Banner Gomde Denmark
CNR_at_Gomde_Denmark
Nyhedsbrev - Oktober 2015
Kære Sangha og venner af Gomde.
 
Efteråret er trådt ind, træerne omkring Gomde bugner med frugt og det fredelige Helgenæs stråler mildt under efterårssolens klarhed. 
 
Desværre er Phakchok Rinpoches retreat denne måned aflyst. Rinpoche skal opereres og medicineres for en infektion i munden, og har måttet aflyse al undervisning frem til jul. Mens vi ønsker det bedste for Phakchok Rinpoche, er vi meget taknemmelige for at Erik Pema Kunsang har sagt ja til at tilbyde et kursus i stedet for.
Dette kursus ligger nu på hjemmesiden og er åbent for flere tilmeldinger. Se her.
 
Nyt fra Gomde
 
Tsoknyi Rinpoches retreat på Gomde i uge 43 er lukket for flere tilmeldinger. Retreatet begynder kun en dag efter Erik Pema Kunsangs retreat. Vi er meget glade for at der bliver vist så stor interesse for aktiviteterne på Gomde, og er fuldt opsat på fremover at kunne imødekomme den voksende interesse.
 
Frugtplantagen
Frugtplantagen omkring Gomde bugner med økologiske æbler og pærer. Alle er velkomne til at komme og høste så meget som man ønsker. Vil du høste eller høre mere om det, kontakt Knud Wienand (Gomdes caretaker) på tlf: 28900779.
Alt overskud fra frugtplantagen går lige nu til Plegde to Rebuild kampagnen.
 
Tashi Delek
Tashi Delek er Gomdes velgørenheds organisation. Siden at jordskævlet i Nepal ødelagde klosterets tempel i Katmandu, går alle donationer til Tashi Delek til genopbygningen af dette, gennem Plegde to Rebuild initiativet.
 
For nylig sendte Tashi Delek 21.000 kroner til Plegde to Rebuild. Pengene er indsamlet i den danske sangha, hvor mange nu giver et fast månedligt beløb. Tusind tak til alle for opbakningen!
Disse og fremtidige donationer fordobles af en sponsor der har oprettet en ”matching fund”.
 
Hvis du vil læse mere om at donere til genopbygningen af Ka-Nying templet gennem Tashi Delek, klik her

Nyt fra bestyrelsen

Den 27. oktober mødes bestyrelsen en hel dag for at drøfte visionen for Gomde. Det er vigtigt at vi har en fælles, klart formuleret retning for vores sted, som kan kommunikeres til f.eks. fonde og medier. Alle medlemmer af sanghaforeningen er meget velkommen til at komme med forslag som kan drøftes denne dag. Send dem til gomde@gomde.dk.
 
Resultatet vil være tilgængeligt for foreningsmedlemmers kommentarer og ændringsforslag inden det offentliggøres.
 
Kurser og arrangementer
  
Erik Pema Kunsang, d. 16. til 19. Oktober:
Fundamentet for Mahamudra og Dzogchen er totalt åben bevidsthed. 
Hvordan klargøres sindet til at være så åbent?
Hvad gør man for at den åbenhed fortsætter og for at gå videre til autentisk virkeliggørelse?
 
Læs mere eller tilmeld dig kurset her.
 
Tsoknyi Rinpoche, d. 20. til 25. Oktober:
"At opleve følelser i et rummeligt sind"
Kurset er lukket for nye tilmeldinger.
 
Erik Pema Kunsang, d. 24. Marts til 28. Marts, 2016:
Erik tilbyder et nyt af hans populære retreats i påsken 2016. 
Beskrivelse af kurset vil snart være tilgængeligt på hjemmesiden.

Studieretreat, 11 juli - 28 august 2016: "Bodhisattvaens vej"
Næste sommer danner Gomde igen rammerne om et længerevarende praksis- og studieretreat. Der vil blive undervist i Śāntidevas klassiske tekst Bodhisattvaens vej, kombineret med intensiv meditationspraksis. I forbindelse med den daglige meditationspraksis bliver der også undervist i Vajrayana meditation. Underviseren vil være en Lama eller Khenpo fra Chökyi Nyima Rinpoches kloster i Nepal.

Vil du læse mere eller tilmelde dig, se her.

Praksis-weekender på Gomde
I disse weekender er der mulighed for at mødes med Sanghaen og praktisere sammen. Der er planlagt praksis-weekender på Gomde følgende datoer:

11-13 december 2015 (inkl. julefrokost d. 13. december)
15-17 januar 2016

Nærmere information om programmet for de to weekender følger senere.

 Praksisgrupper
  
Husk at der nu er praksisgrupper i både Århus og København. Der er også Grøn Tara Sadhana praksis på Gomde hver torsdag eftermiddag. Du kan læse mere her.

  
Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk
 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat. 

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Som medlem af Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer. For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.

Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk