Nieuwsbrief maart-april 2014
Het zal onze lezers ongetwijfeld zijn opgevallen, maar de maart uitgave van deze nieuwsbrief heeft het niet gered. Omdat wij - gelukkig! - veel te doen hebben moest dat maar even wachten.
 
Dus, bij deze een gecombineerde uitgave maart-april en die verschijnt dan wel weer op tijd.

Beeldverslag Motormarkt Hardenberg
Nu enkele sinds lang bestaande motormarkten - speciaal voor oldtimers - langzaam verdwijnen, zijn er andere beurzen die in dit gat springen. Want, dát er behoefte is aan dergelijke markten speciaal voor klassieke motoren en alles wat daaromheen gebeurt toont het succes van de Motormarkt Hardenberg aan.
 
Op 29 maar j.l. was de voorjaarseditie van deze markt weer aan de beurt. En dit keer met ideaal voorjaarsweer. Ondanks het feit dat tegelijkertijd ook een grote onderdelenbeurs in Duitsland werd gehouden, was het grote terrein in Hardenberg bijna overvol. En niet alleen met standhouders. Ook het motorvolkje wist Hardenberg die dag wel te vinden.
 

Dat een Chang Jiang 750 hier de hoofdrol heeft is een leuk detail...Lachen 

KeeBee Run 2014 - Zijspanrun met Chang Jiang 750
Alweer de 19. uitgave van de KeeBee-Motorrun voor multiple sclerose patiënten vond op 12 april j.l. plaats in Kleine Brogel. Onder de vleugels van de 10th Tactical Wing van de Belgische Luchtmacht was hun vliegbasis een dag lang gereserveerd voor de patiënten en hun (zijspan)rijders. Een aantal F-16 machines stonden opgesteld zodanig dat ook eens in een jachtvliegtuig kon worden gezeten. Iets langzamer waren de voertuigen waar dan de rest van de dag mee werd gereden.....
 
Een kolonne van ca. 100 zijspannen werd onder begeleiding van vijf politiemotoren vakkundig en zonder oponthoud over schitterende landwegen geloodst. Het prachtige voorjaarsweer, de natuur in volle bloei en alleen maar glunderende gezichten van de passagiers. Kortom een feest!
 
 
Jialing JH600B - twee klanten vertellen over hun "kilometervreters"
De moderne Jialing JH600B zijspanmachine wordt in Duitsland uitstekend verkocht. En ze worden aldaar flink gebruikt. Zowel Burkhard Reichow en Klaus Kühnl zijn Jialing JH600B klanten van het eerste uur. En beiden rijden er veel mee. Regulier motoronderhoud is dan ook erg belangrijk voor deze "kilometervreters".
 
Zo heeft Klaus Kühnl al bijna 18.000 km met zijn JH600B op de klok gezet. Wat moet er dan zo al gebeuren? Remblokjes vernieuwen, olie verversen en filters vernieuwen. En dat blijkt het dan zo'n beetje ook te zijn.
 
Maar, laten we hun zelf aan het woord:
Burkhard: "Es wurden die Ventile kontrolliert/eingestellt, die Brems-flüssigkeit und das Öl wurden gewechslt. Die Ventile standen minimal zu gross. (.....) Sonst war alles in bester Ordnung".
Klaus: "Gestern stand die regelmäßige Inspektion an - so weit alles sehr gut.
Das Ventilspiel war noch innerhalb der Toleranzen, ich habe es lediglich minimal korrigiert. (....).
Der Luftfilter sah hervorragend aus, die deutsche Luft ist sauber. Interessant war dann aber der Ölabscheider. Das erste Foto zeigt ihn als ich ihn geöffnet habe. Gelber Schleim und Flüssigkeit. Laut Anleitung in Benzin gereinigt und ausgeblasen - dann sieht er wieder ganz ordentlich aus (2. Foto). Ansonsten war ich insbesondere mit dem Ventilspiel recht zufrieden, in 8.000 km schaue ich es mir wieder an."
  
Jialing JH600B - nu met Duitse TÜV!
Voor de Duitse klanten in Nordrhein-Westfalen heeft MOTORWERK samen met de TÜV-Krefeld een zgn. "Vollabnahme" van een Jialing JH600B gedaan op 6 maart j.l. De TÜV-ingenieur dhr. Karl Geiter heeft er ongeveer drie uur werk aan gehad, maar was toen ook helemaal overtuigd. Met name van het aanwezige remsysteem was hij erg onder de indruk: "Het beste dat wij tot nu toe onder ogen hebben gehad. De remvertragingsproef gaf een buitengewoon goede meetwaarde aan".
 
Vanaf nu kunnen klanten in NRW samen met MOTORWERK en op basis van deze Vollabnahme moeiteloos hun TÜV-Einzelabnahme in Krefeld laten doen met de garantie dat e.e.a. wordt goedgekeurd.

Onze dealer Kindermann Motorrad Service in het nieuws
Ook onze Jialing JH600B dealers in Duitsland timmeren aan de weg. Daarbij hoort een goede PR en Kindermann Motorrad Service weet die weg wel te vinden. In het krantenartikel rechts is te zien dat KMS niet alleen aan motoren werkt, maar ook complete auto-restaurauties in opdracht uitvoert. Hier zien we een Lancia en een Volvo volledig "naakt" en kan de opbouw naar een perfecte oldtimer beginnen.

Nieuwe leveringen in aantocht
De wintermaanden lijken een rustige periode te zijn bij de liefhebbers van oude en nieuwe motorfietsen. Gelukkig voor ons is dat slechts schijn...
 
Gedurende de wintermaanden zijn maar liefst 8 motoren verkocht. Deze Jialing JH600B, Chang Jiang 750 en Royal Enfield Bullets moeten allemaal nog per container aankomen. Dus, de kopers daarvan staan vooraan in de rij en hebben daarbij hun machine geheel naar eigen wensen kunnen bestellen.
 
Wij verwachten de drie zendingen in de loop van mei en juni. Mocht er interesse zijn in een CJ750, een JH600B of een Royal Enfield 350 Bullet, dan moge ook duidelijk zijn dat er telkens nog enkele beschikbaar zijn!
 
Een BMW R6 kan worden gered!
Flashback: voorjaar 2013, een telefoontje uit Viersen. Een enigszins vertwijfelde stem aan de lijn. Hij heeft de restanten van wat ooit een trotse BMW R6 moet zijn geweest in handen gekregen. Alleen, het motorblok is niet alleen incompleet, maar wat er nog van over is, is ook nog eens helemaal versleten. En onderdelen voor een R6 vinden? Alleen als je heel veel geluk en ook nog net de loterij gewonnen hebt.
 
Hij wist natuurlijk dat de R6 een voorloper is van de BMW R71 en dat de Chang Jiang 750 een kleinzoon is van die R71. Zijn vraag: kunnen we nakijken of onderdelen van een C750 passen in de R6 motor?
 
Enfin, wij maken een afspraak en op een zomerse dag verschijnt Ralf met een kist vol BMW R6 onderdelen. Toestand: hopeloos tot verschrikkelijk. En toch, na degelijke inspectie blijken een aantal zaken toch niet zo slecht te zijn. De nokkenas, het motorcarter en oliepomp kunnen worden gebruikt. Het distributietandwiel ook. De krukas is onbruikbaar, maar wel in te ruilen voor een revisie-exemplaar. Alleen, dat is extreem duur: vier cijfers en vooraan staat een 2.... Het vliegwiel is gebroken bij de konus. En zo kunnen we nog een tijd door gaan. Na mijn advies om toch échte 600 ccm BMW R6 zuigers en cylinders te vinden i.p.v. de 750 ccm versies van de CJ750, maar het binnenwerk op basis van de CJ750 M1 krukas en onderdelen op te bouwen gaat Ralf naar huis.
 
Voorjaar 2014: Ralf meldt zich weer. Hij heeft goede cylinders en de zuigers gevonden! En de rest gaan we zo doen als door MOTORWERK geadviseerd. Hij had op zijn zoektocht dezelfde geluiden gehoord: er worden vaak CJ750 onderdelen voor deze revisies gebruikt. Goed en niet al te duur en nog veel belangrijker: het past meteen of met slechts kleine aanpassingen.
 
Samen met enkele oldtimerliefhebbers doen we de sessie van een jaar geleden nog een keer en alles wordt precies nagemeten. En dan ligt op tafel het complete binnenwerk van een R6, op basis van gloednieuwe en betaalbare CJ750 onderdelen. Na betaling van een heel overzichtelijk bedrag vertekken de heren weer.

Die BMW R6 is weer gered en zal over een jaar weer de weg op kunnen!

MC De Klassieker in Harfsen nodigt MOTORWERK uit
In Harfsen, niet ver van Deventer, heeft MC De Klassieker elke maandag haar clubavond in Café Buitenlust aan de Lochemseweg 132 in Harfsen.
 
Via de Motormarkt Hardenberg werd ons gevraagd om eens op hun clubavond iets te komen vertellen over ons aanbod. Graag natuurlijk! Maar, omdat alleen "commercie" ook zo saai is, was ons tegenaanbod om af te sluiten met een heuse 16 mm filmvoorstelling van de Zesdaagse Wales 1954, waarin de Nederlandse equipe de Zilveren Vaas won met 1e, 2e en 3e plaats voor Nederland! Dát viel in goede aarde en op maandag 7 april waren ca. 50 clubleden komen opdagen. Ons MOTORWERK verhaal werd met interesse en veel vragen aangehoord. En toen werd de 16 mm filmprojector opgesteld en na de verplichte tekenfilm - die erg in de smaak viel - deden we een tijdreis naar 1954. Het was doodstil en na afloop niets dan complimenten! En een aantal DVD-kopieen van deze film werd gretig gekocht door de liefhebbers.
 
 
 
CORNER ADVENTURES
Onze partner Willem Vermeulen, eigenaar en tour-operator van Corner Adventures, heeft het reisprogramma voor 2014 weer flink uitgebreid. De kalender voor dit jaar bevat nu ook de volgende reizen:
  • 4 juli - 12 juli Lhasa Tibet naar Kathmandu Nepal
  • 19 juli - 27 juli Kathmandu Nepal naar Lhasa Tibet
Let op: een reis geboekt via MOTORWERK levert € 150,- p.p. op!

 
Beursagenda
 
Europees Zijspan Treffen
  • Weiswampach, Luxemburg
  • 29 - 31 augustus 2014
  • MOTORWERK is aanwezig op de zgn. "Händlermeile"
Motormarkt Hardenberg
  • Zaterdag 4 oktober 2014
  • Première voor Nederland:
    Jialing JH600B aanwezig!
  • Daarnaast Chang Jiang 750 en Royal Enfield 350 Bullet
 
 
 
Inhoud
Beeldverslag Motormarkt Hardenberg
 
KeeBee Run 2014 - Zijspanrun met Chang Jiang 750
 
Jialing JH600B - twee klanten vertellen over hun "kilometervreters"
 
Jialing JH600B - nu met Duitse TÜV!
 
Onze dealer Kindermann Motorrad Service in het nieuws
 
Nieuwe leveringen in aantocht
 
Een BMW R6 kan worden gered!
 
MC De Klassieker in Harfsen nodigt MOTORWERK uit
 
CORNER ADVENTURES

Beursagenda
Motormarkt Hardenberg
 
 
 
19. KeeBee Run 2014 - 10th Tactical Wing Kleine Brogel
Mijn passagier Mohammed had het prima naar zijn zin
 
Jialing JH600B regulier onderhoud - klanten vertellen
18.000 km: carter-ontluchtingsfilter van de Jialing JH600B
 
Jialing JH600B - nu met TÜV
 
 
Kindermann Motorrad Service restaureert ook oude auto's
 
 
 
Een BMW R6 kan worden gered!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MOTORWERK op bezoek bij MC De Klassieker
 
 
 
 
CORNER ADVENTURES
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl