Quote
Week 39
Jaar 2014
 
 
Auteurs van managementboeken die beweren
dat de flexibele loopbaan de toekomst is,
kletsen uit hun nek.

 
De afgelopen jaren was er nogal veel te doen over de verschillen tussen de generaties X Y Z en hun verwachtingen naar werkgevers. De jongere generaties zouden in deze hoogtechnologische tijd meer van werkgever willen veranderen en aan jobhopping doen.
 
Volgens Elchardus bestaat het fenomeen jobhopping echter niet. Recent onderzoek van de Onderzoeksgroep TOR, Vakgroep Sociologie – Vrije Universiteit Brussel, toont aan dat ook jongeren het liefst zo lang mogelijk bij dezelfde werkgever aan de slag willen blijven.
 
Als medewerkers weg gaan dan komt dit volgens een bevraging uitgevoerd door Securex, vooral  door een verstoorde relatie met hun directe baas.  Maar liefst 70% van de +25jarigen verlaat om die reden hun job en dus niet omdat ze een flexibele carrière verkiezen.
 
Dit is helemaal niet zo verwonderlijk. De basisdrijfveren van mensen, onafhankelijk van de generatie waartoe ze behoren, verschillen niet zo erg veel van elkaar. Als leidinggevende doe je er goed aan hier rekening mee te houden indien je geen medewerkers wilt verliezen.
 
Meer over deze basisdrijfveren vind je via deze link.

P.S.: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.