Juli 2019
In deze nieuwsbrief
  • Bestel gratis studiekeuzevoorlichtingsmateriaal
  • Internationale Communicator Award Studiekeuze123.nl
  • Faces of science: studiekeuzeblogs
  • Nominatie Surf Onderwijsawards 2019
 
Bestel gratis studiekeuzevoorlichtingsmateriaal
Stichting Studiekeuze123 stelt gratis materiaal beschikbaar aan studiekeuzeprofessionals om uit te delen aan studiekiezers. Het materiaal (folders en posters) kan hier besteld worden.  In de folder staat algemene informatie en praktische tips voor studiekiezers die zich oriënteren op een vervolgopleiding aan een hogeschool of universiteit.
 
Internationale Communicator Award Studiekeuze123.nl
Stichting Studiekeuze123 deelt met trots mee dat ze een internationale Communicator Award heeft gewonnen voor de landelijke website Studiekeuze123.nl! Uit meer dan 6000 inzendingen is een aantal websites geselecteerd en door een vakjury getoetst op creativiteit, vakmanschap en impact op de doelgroep. Studiekeuze123.nl is benoemt tot excellence winnaar in de categorie Educatie. Lees verder.
 
Blog faces of science:
'Wat je worden wilt, ben je al als kind'
"Denk eens terug aan je kindertijd. Wat voor kind was je? Wat vond je toen leuk om te worden? Hoewel brandweerman of dolfijnentrainer je toen leuke beroepen leken en nu misschien ver van je afstaan, zitten er misschien wel elementen in die je nu nog steeds leuk vindt." Liza Cornet, neuropsycholoog bij de UT, vertelt samen met andere wetenschappers op Faces of Science hoe zij haar studiekeuze maakte. Lees de blog van Liza. Faces of Science is een website waarop jonge onderzoekers bloggen en vloggen over hun leven in de wetenschap. De website is een samenwerkingsverband van NEMO Kennislink, de Jonge Akademie en de KNAW.
 
Nominatie Surf Onderwijsawards 2019
Studiekeuze123-medewerker Hans van Driel is genomineerd voor de SURF Onderwijsawards 2019 in de categorie ICT-specialisten. Hans is binnen het team van Studiekeuze123 (mede) verantwoordelijk voor projecten waarbij het gaat om de uitwisseling van studiekeuzedata. SURF maakt de winnaars bekend tijdens de SURF Onderwijsdagen 2019.
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt en verspreid objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.