Zondag 24 mei 2020

   ....   

Dag Senver-leden en anderen,
 
Het is alweer zondag.
Hopelijk valt er wat regen.
 
Eet niet teveel (bekijk de cartoon links) - (met dank aan Gerda Verlinden-Van Alphen).

Een prettige zondag!
Helmi, Henja en Ineke

In de afgelopen week werd deze Oppepper niet dagelijks bij iedereen afgeleverd. Hoe dat kan, dat weten we niet. Meld het wel aub. U kunt deze mails ook altijd vinden op de website van Senver, bij Oppepper - de mails.
 
Bijzondere filmpjes
 • Zeven tips om positief te denken

 • Goois Jeugd Orkest speelt thuis Stay at home

 • Echt populair? Justin Bieber heeft 46 miljoen abonnees op Youtube.
  Dit filmpje (Yummy) is 381 miljoen keer bekeken.

 • Nog populairder: Dude Perfect heeft 47 miljoen abonnees, ze maken filmpjes van grappige trucs

  Vergelijk: Senver heeft 85 abonnees op YouTube. Als je geabonneerd bent (gratis) word je op de hoogte gesteld als er een nieuw filmpje geplaatst wordt. Maar als Oppepper-abonnee weet je dat toch wel...
 
Ballet om van te genieten
Annelies Mersel heeft voor deze zondag weer enkele mooie ballet-filmpjes uitgekozen.
 

Alvin Ailey: Polish Pieces van Hans van Manen.
Een kleurrijk en vrolijk stuk met prachtige bewegenden lichamen. Ik kan niet ophouden om er naar te kijken, wat een geconcertreerde inleving in wat ze willen uitdrukken.

"After the Rain", choreografie van Christopher Wheeldon - Victoria Jaiani, Temur Suluashvili, met muziek van
Arvo Pärt. Annelies schrijft: omdat ik van de muziek van Arvo Pärt houd en die zo elegant in beweging wordt omgezet en aangevuld.
 
Koorzang
Vandaag op zondag alleen maar Koormuziek van Arvo Pärt, geboren in Estland.

De foto rechts is Arvo Part
 1. The Deer's cry: Christ with me, door Voces8
 2. Da pace domine door Nederlands Kamerkoor
 3. Magnificat door het beroemde Kamerkoor uit Estland met mooie plaatjes
 
 
 
Polygoon-filmpjes bij u thuis
Iedere avond Rummikub spelen gaat ook een keer vervelen. Waarom niet eens afwisselen met een avondje (met elkaar of alleen) nostalgisch tv-kijken? Heel veel van de programma’s waar u vroeger met plezier naar keek, zijn nu wéér te bekijken.


Piet Römer en (in bad) zijn ‘vader’ Rien van Nunen in Stiefbeen en Zoon.
 
Noem eens wat: Stiefbeen en Zoon, 1962-1974, met Rien van Nunen en Piet Römer. Zo’n programma is nu te koop op dvd, maar is ook gewoon op computer of laptop te vinden. Tik op Google maar in: ‘youtube stiefbeen en zoon’, en er komen kortere en langere fragmenten van diverse afleveringen. In zwart-wit, zo was dat toen, en bepaald niet vlijmscherp van beeld, maar dat versterkt de nostalgie-sfeer alleen maar.
Of Swiebertje? Tik ‘youtube swiebertje’ en er staan diverse afleveringen paraat, anderhalf uur lang, in kleur. Swieber begon in 1955 en stopte in 1975.

 
Of Zo is het toevallig ook nog ’s een keer, of Rudi Carrell en Esther Ofarim op het eiland, of  Wie van de drie, of de bierscène van Dorus uit 1966 of Hadimassa met Ton van Duinhoven als Chinees, of een hele aflevering van Een van de acht van Mies Bouwman à anderhalf uur, of De film van ome Willem, of de hond Lassie in Lassie to the rescue?
U tikt het in op Youtube, en het komt. O ja, de Willem Ruis Show ook. Of zullen we vanavond de André van Duin Show uit 1982 nog eens terugkijken?
 
Dit is het laatste deel van een serie die Willibrord Ruigrok maakte over oude tv en radio.
 
Knutselrubriek van Ella
Eenvoudige boekenleggers
Deze keer maakt Ella een eenvoudige boekenlegger. Wat heb je nodig?
 • 1 vouwblaadje  15x15 cm. Een vouwblaadje van 12x12cm kan natuurlijk ook. Dan wordt alleen je boekenlegger iets kleiner.
 • Restjes gekleurd papier
 • Lijm
 • viltstift

En iets anders: dit filmpje (sinaasappel-origami) hebben we al eens laten zien, maar misschien zijn er knutselaars die het gemist hebben... heel bijzonder.
 
Feuilleton, het Corinna-verhaal

 
Bea Rigter maakte aflevering 4. Die eindigde alsvolgt:

Als ze het pakje heeft uitgepakt, houdt Corinna een glanzende vierkante speaker in haar hand.


Helmi Duijestein is nu aan de beurt. Ze verzorgt de aflevering van vandaag, lees hier.
 
Kerkdiensten
GooiTV zendt aanstaande vandaag opnieuw een dienst uit vanuit de Wilhelminakerk in Bussum. Die begint om 10.30 en wordt een paar maal herhaald.

Er wordt gezongen door leden van het Spieghelkoor en Vocaal ensemble Voices. De voorganger is ds. Florida de Kok, die ook afscheid neemt. Op GooiTV.nl zijn de uitzendkanalen te vinden, die verschillen per gemeente en per kabelaanbieder. Klik hier.

Viering in de Kapel
Vandaag staat er weer een nieuwe viering online op www.dekapel.nu. Een viering die is opgenomen in de Kapel op de ‘s Gravelandseweg.


Aan de viering werken mee ds. Peter Korver, Annet Kloppert, Marja Zoutendijk en Christien de Kok. Het gedicht 'Wie is die God, die wij denken' van Huub Oosterhuis staat centraal.
 
Vaste rubrieken

 
Kijk ook eens: