logohkwvl
 
1

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2012 - nr. 6

Activiteiten:
provinciale heemdag 2013 gaat door te Wevelgem


In 2013 zal heemkring Wibilinga uit Wevelgem gastheer zijn van de provinciale heemdag met als thema's vlas en de Eerste Wereldoorlog. Aan het programma wordt op heden de laatste hand gelegd,

lees verder

Kringnieuws

Roede van Harelbeke organiseert tentoonstelling
over de Franse Tijd

Op 15 en 16 september (telkens van 10u tot 19u) loopt in het Peter Benoitmuseum te Harelbeke een tentoonstelling over Bavikhove , Hulste en Harelbeke in de Franse tijd 1792-1815, ingericht door de Roede van Harelbeke.

lees verder

Heemkring Maurits Van Coppenolle organiseert
tentoonstelling 'Dames en heren,
't is van d' appels en de peren'

In het lokaal van Koninklijke Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle loopt in samenwerking met de werkgroep Brugs Kokerellen tijdens het weekend van 15 en 16 september (op zaterdag van 14u tot 18u en op zondag van 10u tot 12u en 13u tot 18u) een tentoonstelling over onze twee bekendste inheemse fruitsoorten.

lees verder

Voorstelling derde deel inventaris procesbundels van het Brugse Vrije door het Houtland Torhout

Onlangs legden Laurent Inghelbrecht en Anne-Marie Van Basselaere de laatste hand aan het derde deel van de inventaris van de burgerlijke processen die werden gevoerd voor de schepenbank van het Brugse Vrije.

lees verder

Iepers Kwartier gaat de digitale weg op

Naar aanleiding van haar nakende 50ste verjaardag lanceerde heemkring Iepers Kwartier op 1 september een gloednieuwe website.

lees verder

West-Vlaamse Gidsenkring reikt
eerste Prijs Frans Vromman uit

Op 5 oktober 2012 wordt in het Provinciaal Hof te Brugge door de West-Vlaamse Gidsenkring de eerste Prijs Frans Vromman uitgereikt aan Bob Warnier voor zijn boek 'De drie van Pickery'.

lees verder

Dubbele tentoonstelling in Lichtervelde

Ter gelegenheid van de Lichterveldse Folklorefeesten, editie 2012, pakt de Heemkundige Kring uit met een dubbeltentoonstelling, gelinkt aan het thema kledij.

lees meer

 

Heemkunde Vlaanderen:
derde nummer Tijd-Schrift verschenen

Het nieuwe viermaandelijkse tijdschrift van Heemkunde Vlaanderen (dat Ons Heem opvolgde) is intussen aan haar derde nummer toe. Na het vorig jaar verschenen introductienummer over dans en vermaak en het eerste nummer van de tweede jaargang met helden en erfgoed (naar aanleiding van Erfgoeddag 2012) als centrale thema, verscheen nu een nummer over erfgoed en migratie.

lees verder

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in ons

ons archief

 

1
 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]