Nieuwsbrief juli 2009

Deze zomer staat voor mij in het teken van "nieuw begin". Zowel zakelijk als privé, dient dit zich in verschillende vormen aan: de ontwikkeling van een nieuwe flyer, het geven van andere productnamen aan bestaande cursussen zodat zij de lading beter dekken, het in co-productie creëren van nieuwe trainingen met bevriende collega's en last but not least het gaan samenwonen met mijn partner in Amersfoort. Voordat het zover is, gaat het nu vooral over het afscheid nemen van "oud", het afronden van datgene wat niet meer werkt. Dit heeft betrekking zowel op mensen als spullen. En als je daar één keer aan begint, schrik dan niet hoeveel er "weggedaan" moet en kan worden voordat er ècht iets overblijft. Met de overtuiging "partir c'est mourir un peu", lukt het vaak om het afscheidsproces nog even uit te stellen. Het is echter goed om te realiseren tegen welke prijs dat gedaan wordt, hoeveel energie dit kost en hoever je van je eigen
essentie wegdrijft. Verzamel moed om de knellende banden los te maken, los te laten of opnieuw te verbinden met de gedachte dat afscheid nemen per definitie een nieuw begin betekent. Vorige week voltooide ik zelf in dit kader een proces van maanden. Eerder berichtte ik al over de kap van de dode perenboom en het uitgraven van de wortels. Vorige week kreeg ik hulp om de wortel weer terug te geven aan de natuur. In ruil daarvoor gaf ik een reading aan het ouderpaar dat in augustus hun eerste kindje verwacht. Op de plek waar eerst de (dode) boom stond, groeien nu schitterende strooibloemen in allerlei kleuren. Een ware trekpleister voor insecten en vogels, waar ik elke dag van geniet. Dit alles is natuurlijk veel groter dan alleen de symboliek. Het gaat over op krachtige wijze transformeren van energie en persoonlijke groei, voor jezelf en het grotere geheel. Het is soms een lange weg, maar het steeds weer doorlopen van de cirkel van dood en wedergeboorte brengt je uiteindelijk daar waar je wil zijn, thuis in jezelf. Ik wens je een mooie zomertijd toe!


ZOMERTIJD - VAKANTIETIJD Deze zomer zal ik het merendeel van de tijd gewoon doorwerken. Er is in mijn agenda nog volop ruimte voor coaching, energiereadingen en 1-op-1 opstellingsconsulten. Dus wil je inzicht krijgen in een persoonlijk vraagstuk, dan kun je via de mail of telefonisch (033-4451480) een afspraak met mij maken. Ben je meer van het werken in een groep? Onderstaand tref je het workshopprogramma voor deze zomer. Meer informatie kun je vinden in de agenda op de website. Daar staan ook de data voor workshops, trainingen en opleidingen die georganiseerd worden in het najaar van 2009 en voorjaar van 2010.

17 JULI: TRANSFORMATIEWIEL Het werken met oefeningen en rituelen in een medicijnwiel of transformatiewiel zorgt voor diepgaande veranderingen en het ontdekken van je eigen kracht. Op 17 juli leggen we zo'n wiel, je kunt hierbij aansluiten en op die manier jouw eigen thema of vraagstuk uitwerken en transformeren.

19 AUGUSTUS: ENERGIEDAG Tegen het einde van de vakantietijd staat de Energiedag op het programma. Je krijgt deze dag allerlei verschillende tools aangereikt om jouw eigen energiehuishouding te onderzoeken en te managen. Nooit weg voor de start van een nieuw studie- en/of werkjaar.

21 AUGUSTUS: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN Op 21 augustus is er de mogelijkheid om levensvraagstukken inzichtelijk te maken met behulp van een familieopstelling in de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen. Heb je niet zo'n behoefte om zelf een vraag uit te werken, maar wil je wel een keer een familieopstelling bijwonen, dan kun je jezelf als representant inschrijven. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben.

26, 27 EN 28 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN (SNELKOOKPAN) Voor het op compacte wijze leren begeleiden van familie- en organisatieopstellingen kun je terecht tijdens de drie-daagse "snelkookpan-zomereditie" van de opleiding Coach-Inn-Systemen die start op 26 augustus. In het najaar van 2009 en het voorjaar van 2010 zullen ook weer reguliere opleidingen plaatsvinden. De data zijn al gepland.

4 SEPTEMBER: PROFESSIONALISERING-INN-OPSTELLINGEN Regelmatig krijg ik via de mail praktijkvragen van deelnemers die één van de opstellingstrainingen hebben gevolgd. Hiervoor heb ik de workshop Professionalisering-Inn-Opstellingen in het leven geroepen. Een uitstekende mogelijkheid om actief met je vragen aan het werk te gaan, vlieguren te maken, op de hoogte te blijven van de nieuwtjes in "opstellingenland", ervaringen uit te wisselen en te netwerken. De eerstvolgende bijeenkomst is op 4 september a.s.

18 SEPTEMBER: SVC-CONGRES "VITALITEIT EN ZELFCOACHING" In deze wankelende conjunctuur zoeken mensen naar evenwicht. Zit ik nog wel op de juiste plek? Hoe ga ik om met stress en onzekerheid? Ben ik wel vitaal genoeg om de juiste keuzes te maken? Deze (coach) vragen kun je ook aan jezelf stellen: hoe blijf ik als coach vitaal en zorg ik goed voor mijzelf? Op vrijdag 18 september organiseert SchoolvoorCoaching in de Meervaart in Amsterdam een congres onder de titel " Vitaliteit en Zelfcoaching. Tijdens deze dag verzorg ik een workshop in het middagprogramma met als titel "Energie in Beeld". Lezers van deze nieuwsbrief krijgen korting en betalen € 295 in plaats van € 395. Vermeld dan wel "via nieuwsbrief Coach-Inn" bij je inschrijving.

25-29 OKTOBER: SYSTEMEN IN BEWEGING, ENERGIE IN BEELD Diegene die liever in het najaar een "werkvakantie" willen hebben, zijn van harte welkom om ons eind oktober te vergezellen naar Villa FM Country Estate (Selci-Italie). Daar geven wij de training Systemen in Beweging, Energie in Beeld. Je kunt in die week persoonlijke thema's uitwerken met behulp van familie- en organisatieopstellingen, energetische waarnemingstechnieken en emotioneel lichaamswerk. Daarnaast zijn er mogelijkheden om jezelf de bovengenoemde technieken eigen te maken.

BOEKENTIP VAN DE MAAND Momenteel wordt er regelmatig gesproken over de Geometrie van de Schepping. Doorgaans is de literatuur over dit onderwerp moeilijk te lezen, laat staan te begrijpen, zeker voor de alfa's onder ons. Richard van Rijswijk is er mijns inziens in geslaagd om in het boek "De taal van het licht" - en de Heilige Geometrie van de zandcirkels, deze materie op een eenvoudige en leesbare manier te brengen. Het boek is met zijn vele kleurige foto's ook nog eens een lust voor het oog.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.