice Nederland
 
Heel erg bedankt voor de ondersteuning. Ben je benieuwd welke bedrijven Diede nog meer ondersteunen, klik dan HIER.
 

Leuk weetjes...
Begin april verwacht Diede een nieuwe sportstoel. Zij neemt een periode de tijd om aan haar stoel te wennen, zodat ze zich goed kan voorbereiden op de komende toernooien.
 
Reizen kost veel geld. Gelukkig is bij het inschrijfgeld van de wheelchair toernooien (deze week $100.00) de maaltijden inbegrepen. Klik HIER voor de maaltijden van deze week. Fantastisch dat bedrijven events als deze een warm hart toe dragen…
 
Diede koos in januari 2015 voor een topsportcarriere. Haar positie op de wereldranglijst was op dat moment 36. Twaalf maanden later staat Diede op plaats 9. De top 7 is verzekerd van deelname aan de Grand Slams.
 
In mei wordt bekend gemaakt welke 4 speelsters Oranje gaan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Rio. Normaalgesproken zijn dat de vier beste Oranje dames op de wereldranglijst. Diede staat comfortabel vierde; desondanks moeten we toch nog even wachten op het definitieve besluit...
 


Diede op de voet volgen
Wil je Diede actief volgen tijdens haar toernooien en in haar trainingstraject? Volg haar dan via onderstaande social media:
 
Als je HIER klikt kom je op de  ITF Wheelchair pagina; via deze pagina kom je op de toernooipagina’s en zie je ook de ranking.
 

Diede de Groot - www.diededegroot.nl