Nieuwsbrief april 2009

Of we nu willen of niet, feitelijk zijn we allemaal kind. Zodra je geboren wordt, ben je kind van je ouders en dat blijf je je hele leven lang. Toch blijkt het voor velen moeilijk om vanuit de grond van het hart te kunnen zeggen: "jij bent de ouder en ik ben het kind". Deze ontkenning komt vaak voort uit de pijn en het gemis over datgene wat in de jeugd door de ouders niet gegeven kon worden. Een onvermogen overigens dat niet geheel vreemd is als je bedenkt dat de generatie voor ons opgroeide met oorlogen, waardoor hun jeugd dikwijls al vroeg afgelopen was en het een zaak werd van leven of dood. Maar hoe kun je nu speels in jouw leven staan aan als je verzuimt om een (hart)verbinding met je ouders te maken en daarmee eigenlijk zegt, ik wil geen kind zijn? En wat betekent dat weer voor de kinderen die jij op deze wereld zet? Ontmoeten zij bij jou dezelfde defensiemechanismen, als jij bij jouw ouders tegen kwam? Weet dat het nooit te laat is om de juiste plek in jouw gezin van herkomst in te nemen. Je bevrijdt hiermee zowel jouw (voor)ouders als jouw kinderen. Jij komt dichter bij jezelf en gaat daardoor meer van jezelf houden. De (voor)ouders worden weer eigenaar van hun eigen lasten en kunnen zo met hun eigen verwerkingsproces beginnen. En de kinderen mogen stoppen met spiegelen. Ongewenst gedrag verdwijnt als sneeuw voor de zon en zij kunnen weer hun eigen leven leiden. Ik vind de gekapte perenboom in mijn tuin een mooie metafoor in deze. Drie jaar geleden blies deze zijn laatste adem uit. Vorige week was ik gevoelsmatig eindelijk zover dat hij gekapt mocht worden. Daarna had ik de keus: ga ik verder bouwen op een dood fundament of graaf ik door zodat ook de
wortels verwijderd worden. Al is het een enorm karwei, ik heb voor het laatste gekozen. Ik ben er van overtuigd dat het opruimen van het oude mij dichter bij mezelf brengt en zorgt voor de terugkeer van speels en authentieke energie. Daarnaast leert deze meditatieve bezigheid mij in elk geval veel over stevige wortels, back to the roots en gronden!

CONSULT ENERGIEREADING OF FAMILIEOPSTELLINGEN Vanaf 1 mei a.s. zullen de prijzen van de individuele aurareadingconsulten en familieopstellingen met € 10 per uur verhoogd worden. Iedereen die in april een afspraak maakt voor een reading of familieopstelling betaalt nog de oude prijs. Dit geldt ook als je afspraak pas na 1 mei ingepland wordt.

13 MEI: FAMILIEOPSTELLINGEN (WORKSHOP) Op 13 mei zijn er nog enkele plaatsen vrij om een eigen (levens)vraag uit te werken met een familieopstelling in de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen.

3 APRIL-VERVOLGOPLEIDING: WAARNEMEN-INN-FAMILIE-ENERGIE 2 3 april start de driedaagse vervolgtraining Waarnemen-Inn-Familie-Energie 2. Een training waarbij de deelnemer met intuitieve readingtechnieken informatie en boodschappen in het menselijke energieveld waarneemt. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de vertaling van de verkregen informatie naar de dagelijkse praktijk.

27 APRIL-1 MEI: OUDER EN KINDWEEK (ITALIE) Onze tickets naar Rome voor de Ouder-en-Kindweek zijn geboekt! Wij zullen van 27 april tot en met 1 mei a.s. verblijven op het Landgoed "Vallerosa" in Selci om daar met ouder-kindparen op speelse wijze bezig te zijn met het thema "Ik ben ik, jij bent jij en samen zijn we..........?". We nodigen jullie van harte uit om met ons mee te gaan. Meer informatie tref je op: de website.

8 MEI-STRIPPENKAART: PROFESSIONALISERING-INN-OPSTELLINGEN Op verzoek van deelnemers aan de opleidingen gericht op het begeleiden van opstellingen, heb ik de professionaliserings-strippenkaart in het leven geroepen. Iedere 3 maanden vindt er een workshop van een dag plaats. De vragen van de deelnemers bepalen het verloop van de dag. Er is volop ruimte om zelf te oefenen, te experimenteren, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Je kunt je ook inschrijven voor losse workshops. De samenstelling van de groep zal dus elke keer anders zijn!. Neem je een strippenkaart voor vier dagen af, dan betaal je er maar 3!. De eerste workshopdag is op 8 mei a.s.

9 MEI: ENERGIEDAG 9 mei staat in het teken van de Energiedag. Een dag met een variatie aan creatieve, intuitieve en inzichtgevende oefeningen die gericht zijn op het beter managen van je energiehuishouding.

17 JUNI: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE Voor het oplossen van sommige bedrijfsvraagstukken is het erg handig om inzicht te hebben in het krachtenveld dat zich beweegt in de onderstroom van organisaties. Tijdens de workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie maak je kennis met de manier waarop je deze vaak onzichtbare, maar zoveel invloed hebbende energieën, zelf kunt waarnemen zodat een effectievere manier van sturing mogelijk is. Aan het eind van de dag ontvang je de CD Bedrijfsenergie waarnemen. Deze bevat 6 visualisaties die je kunt gebruiken om ook na de workshop verder te oefenen met het energetisch waarnemen in het bedrijfsleven.

BOEKENTIP VAN DE MAAND In het boek "Zelfs als het mijn leven kost" laat Stephan Hausner met talrijke voorbeelden zien hoe chronische ziekten en langdurige symptomen verband kunnen houden met verborgen dynamieken in het familiesysteem. Dit helder geschreven boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Noorderlicht in Groningen (ISBN:9789077290118)

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail door of zend mij het e-mailadres.