Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

 

E-mailnieuwsbrief     september 2010

        Nico_5075knip.jpg

Bel mij als u vragen
heeft op 06-29082610


Fris van start.

Zo na de vakantie gaan we er weer vol tegen aan. Ik heb er zin in. U ook? Deze tijden dagen ons wel uit. Toch mag Barneveld met een werkeloosheid van 3,5% niet klagen. Graag wijs ik u op de mogelijkheid van een WW verzekering. Met name in de bouw staat ons nog wel wat te wachten. Huizen zullen zeker 10 tot 20% van de marktwaarde verliezen in de komende drie jaar. Nu al worden nieuwbouwhuizen onder de vraagprijs verkocht. Voor  starters uitstekend, die starten met een lagere prijs. Voor de huidige huizenbezitters, stel uw WOZ waarde bij. Anders betaalt u teveel belasting.

 

De rente daalt.
Misschien doordat de NMA onderzoek heeft aangekondigd. Banken hebben supermarges op de rente. Wederom een blijk hoe men met u als klant omgaat. Banken en verzekeraars, ze blijven onbetrouwbaar. U heeft er een belangbehartiger bij nodig om uw financiële zaken in goede banen te leiden. Bij die belangenbehartiging wil ik graag uw partner blijven. Samen sterk, zeker in financiële zaken.  Nico van Koesveld
 

 

 

Inhoud


In deze nieuwsbrief:
- Spaarloon valt vrij
-
Amaliabeurs, komt u ook?
-
De vijftig+ beurs?
-
Hoe wordt uw arts gewaardeerd?
-
Twitter, snelle informatie, overbodig of zinvol?
- Hypotheekaanbod is scherp
- WOZ waarde, maak gratis bezwaar
-
Van Koesveld in de Telegraaf
- BTW omlaag van 19 naar 6%

Naar boven    

 

Spaarloon valt vrij.


Half september komt spaarloon beschikbaar.
Per 15 september 2010 valt het spaarloon vrij. Het kabinet gaat ervan uit dat veel spaarders het geld gaan uitgeven en zo de economie een duwtje in de rug geven. Blijft u liever sparen? Haal ook dan het geld van de spaarloonrekening. De rente op de spaarloonrekening is bijna altijd lager dan de rente op andere spaarrekeningen waarbij u het geld een paar jaar vast zet.  Zoekt u de hoogste spaarrente?

Let wel, indien u meer dan € 20.000,- aan spaargeld heeft (€ 40.000,- voor fiscaal partners) dan betaalt u over het meerdere 1,2% vermogensrendementsheffing. De rente op de spaarrekening moet dan 1,2% hoger liggen dan de rente op uw spaarloon, anders is het niet interessant het spaargeld op te nemen.

Spaarloon opnemen
In deze situatie waarbij de overheid heeft besloten het spaarloon te laten vrijvallen krijgt u bericht van de bank waar het geld staat. In dat bericht staat omschreven hoe u het geld kunt opnemen.

Normaliter werkt het zo dat het spaarloon op een geblokkeerde spaarrekening staat en in principe pas na vier jaar kan worden opgenomen. Wilt u het geld binnen vier jaar toch opnemen met behoud van belastingvoordeel? Dan kan dat alleen als u het gebruikt voor een ‘erkend bestedingsdoel’. Bijvoorbeeld de aankoop van een woning, het starten van een eigen bedrijf, onbetaald verlof, kosten kinderopvang, studiekosten of vrijwillige pensioenpremies. Omdat de spaarloonregeling is opgezet door de overheid kan zij besluiten dat het spaarloon eerder opgenomen kan worden.

Rente-aanbod
Huidige spaarrente is 2,25% en voor jongeren 2,65%. Wellicht het overwegen waard?

Naar boven    

Amaliabeurs 20.000 bezoekers


U bent (gratis) welkom

Even gezellig noviteiten opdoen, bijpraten, wat eten en drinken op een lokale beurs die uitgegroeid is tot een regionale beurs van betekenis. In vijf jaar tijd van 4.000 naar 20.000 bezoekers geeft iets aan. Uiteraard zijn wij er ook op standnummer 57.

 

Gratis entree voor onze lezers
Een gratis veiligheidshesje voor elke bezoeker in onze stand. Een rookmelder bij een offerte voor een woonverzekering. En zoals als altijd, scherpe premies. Ons motto is dat wij de verzekeringspremies in elkaar stampen. Altijd 30% korting op uw huidige premie. Daag ons maar uit. Welkom bij Van Koesveld.

Naar boven   

 

Naar de vijftig plus beurs?


Ja, leuk, de 50+ beurs, ook voor oudere jongeren
Van harte welkom op de 50Plusbeurs in Utrecht in de Jaarbeurshallen. Van 15 tot 19 september biedt men u op meer dan 600 stands in 6 hallen op 5 ha beursvloer vermaak, informatie, workshops, lezingen, presentaties, muziek en nog veel meer. Niemand verlaat de 50Plusbeurs met lege handen.

Gereduceerde toegangsprijs? Zoek in www.Google.nl zoekt op 50Plusbeurs
en korting. Wij hebben nog een paar gratis kaarten, wie het eerst komt…. Op = op.

 

Kijk hier voor het actuele aanbod en meer informatie. www.vijftigplusbeurs.nl 

Naar boven    

 

Waardering zorg in Nederland

 

Hoe wordt uw arts gewaardeerd?

Op Zorgkaartnederland.nl kunt u uw artsenwaardering achterlaten. Dit is een initiatief van o.a. de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF). Zo kunt u, als u naar een specialist gaat, vooraf kijken welk cijfer de behandelende arts en het ziekenhuis heeft. Wel zo veilig. Wist u dat in de gezondheidszorg meer doden vallen dan in het verkeer? Gelukkig gaat de gesloten medische cultuur op de schop. Eindelijk inzage van blunderende en goede artsen, het (falende) ziekenhuisbeleid, voldoende nazorg, het wordt allemaal zichtbaar.

Naar boven   

 

Twitter? Waarom mij volgen?


Koesveld is gaan Twitteren

Als u snel geïnformeerd wil worden, is dit het medium. Uiteraard is er ook veel onzin. Sluit dat simpel uit. U leest toch ook niet de hele krant als de artikelen u niet interesseren? Via Twitter nicokoesveld kunt u mij volgen. U krijgt dan gerichte informatie. Er gebeurt veel in de financiële wereld wat u zijdelings of direct raakt, vaak in uw portemonnee. 

 

Wat kunt u van mij verwachten? Kritisch, altijd eerlijk mijn mening of ervaring van het moment weergeven.
- misstanden in de financiële wereld
- financiële wetenswaardigheden
- vernieuwingen die dagelijkse leven gemakkelijker en/of goedkoper maken
- risicobeperkende tips

- besparende tips
- slimme oplossingen, diverse onderwerpen
- klachten over banken en verzekeraars

Belangstelling om te volgen? Leuk! Welkom bij mijn Twitter.

Naar boven  

Innovatiebox, fiscaal voordeel bedrijven


De fiscale Innovatiebox is een zeer interessante fiscale regeling die per 1 januari 2010 aanzienlijk is verruimd. De bedoeling van de regeling is om succesvolle innovatieve activiteiten te stimuleren door middel van een lager belastingtarief. Innovaties zijn de motor van de economie. Het jaagt nieuwe bedrijvigheid en initiatieven aan en helpt ons om uit het huidige economisch dal te klimmen. U betaalt slechts 5% belasting i.p.v. het normale belastingtarief.

Naar boven

 

Hypotheekrente daalt

 

Rustig aan met de rente
Rente daalt verder. Het lijkt erop dat de controle van de NMA de banken op het rechte spoor gaat zetten. De woekermarge op de veel te hoge rente gaat voorzichtig omlaag. Als u nu moet verlengen is een  10 jarige rente wellicht een goede optie. De huizenmarkt komt langzaam tot stilstand en buitenlandse banken treden toe. Denk eraan dat u op tijd voor de verlengingsdatum het aanbod van uw bank alvast opvraagt zodat u de tijd heeft om te vergelijken. Op het laatste moment kunt u niets meer en bent u gedwongen het dure aanbod te accepteren. Ook deze truc van de banken kunt u voorkomen. Meer weten? Bel of kijk op de Beste hypotheekadviseur van Gelderland.  

Naar boven

 

WOZ waarde blok aan het been


Woz-waarde na overlijden is veel te hoog

Onlangs speelde de volgende situatie: de langstlevende ouder is overleden en de kinderen hebben, in goed overleg, het ouderlijk huis te koop gezet. Na een tijd moesten ze de aangifte doen voor de successierechten (sinds 1 januari 2010 heet dit overigens formeel: erfbelasting). Omdat het huis toen nog niet verkocht was, hebben ze de waarde overgenomen uit de aanslag voor de woz. Dit is namelijk volgens de wet de enige waarde die je mag gebruiken.


Nu is de woning verkocht, maar wel voor een lagere prijs dan de woz-waarde. De kinderen vinden dat ze te veel belasting moeten betalen. De vraag die opkomt bij hen is of het mogelijk is om alsnog een andere waarde van het huis op te geven in de successie-aangifte.
Helaas staat er in de wet (artikel 21 lid 5 Successiewet) duidelijk dat sinds 1 januari 2010 alleen nog de woz-waarde gebruikt mag worden voor een woning. Gewoon maar de lagere verkoopprijs vermelden, is niet meer toegestaan. Dan blijft alleen over de mogelijkheid om te proberen deze woz-waarde naar beneden te laten bijstellen door de gemeente. Helaas was de termijn om dat te doen al verstreken toen de langstlevende ouder overleed.

Gelukkig bleek dat er een bijzondere regeling in de wet staat die gaat over de waardering voor de woz. Iedere belanghebbende kan, nadat hij of zij eigenaar geworden is, een nieuwe beschikking aanvragen bij de gemeente en dan krijg je alsnog de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de getaxeerde waarde. Gelukkig vallen erfgenamen (dus in deze situatie de kinderen) onder de term: belanghebbende.

Als het lukt om zo een lagere woz-waarde te laten vaststellen, dan is het voordeel dat deze zeer waarschijnlijk terugwerkt tot aan het overlijden. De kinderen kunnen dan een lagere woz-waarde invullen op het aangifteformulier voor de successierechten, omdat in deze situatie de aanslag voor de successierechten nog niet definitief is vastgesteld.

Ik schrijf u dit, omdat ik u wil waarschuwen om het niet zo ver te laten komen. Als u een koopwoning erft, vraag dan spoedig na het overlijden bij de gemeente om een nieuwe beschikking voor de woz op uw eigen naam. Als u genoeg geldige argumenten heeft waarom deze waarde lager moet zijn, teken dan bezwaar aan. Als de woz-waarde dan naar beneden wordt bijgesteld, bespaart u successierechten. Iedere €1000 lager betekent een besparing van 10% tot 40%.


Oplossing? Maak (gratis) bezwaar

Maak gratis bezwaar tegen uw aanslag. Inschrijven gratis WOZ bezwaar maken Hulp nodig? Bel!

Naar boven  

Van Koesveld in de Telegraaf

 
Soms moet je zaken aan de kaak stellen.
Soms lukt dat. Met dank aan de journalist van de krant. Artikel Telegraaf

Naar boven  

 

BTW omlaag van 19 naar 6%

 
Bouwen wordt goedkoper.

Gelukkig heeft de overheid de BTW op bepaalde werkzaamheden, zoals verbouwen en herstellen, fors verlaagd. Soms is verbouwen goedkoper als verhuizen. Klik hier voor info BTW verlaging

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl