VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva 😀
 
Hej Drömvänner 
 
Förra DrömNyhetsbrevet skickades tydligen endast ut till några få prenumeranter, och hamnade då i skräpkorgen. Jag vet inte varför, och Mail Provider som jag köper tjänsten av, svarar inte på frågor. Så nu kan jag bara hoppas att detta brev når alla. Meddela mig gärna om du får det i din inkorg eller skräpkorg.
 
Snart är det jul. Denna december månad 2021 är en intensiv tid, där många motsättningar förstärks.
En intensiv tid då vi går in i en ny oktav av medvetenhet av mera förståelse, enhetstänkande och ljus.
De motsättningar vi behöver titta på i oss själva är i huvudsak ”det vanliga"; rädsla)(kärlek.
- Rädsla: t.ex Blind lydnad. Vem ger jag makt att styra mitt liv? Vad lyssnar jag på? Vad behöver jag avsluta? Vilka reaktionsmönster och handlingsmönster behöver få dö för att mitt sanna jag ska få komma fram mera? Vad hindrar mig att våga se under ytan? 
- Kärlek: Omtänksamhet, Enhetstänkande, Vänlighet, Uppskattning, Respekt. Vad får mig att må bra? Hur kan jag vara sann och stå upp för mig själv? Vad tycker jag om? Vad gör mig glad? Hur kan jag känna och sprida trygghet och glädje?
 
De flesta drömmar jag får in handlar om dessa två förhållningssätt. Egenförtyck)(Egenkärlek. MåDåligt)(MåBra.
 
I dagens samhälle syns motsättningarna tydligast när det gäller Auktoritetstro)(Jämlikhet, Begränsning)(Frihet, Sanning)(Lögn, Helhet)(Separation.
 
Det är tid nu att öppna nya dörrar, andas ny luft, spräcka gränser, bryta oss loss från det som hållit oss fångna och se nya möjligheter. 
Som jag ser det så har vi, mänskligheten, sovit i många århundraden(årtusenden), men nu tvingas vi att vakna upp till något nytt. Vi går in i en ny fas, allt intensifieras. Vi ställs mot väggen och tvingas se våra inre hinder och ges därmed möjlighet att tänka efter, tänka nytt, tänka själva, se bakom, se djupare. Därför att oegentligheter, skandaler och falskheter avslöjas i rask takt i det yttre sociala livet. 
Det gör ont när knoppar brister, och stora förändringar sker i expressfart, men nya öppningar sker, särskilt i andlig och intuitiv kontakt. Vi finner nya djup och nya höjder, genom att vi tvingas att lyssna till vårt innersta och att följa vårt sanna hjärta.
 
Eftersom du förmodligen inte fick förra DrömNyhetsBrevet så lägger jag in det här nedanför.
Men först två av Idas drömmar, med tolkning: 
DRÖM - Nytt rum
Jag bor i en lägenhet. Den är liten och gammal men ganska gullig. Jag trivs och är lite stolt för hur mysigt jag fått till det med gamla möbler och saker från min tonårstid. Plötsligt upptäcker jag en dörr, jag öppnar och går in i ett nytt rum. Det är stort, ljust och luftigt. Nästan inga möbler, men väldigt vackert. Solen skiner in genom fönstret och jag känner mig lätt, fri och glad här. Men hur kan detta stora vackra rum ha funnits hela tiden i eller bredvid min lilla gamla lägenhet? som nu känns trång och sunkig. // Ida
TOLKNING
Huset är jaget, som du vet. Du känner dig trygg i det lilla begränsade jaget där allt är bekant sedan förr, och du har ordnat ditt liv på ett bekvämt mysigt sätt. Plötsligt öppnas vidgade vyer, ett stort inre rum, ett större renare ljusare medvetande, som alltid funnits men du inte tidigare har upptäckt, som därför känns helt nytt. Där finns frihetskänsla och skönhet, befriat från gamla värderingar(gamla möbler). Solen som lyser in symboliserar ljus/upplysning som ger klarseende (fönster=ögon, ger möjlighet att se både in och ut). Du har upptäckt en ny sida, ett nytt jag, en ny medvetenhet, där du känner dig lätt, fri och glad. Det kallas för Medvetandeexpansion.Nu har du möjlighet att skapa nya värderingar(möblera) i ditt inre ’rum’ eller låta det vara tomt och vackert och mottagligt för nytt.
 
DRÖM - Frisk från cancer
Jag drömmer om min akupunktör/healer. Han säger: Jag har blivit frisk från cancer. // Ida
TOLKNING
Din inre man (din maskulina sida) har blivit frisk från canceruösa tankar (såsom "jag kan inte, det går inte, jag duger inte…”). Den sidan har i stället blivit till en ”healer”, ett inre stöd som gör att du kan lita mera på dig själv.
 
Citat ur boken Leva och Dö Medvetet av Louise Minerva-Li
Vi kanske har föreställningar om himmel och helvete. 
Vi kan ta reda på vad dessa begrepp kan innebära, genom studier och diskussioner.
Vi behöver inte godta någon trosföreställning som känns fel, som vi inte begriper eller som vi inte själva har undersökt.
Personligen tycker jag att vi har ett fullgott helvete här på jorden. Det helvete vi upplever när våra känslor är i obalans och vår livssituation i disharmoni.
Liksom att vi har en fullgod himmel här, när vårt förhållningssätt till livet är glädje, frid, uppskattning och kärlek.


Det känslotillstånd vi vibrerar (frid, trygghet, glädje -eller- ilska, hat, depression) attraherar både hur vi mår och hur vårt yttre liv formas.
Låt oss sikta på 'gudomlig frid' vad som än händer i det yttre.
Allt Gott till dej och vi hörs snart igen
och här kan du mejla in dina frågor och önskemål, se nedan
Minerva-Li
 
VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva smiley 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas. Och lite tips om ett och annat.
På hemsidan www.dromcentrum.se hittar du mer om drömmar, drömkurser, föredrag, böcker, bokinformation+boktips, drömtolkningar, med mera 
 
Hej kära DrömVänner
 
Nu är det många månader (10 tror jag) sedan vi hördes sist … sedan förra DrömNyhetsbrevet kom ut.
Det beror på att jag har hållit på med att flytta -  till förort söder om Stockholm.
Därför har heller inget hänt på hemsidan under denna tid, och just nu är inga kurser påtänkta. 
Men här kommer lite världsinfo+personinfo, lite bokinfo, lite uppmuntran, kort drömtolkning, och inbjudan att skicka frågor som du vill ha svar på.
 
Jag önskar att du har haft en rolig och vilsam sommar. Men nu är det höst och löven lyser i vackra höstfärger. Och mycket händer hela tiden, både i världen och inom oss var och en. Det är inte alltid roligt.  Stora förändringar sker, med nedstängningar, förbud, konkurser,  ensamhet och depression för många, liksom stora känslosvängningar. 
Världen har aldrig haft så höga vibrationsfrekvenser som nu. Vi genomgår en omvandlingsfas som vi inte ser något slut på. Polariteterna mellan olikheter förstärks; ljus)(mörker, kärlek)(hat, osv.
Mänsklighetens, Jordens, solsystemets och galaxens omvandling kostar på för oss. Våra kroppar och deras alla celler värker sig ofta igenom energiförhöjningarna, och vi orkar inte alltid hålla oss i förening med vårt Högre Jag. Och att integrera sitt Högre Jag här och nu i kropp och medvetande, aktiverar ännu mer ett medvetandeskifte som  kan kosta värk men också kan ge oss mer överblick och flyt i livets utmaningar.
Det viktigaste vi kan göra nu är att hålla balans och harmoni. Det som bäst kan hjälpa oss igenom utmaningarna är att söka MåBra och ha tillförsikt till att allt är väl i ett högre perspektiv.
Hur gör man det ?
En av mina lärare uttryckte det så här:
Var som en fluga i taket. Där kan du iaktta det som pågår utan att bli inblandad eller känslomässigt affekterad. Se spektaklet som en teater. Stå kvar i din egen kraft
 
Din tanke om dig själv skapar dig. Om du är vänlig mot dig själv och MårBra, är det vad du får tillbaka.
Minns att den viktigaste personen i ditt liv är du! Minns vem du är längst där inne i dig själv. 
Och minns att du har kommit hit till Jorden för att uppleva denna tid av polaritet, oro, förändring och medvetandehöjning.
Och kanske för att hjälpa till med balans och harmoni, eller med tröst, information, glädje.
Vi lär oss av hur vi svarar på det som händer. Vi lär oss att vi kan välja förhållningssätt och utsiktspunkt.

En morgon vaknade jag av att jag hörde en röst säga:  LIFE - vid din inre Källa 
Jag skrev ned meningen på en lapp. Den ligger på köksbänken. Den påminner mig om att vara i mitt hjärta, i min inre Källa, där Livet finns. Den hjälper mig att välja Glädje i stället för att låta gammal prägling och gamla föreställningar styra min självupplevelse. 

En rolig nyhet
Boken Din Väg Genom Liven är inläst som ljudbok sedan länge. Den är dock inte utgiven på någon ljudboks-plattform/distributör än. Men inspelningen finns hos förlaget heartdreaming.se.
Om du är intresserad av ljudboken så mejla ditt intresse till förlaget magnus@heartdreaming.se så får du meddelande om när den är tillgänglig att köpa.
Extra erbjudande
Vill du ha pappersboken så kommer här ett extraerbjudande till dej:
Din Väg genom Liven: 160 kr inkl frakt . Ordinarie pris 180+61 kr.
En läsare skrev om den:
Denna lilla bok är en stooor bok. Den innehåller ju Allt. Så mycket visdom, kunskap och information. Jag har den alltid med mig och kan slå upp den t.ex på bussen. Den gör mig alltid på bra humör och jag får alltid någon vägledning.
Om boken Brev från Drömkällan fick jag denna feedback:
Brev från Drömkällan. Vilken pärla!
Nu läser jag den för andra gången.
Återigen kommer det upp en massa gamla bilder som inte går att göra sig fri från.
Tex att drömmarna är självporträtt och speglar av mig själv.
Att alla drömfigurer är aspekter av mig. Som går att ändra och leka med.
Nu vet jag ju att drömmarna kan tolkas på olika nivåer.
Och det bästa jag läst om "Medkänsla eller Medberoende 
 
Besök gärna förlaget https://heartdreaming.se/ Där hittar du mer info. Och kanske något julerbjudande på goda och viktiga böcker.
 
DRÖM Gravid
Hej. Inatt så drömde jag att jag var gravid. Magen var stor och jag var jätte glad.  Jag vet tyvärr inte vem pappan var. Men grejen e att jag e bara 14 år. Vad betyder drömmen? Jag har tänkt på graviditet innan och jag vill verkligen bli mamma, men lite för tidigt för mig . . 
TOLKNING
När man är gravid så är man havande med något. Vad är du ”havande” med? Går du och bär på någon idé eller någon framtida dröm? Eller förväntar du någon förändring? Är det något som du vill skapa som håller på att ta form inom dig?  
 
Här ett citat från förra DrömNyhetsbrevet:
I Kärlek finns endast jämlikhet och lika värde för alla. Inga krav och inga förväntningar. Endast respekt, där vi står kvar i vår egen självrespekt, oberoende av vad som händer utanför och oberoende av hur andra beter sig. 
 
Skicka gärna brevet vidare till en vän. Du får dessa brev gratis, ca varannan månad. Prenumeration se www.dromcentrum.se 
Forward this email to a friend 
 
Nu önskar jag dig Allt det Bästa. Vi hörs snart igen.
Har du någon fråga som du vill få svar på i nästa DrömNyhetsbrev så är du välkommen att mejla frågan till minervadrom@icloud.com
 
Allt Gott
Louise Minerva-Li
❤️